» »

Thermaltake predstavil Volcano 7+

Thermaltake predstavil Volcano 7+

X-Bit Labs - Izgleda, da podjetje Thermlatake vse bolj prevzema pobudo pri razvoju hladilnikov za procesorje, grafične kartice in procesorske nabore. Pri slednjih dveh področjih že kar dolgo časa premočno vodi s svojim Blue in Orange Orbom, na področju procesorskega hlajenja pa je položaj nekoliko bolj zapleten, saj imamo tukaj izjemno močno konkurenco. Tako se Thermaltake ne more več posluževati klasičnih rešitev, ampak mora vedno znova ponuditi nekaj novega. In novosti v novem Thermaltakovem hladilniku, ki se imenuje Volcano 7+, sploh ni tako malo. Thermalatake je ta hladilnik izdelal za procesorje na podnožju Socket A, Socket 370 in Socket478. Njegova sredica je narejena iz čistega bakra. Vendar pa baker ni tista revolucija, ki bo prodajala Volcano 7+. Ne, Thermaltake je hladilniku priložil čisto pravi regulator, s katerim bomo lahko spreminjali število vrtljajev ventilatorja. Pozabite na nerodno postavljeno termalno diodo v Volcanu 7, ki je bila prej v napoto ali pa na nadležno pretikanje mostičkov. Tokrat je Thermaltake vgradil regulator vrtljajev (stikalo) kar v sam napajalni kabel in uporabniku dal na izbiro tri hitrosti: 6000rpm/4800rpm/3000rpm, ki bodo naredile 47dBA/35dBA/24dBA hrupa. X-bit labsi se radi pošalijo, da je najvišji hrup, ki ga bo povzročil ventilator, bolj podoben helikopterju, kot pa čemu drugemu. No, sam vam lahko povem, da moj pokvarjeni Evercoolov hladilnik, ki s kraki ventilatorja drgne ob hladilna rebra naredi še več hrupa. Vendar šalo na stran. Največji možni pretok zraka bo 49 CFM, ventilator pa se bo najverjetneje obnesel dobro, saj Thermaltake do sedaj še ni opazno razočaral. Še slika različice SocketA:

2 komentarja

SkyNet ::

Čudno mi je le to, da sem to novico v četrtek posredoval Sergeju (ali je bil petek?), ampak očitno je bil prezaposlen da bi jo kdo objavil. No ja glavno da je!

tha_man ::

Ta Volcano ima baje manjši ventilator kot standardna sedmica (70mm proti 80mm). Glede na to da je več kot 3000 rpm preglasno, vprašanje če se ga bolj splača kupit kot standardno verzijo...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TT Silent Tower ali Zalman CNP6000-Cu (cilj je tišina)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
241903 (1362) js

Kateri CPU cooler

Oddelek: Kaj kupiti
373444 (2862) boštjan
»

Zalman 6000cu OEM

Oddelek: Kaj kupiti
191488 (1155) AtaStrumf
»

Vulcano 6cu VS 6cu+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211535 (1122) Jux

Več podobnih tem