Slashdot - Naključna raziskava med pešci, ki so prečkali postajo Liverpool Street v Londonu, je pokazala, da je kar 70% ljudi pripravljenih razkriti svoje računalniško geslo v zameno za tablico čokolade. 34% anketriancev je že razkrilo svoje geslo, brez da bi sprejeli kakršno koli podkupnino, enak odstotek pa za geslo uporablja frazo, ki je povezana z imenom njihovega otroka ali hišnega ljubljenčka. Anketa je še pokazala, da je 79% ljudi že delilo informacije, ki bi neznancem lahko pomagale ukrasti njihovo identiteto. Klik!
In potem je Microsoft kriv za računalniško (ne)varnost ...
Novice » Varnost » Prodam geslo za košček čokolade ...
undefined ::
Moje geslo je: kamhirdogi
Dobim čokolado?
P.S. Kdo lahko preveri, če je geslo res pravo? ;)
Dobim čokolado?
P.S. Kdo lahko preveri, če je geslo res pravo? ;)
globoko grlo ::
M$ je kriv za sistemske napake (in teh je zlo vleik) in ne za obnašanje folka. SIcer pa kakj ti bo moje geslo če pa ne prideš do računalnika
Pyr0Beast ::
NI
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
blank3 ::
V koncni fazi je vedno kriv človek.
Zelo sem zaposlen. Potreboval bi brezcasje... vsaj za nekaj casa.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pod črto: Informator policije vdrl v elektronsko komunikacijo več sto posameznikov (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 43949 (32538) | windigo |
» | LulzSec razpuščen (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Varnost | 21104 (18205) | poweroff |
» | Sum vdora v LastPass povzročil množično menjavo geselOddelek: Novice / Varnost | 14853 (13752) | poweroff |
» | Skupinska tožba zoper Apple zaradi plačljivih dodatkov igramOddelek: Novice / Tožbe | 10508 (8855) | Kenpachi |
» | Kako ugotoviti identiteto uporabnika na internetu?Oddelek: Loža | 4134 (3345) | zigi |