» »

Brušenje hladilnikov

Brušenje hladilnikov

Club Overclocker - Na AtlantaOC so skupaj spravili članek o brušenju stičnih površin hladilnikov. Kot veste, le-te tovarniško ponavadi niso popolnoma ravne in gladke, zato jih zbrusimo in s tem pridemo do boljšega hlajenja komponent. Postopek je zelo enostaven in se izplača, saj lahko precej pridobimo.
Kako zbrusiti Golden ali Blue Orba, najdete tudi na Slo-Techu in sicer tu (malce preiščite članek).

1 komentar

Highlag ::

Sicer se brušenja hladilnikov še nisem lotil, vendar imam nekaj iskušenj z steklom. Če mislite uporabljati zrcala za podlogo je potrebno paziti na nekaj stvari.

Prvo je da so normalna zrcala izdelana na tako imenovanem "Float" steklu, ki ga je zelo enostavno izdelati in je izredno poceni. Tehnologija izdelave tega stekla pa je takšna, da je steklo rahlo valovito. Koliko pa je odvisno od kvalitete. Zato je dobro pred uporabo preveriti ravnost.

Drugo: steklo se tudi rado upogiba. Čeprav to ni vidno na prvi pogled. Zato je dobro vzeti čimdebelejše steklo oziroma steklo položiti na ravno površino, ki se ne upogiba.

In na koncu ker imamo v firmi opremo za poliranje stekla se mi nebi bilo treba matrati z brusnim papirjem, površino pa bi lahko zbrusil na 500nM natančno, v končni fazi pa še preveril dejansko ravnost z sferometrom :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slovnično vprašanje

Oddelek: Šola
151870 (1456) mojca
»

Najučinkovitejše hlajenje c700

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
8852 (693) ru7
»

brušenje Gorba za p3 700

Oddelek: Pomoč in nasveti
221263 (1120) Belac
»

alien-wjeve modifikacije

Oddelek: Novice / Modifikacije
92025 (1397) PsiHO

Več podobnih tem