» »

Eden manj.

Eden manj.

Jaz - Če bi vas vprašal, katero računalniško oz. 'informacijsko' podjetje je imelo v Sloveniji najbolj odmevno ime, bi vas nemalo odgovororilo z 'Jerovšek Computers'.

Znalci vedo, veste ter vemo, kakšna recesija (strokoven izraz za nazadovanje oz. krčenje gospodarstva ter trga) je zadela IT gospodarstvo, koliko odpuščanja, propadov podjetij ter nasploh črnih scenarijev je povzročila.

Danes ob 11:00 pa je Slovenija izgubila še eno podjetje, katerega stečaj bo morda eden medijsko najbolj odmevnih (dejstvo je, da slovenski mediji temu podjetju že tako ali tako niso bili zelo naklonjeni). Gre za podjetje Jerovšek Computers, ki je svojo pot pričelo pred dvanajstimi leti, ter jo po približno letu bitk z recesijo tudi končalo. Zaenkrat mi je znanega le toliko, da je bilo glasovanje o prisilni poravnavi ob 11:00 negativno, uradno sporočilo pa bomo mediji prejeli jutri, tako da bodite na tekočem.

24 komentarjev

_HacK_ ::

Jest jim to cist privoscim!!! Zakaj? Zato ker sem mel z njihovim racunalnikov veliko vec tezav kot koristi! Zdej ne zakaj so razpadl. Zadnic sem bil z frendi v Domžalah pa sem vidu da so mel po stacunah vse razmetan samo skatle po tleh pa nic koristnega, tko da sem za takrat vedu da nej ni vredu..! Da ne govorimo o njihovih serviserjih k niso mel pojma zakj sploh so serviserji!!! Če nism mel racunalnik več kot 15x tm pol pa ne vem!
UGLAVNEM CIST PROV JIM JE TKO AL TKO PA NISO NC NOVGA IZDAJAL SAM JAJCA K NISO BLA TOLARJA VREDNA!


_HacK_ - Rok>:D>:D

kosa ::

sej nebi rad bil pameten , ampak gospodarska recesija pac pomeni zmanjsanje gospodarske aktivnosti in ne to kar si napisu .

luni ::

HacK si res tolko glup ali le premlad da bi razumel kaj se res dogaja? Eh...

[BISI] ::

Zato pa imamo zdaj NetStore! :D

Mikados12 ::

Hja, pa mi ni uspelo imeti: Jerovšek računalnika. >:D

Ziga Dolhar ::

kosa: seveda se popolnoma strinjam s tabo, 'zmanjšanje gospodarske aktivnosti' je nama razumljivo, neznalcem, katerim je besedilo v oklepajih, pa ne. Ker so ciljna publika 'oklepajev' neznalčki na tem področju, sem frazo spremenil oz. vsaj poskušal poenostaviti. Mislim, da mi je to tudi uspelo. O tem pa naj sodijo 'neznalci'. :]

Ziga Dolhar ::

Hehe :]

Sicer NetStorea kot štacune ne poznam, ampak lastnik je pa zelo v redu tip.

ToniT ::

Zgodilo se je to, kar se je moralo zgoditi. Časi prodajanja samo kišt so pač minili, če pa si pri tem še megalomanski, so posledice tukaj. Tega sicer ne privoščim nikomur, vendar danes kupci zahtevajo podporo in svetovanje, ne pa: tu imaš kišto in adijo.

abcde7 ::

Drgac jest vem da so propadl ze ene pol leta.... Vsaj slisov sm takt...
No, ja sm slisov, da bodo imeli zdej bl softwer-...?

Klemenn ::

ja men so pa dobri, ker so mi najbljižje ampak ccene!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![:\]

Neo32 ::

Kukr sm jest slisov, kako je tipcek prsu do uspeha, mislm neuspeha, mu je cist prov da je propadu ker je folk nategvov 100 na uro, s svojo skart robo, tko da...

Ziga Dolhar ::

robo: takrat se je pričel postopek prisilne poravnave, danes pa je bilo glasovanje upnikov. Žal negativno, kar pa je za upnike lahko dobro ali slabo (beri: dobijo nekaj, dobijo manj, kot bi sicer, ali pa ne dobijo nič sploh).




Da je tipček nategoval folk? Kolega, mislim da g. Matjaž ni 'en tipček', še manj pa lahko enačiš njega s celim Jerovškom. Bill Gates pač ni enako Microsoft in Bush ni enako USA.

Nemenej ::

sem delal nekaj casa kot student v jc in vem da je bilo stanje tam zares bogo. v zadnih 6 mesecih so meli 57 zaposlenih, od tega je samo 1 oddelek prinasal dobicek. zal

Mate ::

Jah... Za moje pojme je imel/ima direktor Jerovška mal prevelik ego.
Drgac pa tud jest na splošno z njimi nisem bil zadovoljen, vsaj ne s štacuno v BTCju.

Boeing ::

hja, sej ne da bi komu prvošu to, ampak... sej ni čudn, glede na odnos, ki so ga mel do strank... un tipo z velko čupo v celjski štacuni me je nadrl in skor nagnal iz trgovine, ker sem prijel v roke škatlo (pazi zdaj) z logitechovim pilot glodalcem... jao jao fantje... se bo treba res iz u nemčijo marketinga učit...

boogoo ::

Ma meni pa so bili kr vredu (trgovina v MB). Mi je DVD ko sem ga v JC kupo, crkno, bil je RICOH, pa so ga en tedn testirali, pa so rekli da ne vejo kaj je z njim, pa da nočejo več zavlačevat pa so mi kar pioneerja dali :D. Samo kaj bo pa zdaj z garancijo?? ;(.
Cene pa so meli res previsoke.


attackiko ::

Kdor pa se hoce nasmejat naj gre na jerovsek.si, kjer takoj pade v oci napis:
Kako ostati pred konkurenco v svetu nenehnih sprememb?
Ce bi mel smisel za humor bi spodi napisal "sprasujemo, ker ne vemo". Seveda pa je smeseno tudi desno spodaj: ZAPOSLIMO - Neomejene možnosti za osebno rast in razvoj kariere v našem podjetju...
Prov prvoscim jim, da so sli pod vodo. Sluzavci so eni izmed prvih podpisal Microsoftovo kodo casti al kaj je ze una neumnost. Pred tem so pa na vsak racunalnik zastonj namescal windowse.

minmax ::

svetovanje my ass.. v slo je mnogo hw-only firm, ki cisto lepo uspevajo... seveda s cenami mnogo pod tistimi, ki jih je imel jerovsek
ce hoces met veliko dodano vrednost in drage produkte moras imet se podporo in dober marketing... ampak to se ne pomen da ni tud _veliko_ placa za podjetja, k pac konkurirajo samo pri ceni... vsaj jaz vem da me boli k. za podpore, sam da je garancija hwja pa je

drugac pa pokopalo jih je to, da so sli novo (megalomansko) bajto gradit, najel kredit, ki ga niso mogl vracat

Ziga Dolhar ::

minmax: res je. Sicer je ta 'megalomanska' bajta postala 'megalomanska' naložba v bistvu šele po tem, ko se je pričela recesija.




Moti pa me, da se ljudi tukaj spravljajo na Jerovška, medtem ko so očitno premalo obveščeni, da bi vedeli, kakšno je pak dejansko stanje na svetovnem, pa tudi slovenskem IT trgu. Podjetja propadajo. Na veliko. Mediji so storili svoje, ker je JC pač svoja zgodba o uspehu, katerih pa mediji seveda ne marajo preveč. Uspešnim se pač uspeh zameri (foušarija), slabim se to privošči.




HP je odpustil meglaomanska števila zaposlenih. Prav tako Compaq, Motorola, tudi ne 'zgolj' računalniška podtjetja so odpuščala mnogo veliko zelo fejst. Da je bil Jerovšek 'slovenski HP' (beri: eno večjih podjetij na tem področju, z izjemo Hermesa, ki pa ni toliko 'zgolj' računalniško podjetje). Saj ne rečem, v Sloveniji je nemalo 'velikih' IT podjetij, ki pa so še vedno miške v primerjavi z drugimi, če že moram - telekomi.




p.s.: so HP, Compaq in ostali tudi odpuščali zaradi slabe podpore, škart robe itd.? Jao, ljudi.

poweroff ::

No, bom pa še jaz povedal dve zgodbi. Prva: kolega je pri njih kupoval printer. In je pač kupil zadevo, samo zraven so mu pa še vturili en listek, kjer je bila zapisana grožnja: uporaba piratskega softwera je kazniva, če ga boste uporabljali vas bomo preganjali, itd.
To ni ravno marketing...

Druga zadeva. Kolega je imel tezave z računalnikom in ga nese na servis. Tam ugotovijo da je imel piratski software nalozen in so mu lepo sformatirali disk.

OK, saj je ta protipiratska drža legitimna, pa lizanje r*** M$ju tudi... ampak rezultat je pa tu.

ahac ::

Jest sem tud DVD vzel pri njih (Joker akcija) in je bil zanič. Na servisu so ga mel full dolg pol so mi dal pa novga.

Sicer je bad da firme propadajo, ampak prascem pri Jerovšku pa prvošm.
btw. Na servisu so menda v compe streljal z paintball pištolami in jih popravljali z kladivom...

Ziga Dolhar ::

Ahač, ti se hecaš :)




Zaradi mene si lahko na servisu z mojim računalom zobe pucajo, dokler jaz tega ne opazim me pač ne moti. Niti tega ne morm vedet.




Za streljanje s paintball pištolami? Naš bik bo pa zajce povrgla.




Popravljanje s kladivom. Tvoja neznalskost morda ne ve, da je kladivo (čisto pravo) sestavni del vsake 'servisne delavnice', ter je ob kritičnih trenutkih, ko recimo disk začne 'klenkat', morebiti edina možna varianta, za rešitev podatkov. Da je ob tem potrebnega nemalo znanja, pa se tebi itak verjetno zdi absurdno -- I, kladivo pa itak vsi znamo uporabljat.




Ehh.

Ribicija ::

Ahac samo en nasvet. Nikoli ne privošči (želi) drugim nekaj česar ne privoščiš (želiš) sam sebi. Razmisli.

celica ::

Hojla ...

Zdaj pa da se jas nekaj napisem. Nemorem kar mirno mino tega, da eni kar preprosto preljuvajo in privoscijo vse zivo kar se da nekomu, ki ga prakticno nepoznajo....;(
Kot sem opazil, eni kar lepo poznajo delovanje JC-ja, in tem je verjetno tudi zano, da je bil JC. eden "izmed prvih" v nasi mali drzavici, ki je ponujal opremo in dodatke se za stare 8-bitne mlincke (nostalgija ala Commodore itd itd)...
Jas kaj taksnega ne privoscim nikomur, pa naj bo dober ali slab. Bdv.. pred leti sem kupil pri njih en trdi disk, in ni mi bilo skoda za tiste case dati 2-4 tisocake vec, za to, da sem imel 3.letno garancijo na njega (kar je bila pri drugih ponudnikuh takrat se samo utvara). In res, po kaksnih 2-letih je disk mrknil, zamenjali so mi ga TAKOJ brez kakrsih mahinacij, ala kladivo in streljanje ..HA HA HA:D

Toliko...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zgodba Jerovšek Computers: druga plat medalje

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
67189 (7189) microman
»

Zgodba Jerovšek Computers se nadaljuje

Oddelek: Novice / Ostale najave
316927 (6927) nodes
»

Quo vadis Jerovšek

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
102350 (2350) OldSkul
»

JOKER in DVD

Oddelek: Strojna oprema
142475 (2111) Tzar

Več podobnih tem