» »

Barton in Hammer bosta zamudila

Barton in Hammer bosta zamudila

AMD Zone - Vse kaže, da se AMD kljub zelo obetajočim Thoroughbredom revizije B še vedno bori z ogromno težavami. Kot smo se AMDjevi privrženci bali, sta težko pričakovana Barton in Hammer procesorja zopet prestavljena. Razna ugibanja na spletnih straneh kažejo v smer težav z 0,13 mikronsko tehnologijo pri UMCju, ki naj bi izdeloval Bartone, in vsesplošnih problemov z Hammerjem, ki naj bi potreboval temeljito prenovo.

Hammerjeve težave se začnejo pri SOI tehnologiji, ki pošteno niža odstotek delujočih procesorjev, se nadaljujejo pri vgrajenem spominskem kontrolerju, ki naj bi omejeval višje frekvence in se končajo pri očitno preslabi izhodni zasnovi, zaradi česar je v razvoju že Hammer revizije B, ki naj bi vse te težave odpravil. Vsaj tako upamo.

In kdaj lahko po novem pričakujemo Bartone in Hammerje? Trenutno se za Bartone govori o prvi četrtini 2003, za Hammerje pa šele v začetku ali sredini druge četrtine prihodnjega leta. Do takrat se bomo morali zadovoljiti z T-bredi rev. B, ki jih lahko v naših veleblagovnicah pričakujemo enkrat oktobra.

Če vas zanima še kaj več, pa kar pogumno začnite klikati: klik, klik, klik ter klik!.

1 komentar

nodes ::

Digital sta kupila Intel in nekaj licenc AMD. Alpha letos gre na smetišče zgodovine. Očitno defektnem skenu se tako ne piše nič dobrega. Zaradi vsaj male konkurence mi je čisto vseeno, tudi če se motim. :D
Po mojem prepričanju, bi vse skupaj z softverom potreboval cca. štiri leta, da bi normalno zaživelo, seveda ob normalnih pogojih.
Takrat bodo procesorji delovali pri 18 GHz. Z RISC malo morgen.
Mislim, da je tako popoln nesmisel to staro x86 razširit še na 64 bit. ;(


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Se izplača?

Oddelek: Novice / Procesorji
201946 (1946) Dr_M
»

AMD -- hvala za vse ribe in nasvidenje?

Oddelek: Novice / Procesorji
211929 (1929) Blue22
»

Bartoni

Oddelek: Novice / Procesorji
362593 (2593) Gejmer
»

AMD spreminja smer

Oddelek: Novice / Procesorji
171948 (1948) Ziga Dolhar
»

Throughbred - vredno cakati??

Oddelek: Kaj kupiti
81232 (978) kuglvinkl

Več podobnih tem