» »

Resnica o Tualatinu

Resnica o Tualatinu

X-Bit Labs - O Tualatinu, nasledniku Pentium3 procesorjev se že kar nekaj časa veliko govori. Zaradi tega se je pojavilo kar nekaj nasprotujočih si informacij in težko je izluščiti kaj je res in kaj ni. Na srečo so pri X-Bit Labs dobili precej zanimive informacije o Tualatinu, za katere smo lahko 95% prepričani, da so tudi resnične.
Torej, Tualatin se bo od sedanjih Coppermine procesorjev razlikoval predvsem v tehnologiji izdelave, ki bo 0.13 mikronska. Vse ostale stvari, kot le velikost L2 predpomnilnika in FSB bodo ostale nespremenjene. V bistvu je procesor namenjen zapolnitvi luknje med sedanjimi Pentiumi3 in Pentiumi4, zato so se odločili za (po mojem mnenju) čudno prodajno strategijo: Tualatini bodo stali več, kot Pentiumi4. Intel s tem namerava pospešiti prehod na Pentiume4, toda nekako dvomim, da jim bo uspelo na tako nasilen način. Tualatin jedro bomo videli tudi v Celeronih, ki bodo spremembe deležni nekje v drugem četrtletju tega leta. Takrat bodo Celeroni dosegli 1GHz delovne frekvence, na žalost pa je povsem očitno, da bo za nove Celerone potrebno kupiti nove matične plošče, saj Tualatini ne bodo kompatibilni s sedanjimi platkami. Očitno je torej, da bo Tualatin igral precej pomembno vlogo za Intela, toda po mojem mnenju so njihove odločitve (predvsem s cenovnega stališča) napačne, še posebej glede na to, da Tualatini ne bodo kaj dosti hitrejši od sedanjih Copperminov. Prvega, 1.26GHz Tualatina naj bi ugledali julija.

4 komentarji

Zipper ::

Izdelava procesorjev v 0.13 mikronski tehnologiji, bo dovoljevala manjse delovne napetosti na njih in s tem posredno manjso porabo toka. Problem hlajenja bo manjsi in mogoce se nam obetajo se boljse moznosti za navijanje...Upam!

Loki ::

Prasci!!

Upejmo, da bodo vsaj Pentiumi 4 bolj dostopni, ker so zakonski.

J-A-G ::

idiotizem
>:D

Rott-von-weiler ::

oni že vejo kaj delajo mi pa se bomo jim mogli tak ili onak prilagoditi:O


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problem s tualatin na abit st6-raid/ abit bh6

Oddelek: Navijanje
412146 (1772) Pyr0Beast
»

katere procesorje ste že imeli (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
727955 (6849) H3ro1n
»

menjava procesorja, kaj narobe?

Oddelek: Strojna oprema
171395 (1085) toni16
»

pomoč: upgrade: p6bat-a+ in PIII celeron fc-pga

Oddelek: Strojna oprema
131915 (1812) BoBi
»

Tualatin mod dela!!!

Oddelek: Navijanje
222278 (1726) GTi

Več podobnih tem