Tom's Hardware - Poročali smo že o novih Intel procesorjih in čipovjih. Tokrat je striček Tom na test postavil procesorje in skušal ugotoviti koliko pripomore k hitrosti hitrejše vodilo. Testirali so najnovejše modele v najrazličnejših testih (članek obsega kar 25 strani).
Po rezultatih sodeč je Intel zadal AMD-ju hud udarec, saj se njihov trenutno najhitrejši procesor AthlonXP 3200+ v večini primerov postavi celo za Pentiuma 4 2,4 GHz. Prvo mesto si delita Intelova Pentium 4 s tremi gigaherci in 800 MHz FSB-ja ter Pentium 4 3,06 GHz s 533 MHz prednjim vodilom. Vzporedno s tem testom pa so izvedli še test čipovja in na hitro preverili katera je najhitrejša matična plošča.
Na koncu so priporočili procesor Pentium 4 2,8 GHz, saj ima dober navijaški potencial. Brez kakšnega posebnega hlajenja, so ga navili na 3,22 GHz, hkrati pa ta model stane pod 300 dolarji. Ali pa se bo AMD-ju uspelo pobrati pa bomo videli kmalu. Klik!
As we tested about 10 different games, we should have a good idea how the different CPUs compare. As you can see the 3 GHz Pentium 4 is faster than the Athlon XP 3200+ in 7 out of 10 games. You could argue that the 3 GHz 800 MHz FSB Pentium 4 will not find a home on a "Canterwood" board, but on a Springdale board. The I865P chipset is 2-4% slower than its sibling the i875P.
Nevertheless, the 3200+ rating is a clearly too optimistic for the gamer. The 3.2 GHz Pentium 4 will arrive at the end of June and probably outperform the Athlon XP 3200+ in almost every game benchmark (except AOM) out there. Athlon XP 3000+ should have been a 2.24 GHz (13.5 x 166 MHz DDR FSB) processor and the Athlon XP 2.2 GHz (11x 200 MHz DDR FSB) should have been just another 3000+ processor.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Zgodilo se je točno tako kot sem predvideval! P4 na 800MHz FSB bodo AMD potisnili v low cost vode, kjer bo še vedno boljša alternativa P4 Celeronom, izgubil pa bo srednji cenovni razred kjer je do sedaj bil zelo konkurenčen. Iz high-end razreda pa ga je itak izrinil že prvi P4 3.06G z hyperthreadingom.
Celeronu? Hehe,poglej samo,koliko stane plata za P4,pa koliko stane sam proc,potem pa še,koliko stane nforce2 plata in dober Athlon,ki se ga da še navit.
...in dober Athlon,ki se ga da še navit Aja točno, inteli se ne dajo navit. Intel konfiguracija te pride okol 20k več k athlon (ista zmogljivost), zato mi ne javkat kok je drag. Če hočeš highclass itak ni druge izbire k p4. Čez mejo se dobi 2.4ghz 800fsb za manj kot 220€. i875 plate so pa tak okol 150-250€.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.
Sem glih 2 dni nazaj dobil 3 mašine P4 3GHz/800Mhz, GA-8IK1100 (Intel 875p), 1GB DDR400 rama...Pa sem jim podtaknil Seti@home. Zadeva piči kot nora. Za paket se povprečno rabi 2:15h Tako da bi mogel zdej skupi nardit po kakšne 110-120 paketov na dan
Intel konfiguracija te pride okol 20k več k athlon (ista zmogljivost), zato mi ne javkat kok je drag.
@dani če je 20k zate malo,je za druge težko prigaran denar,zato je AMD še vedno car za navadne kupce in tudi tiste ki vedo da za manj dobijo isto ali v enih primerih celo več.
Sam 20k več za isti performance. Ja res itq ful drobiž kdo bi se sekeru bomo paja kupil isto stvar pa tut če je 20k dražja. Če bi govoril o modi bi razumeu sam kva maš pa ti u škatli pa že tko lahko redkokje šminkeraš, da bi blo bl fancy met intel kt AMD mi pa tut ni znano.
Torej zakluček raj kupm pač mal hitrejši AMD k ma isti al pa bolši performance (če majo zdej te P4-ke na isti speed bol) pa mi še neki ostane.
Bi blo dobr ce bi kej pocel. (http://www.slo-p2p.tk)
Valda! 1 mil za mašino zato, da lah distributed computing laufam gor. Vseh 50 mašin mam pod ključem nagrmadene v eni sobi, da se slučajno nebi kdo spomnu kej druzga delat gor! /sarcasm