»

AMD izdal cenovno ugodne DX10 grafikulje

Slashdot - AMD-ju so po izidu HD 2900 XT manjkale grafične kartice nižjega in srednjega razreda, ki bi bile zgrajene na novih jedrih RV630 in RV610. O omenjenih karticah se je v preteklosti precej besedičilo, a v trgovinah niso bile na voljo. Sedaj je temu konec in nVidia je dobila konkurenco tudi v tem segmentu, saj je AMD izdal kartici HD 2400 in HD 2600. Najbrž ne rabimo posebej razlagati kateri model je namenjen komu, treba pa je omeniti, da trenutna verzija gonilnikov ni sposobna realizirati rezultatov, ki bi jih pričakovali.

Izvorna novica.

Mogoče pa se bo AMD-ju uspelo pobrati, če bo le uspel narediti spodobne gonilnike.

30 komentarjev

Gigaherčni FSB! Sinhrono s pomnilnikom, prosim!

Tom's Hardware - Prehod iz 533 na 800 MHz FSB je pri Pentiumu 4 pomenil veliko. Zaradi visoke prepustnosti tu igra veliko vlogo prepustnost pomnilnika. Striček Tom nas je tokrat presenetil s preizkusom treh DDR 500 pomnilniških modulov različnih proizvajalcev -- Corsair, Kingoston in OCZ. Za to priložnost so Pentiumu 4 zvišali delovno frekvenco in tako izenačili prednje vodilo procesorja na 1 GHz. Pognali so ga skozi nekaj testov in prišli do zanimivih ugotovitev o tako hitrem pomnilniku. Klik!

34 komentarjev

MSI priznal navijanje FSB-ja

Tom's Hardware - Na nedavnem testu matičnih plošč z novim Intelovim čipovjem 865, o katerem je poročal tudi Slo-Tech, so v laboratorijih strička Toma, opazili kaj nenavaden pojav. Po podrobnem pregledu rezultatov testov so pri MSI-jevi plošči Neo 2 odkrili nadvse prebrisan trik. Gre za t.i. dinamično navijanje FSB med poganjanjem aplikacij. Spremembe so med 6 % in 8 %, s čimer se avtomatično navija tudi procesor. Novica seveda ne bi bila tako zanimiva, če ne bi omenjena lastnost bila razmeroma dobro prikrita, saj je ni moč zaznati s sicer temu namenjenimi programi, kot sta npr. WCPUID ali SiSoft Sandra.



Zadeva najverjetneje ni vredna skrbi, jo je pa seveda moč razumeti tudi kot poizkus prehitevanja konkurence po desni in nategovanje...

4 komentarji

Pentiumi 4 z 800 MHz FSB

Intel vrača udarec!

vir: Tom's Hardware
Tom's Hardware - Poročali smo že o novih Intel procesorjih in čipovjih. Tokrat je striček Tom na test postavil procesorje in skušal ugotoviti koliko pripomore k hitrosti hitrejše vodilo. Testirali so najnovejše modele v najrazličnejših testih (članek obsega kar 25 strani).

Po rezultatih sodeč je Intel zadal AMD-ju hud udarec, saj se njihov trenutno najhitrejši procesor AthlonXP 3200+ v večini primerov postavi celo za Pentiuma 4 2,4 GHz. Prvo mesto si delita Intelova Pentium 4 s tremi gigaherci in 800 MHz FSB-ja ter Pentium 4 3,06 GHz s 533 MHz prednjim vodilom. Vzporedno s tem testom pa so izvedli še test...

19 komentarjev

Abit NF7 2.0 in Bartoni s 400 MHz FSB

Abit NF7 2.0

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Abitova najnovejša revizija njihove matične plošče NF7 2.0 je že kar nekaj časa na trgu. V tem času so internetne strani izvedle mali miljon testov. Tokrat pa so si na X-Bit Labs postavili zanimivo nalogo. Namreč: Združitev najnovejše Abitove inačice matične plošče NF7-S in AMDjevega Athlon XP procesorja z Barton jedrom in 400 MHz prednjim vodilom, katerega naj bi malo prej omenjena plošča podpirala. Na test so postavili 3200+, 3000+, ter 3000+ s 333MHz FSB. Primerjali so jih s Pentiumoma 4 3,06 GHz ter 3,0 GHz z 800 MHz FSB. Rezultati testov so kar zanimivi, saj v nekaterih pognanih testih prevladujeta Intelova izdelka, v drugih pa AMDjevi. Klik!

5 komentarjev

P4 z 800 MHz maja

X-Bit Labs - Nedavno tega je Intel na trg poslal vezje za nove Pentiume 4 z 800 MHz prednjim vodilom. Sedaj pa so na vrsti procesorji. Po poročanju X-Bit Labs naj bi Intel poslal Pentiume 4 z 800 MHz FSB na trg v prvi polovici maja. Ti naj bi tiktakali pri hitrostih 2.4 GHz, 2.6 GHz in pa 2.8 GHz. Znane so tudi cene in sicer:
  • Pentium 4 2.40C -- 250$
  • Pentium 4 2.60C -- 300$
  • Pentium 4 2.80C -- 380$
Pentium 4 3.0 GHz pa naj bi se prodajal po 565$. Izvirna novica tukaj.

10 komentarjev

Intel v Q3 z novimi Pentiumi4

The inquirer - Vojna za prevlado na tržišču procesorjev je očitno zopet v polnem razmahu. Medtem ko AMD počasi osvaja izgubljeno s svojimi izboljšanimi Athloni, bo Intel poizkušal pridobiti nove kupce s še hitrejšimi procesorji Pentium4. V tej četrtini bomo namreč ugledali kar tri nove Pentiume4 in enega Celerona. Cene so naslednje in veljajo za nakupe po 1000 kosov:
  • Pentium4 2.8 GHz - $637

  • Pentium4 2.66GHz/2.6GHz - $562

  • Pentium4 2.53GHz/2.5GHz - $433

  • Pentium 4 "Celeron" 1.9GHz - $138

Tisto pravo pa naj bi nas čakalo v četrti četrtini tega leta, ko bo Intel splavil Pentiume4 s frekvenco 3 GHz.

0 komentarjev

Čisto vse o Pentiumu 4

Tech Report - Na The Tech Report so si zastavili zelo ambiciozen cilj ter na globoko ter široko opisali novi Intelov paradni konj, Pentium 4. Na kar 13 (ja, prav ste prebrali, trinajst) strani dolgem, obsežnem, informativnem ter širokem članku so Pentium 4 popeljali čez domala vse. Izjemno informativno govori o sami strukturi procesorja, o čipovju itn. Testirali so ga z veliko igrami ter programi, med drugim s Photoshopom 5.5, s igro Quake III, grafičnim bench programom 3D Mark 2000 ter s še veliko programi. Če vas vsaj malo zanima, koliko pravih novosti prinaša Pentium 4 od PPro procesorjev dalje, si članek kar pogumno oglejte.

2 komentarja