» »

Programerji od Visual Basica k Javi in C#

Programerji od Visual Basica k Javi in C#

Evan's Data - Sodeč po raziskavi ameriškega podjetja Evans Data, v kateri so anketriali 600 programerjev, jih je 42 odstotkov nakazalo razmišljanje o uporabi novih jezikov, predvsem Jave in C#, ker je z njimi lažje razvijati programe za brezžične in spletne tehnologije. Po vsem svetu naj bi bilo okoli 3 milijone uporabnikov orodja Visual Basic.

Sedanji uporabniki Visual Basica naj bi se razdelili v tri dele. Prvi del (39%) se bo prekvalificiral na C#, drugi (31%) bo povsem zapustil Microsoft in začel uporabljati Javo, ostali pa bodo še naprej uporabljali Visual Basic, s tem da se bo tretjina od teh odločila za nadgradnjo na Visual Basic.Net 2003.

Microsoft raziskavo komentira s sporočilom, da omenjeno orodje še naprej razvija v povezavi z .Net plaftormo. Pri Microsoftu tudi menijo, da je prehod iz Visual Basica na Javo sorazmerno težak.

5 komentarjev

snow ::

No tale novica se mi je zdele primerna da vprašam naslednje:
Kaj predlagate, da začnem uporabljat. Bom namreč se malo igral programerja čez poletje. Javo ali c (hm kaj je on znak #), nekaj malega v preteklosti sem delal s phpjem... če ma to kaj veze s čemerkol...

lp Rok
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

chuck ::

Loti se C++, saj podpira tako strukturirano kot objektno programiranje. Slednje ni za začetnike.
Če bi rad pa na hitro pisal programe priporočam Visual Basic, naučil sem se ga v enem tednu zraven pa še naredil spletno trgovino v ASP. Visual Basic pride prav še pri pisanju skript za Windows in ASP.
Sintaksa pa si je pri večini visokih programskih jezikih podobna, tako da ko enkrat poznaš eden jezik in način razmišljanja, se z lahkoto priučiš ostalih jezikov, vsaj osnovne stvari.

Alec999 ::

se kr strinjam z gornjim postom ce hoces na hitr nardit program potem Visual Basic ... moje priporocilo pa je seveda Visual C++ :D ceprou je obcasno muhast pri stvareh, ki so v Visual Basic veliko lazje

snow ::

Ok, si bom nekje dobil Visual C++.

Kakšna pa je bistvena razlika med strukturnim in objektnim programiranjem v grobem?
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Krofojed ::

Zelo odvisno od tega, kaj bi rad programiral. C++ je, ce si mojster, najbrz najbolj zmogljiva zadeva (ampak ti nisi in ne vem, ali kdaj nameravas postati). Java je v primerjavi s C++ nekoliko pocasnejsa in programe je malce manj enostavno poganjati, po drugi strani pa so programi (nacelom) platformsko neodvisni, sili te k lepsemu programiranju in malce manj je nagnjena k raznim tezko razlozljivim tezavam (ki jih v C++u mimogrede zagresis, ce recimo kaj cudnega pocnes s pomnilnikom). C# in Visual Basica ne poznam dovolj, da bi lahko sodil. Ako si kdaj kaj programiral v Pascalu, pa ni slaba izbira Delphi. No, tudi ce nisi - osebno recimo najraje programiram v njem, na drugo mesto bi pa postavil Javo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

začetki programiranja

Oddelek: Programiranje
356762 (4837) Mavrik
»

Začetniško programiranje & Visual studio

Oddelek: Programiranje
92692 (2394) Loki
»

Visual Basic.NET - za začetnika ?

Oddelek: Programiranje
304599 (3718) mHook
»

Visual Basic, C#, C++, razlike... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
12212091 (9762) 64202
»

Visual C++ oz. Basic ali Borland Deplhi 7?

Oddelek: Programiranje
382453 (1858) BBB

Več podobnih tem