» »

Začetniško programiranje & Visual studio

Začetniško programiranje & Visual studio

roli ::

Pred kratkim sem sam osebno spoznal nekaj osnov Pythona,ki je sam po sebi zelo enostaven dokler ne prideš do razvoja grafičnega vmesnika.Potem pa stvar postane enaka kakemu C++ ali kaj takega.Zato in zaradi nadaljnega šolanja sem se odločil za nekaj na MS Visual studio platformi vendar ne vem kaj izbrat.

Nekaj enostavnega za začetnika zagotovo.Tako,da kaj je enostavno vendar uporabno? Visual C++,Visual C#,Visual Basic,Visual J#.

To je izbira,ki jo ima MS z svojimi orodji.Katerega izbrati? Rad pa bi tudi nekaj vodičev,ki spadajo poleg.Ker tisti od MSja so kriminalni.Hočem nekaj kar pove kaj katera stvar naredi in ne samo 10 kil kode in "nauči se".Torej ta stavek naredi to in to.
http://www.r00li.com

Vesoljc ::

> Torej ta stavek naredi to in to

glih to je najvecja napaka imho... ce pa te ze mika taksen nacin, si preberi kako knjigo v stilu teach urself VS in 21 days
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

roli ::

Nekaj takega mora bit,da sploh spoznaš neke osnove.En vodič od pythona je bil zelo dober.Kjer je lepo napisano kaj neka stvar naredi, na koncu poglavja pa si moral ta program preoblikovat ali kaj takega.

Seveda tudi z 10 kil kode se,da nekaj naučit vendar Zeloooooo težko.Lahko je tudi 10 kil kode vendar mora bit vsaj nekaj razloženega kaj je kaj.

Ampak cilj te teme ni razglabljanje o tem ampak kateri jezik izbrati.Seveda bom hvaležen za vse tutoriale vendar lahko le te najbrž tudi sam najdem.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

roli ::

A je kaka razlika ved Visual C++ in C++?
Našel sem en vodič,ki bi mi ustrezal za C++ jezik (klik) pa me zanima,če je stvar kompatibilna z MS Visual studio .Jaz pravim,da je kako pa je v resnici pa ne vem.

A je C++ primeren ali je C# ali Visual Basic bolj primeren?
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

Vesoljc ::

c++ je jezik, visual c++ pa razvojno orodje (IDE)


sicer smo pa to ze 100x obdelal... ni pravega jezika, so pa prava orodja za opravljanje dolocenih nalog.
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Andruxa ::

A je kaka razlika ved Visual C++ in C++?

Od tebe je odvisno ali bo razlika ali ne. Namrec gre za to katere knjiznice uporabljas. Lahko programiras v Visual Studiu v C++ in se drzis samo standardnih knjiznic in winapi recimo ce hoces. Amapk bistvo pri C#,VB, ... in ostalih jezikih iz druzine .NET sploh ni v jeziku ampak v .NET frameworku. Jezik sploh ni faktor. Framework se ves cas razvija in ti ponuja vse vec funkcionalnosti, tako da ti pocasi res omogoca da v povezavi z Visual Studiom nardis neki dosti hitro, ce poznas knjiznice. Kot sm reku je irelevantno , ampak js ti predlagam C#. ... C++ bi uporabu ce bi ze bil programer v C++ pa bi pac hotu ostat v jeziku, sicer pa je brez veze. C# je popolnoma objektno zasnovan jezik, ce pa ze res hoces lahko pa tudi unmanaged kodo klices ( ne .net dll-je ) ceprav je redko nuja. Je pa samo stvar okusa. V .NET-u itak lahko jezike mesas.

Hočem nekaj kar pove kaj katera stvar naredi in ne samo 10 kil kode in "nauči se".


jah, tak je pa zal obicaj pri programiranju ... ucis se na primerih. Nima se smisla it ucit, ce nimas konkretnega cilja. Oziroma ce nimas konkretnega cilja si ga zadaj. Da bi si zdaj rekel, zdaj se bom pa v nulo naucil uporabljat vse knjiznice od JAVE, bi rabil 10 let, pa medtem bi se JDK ze dvakrat zamenjal ... ti pac vzames tisto kar rabis, pobrskas po googlu, kolikor imas cajta pac prestudiras kodo in to je to.
Lp, A

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Andruxa ()

Matako ::

Primere na cplusplus.com bo VC++ prevajalnik prežvečil brez problema - kolikor vidim primeri uporabljajo std. C/C++ knjižnice in tukaj ne bo težav.

Tečaji na tej strani tudi izkledajo kar smiselni - ti kar lepo preglej vse te primere, včasih stvari postanejo jasne pa še sam ne veš kdaj ;)
/\/\.K.

UltraTX ::

Jaz osebno bi ti predlgala Visual Basic jezik ker je bol preprost in za zacetnika bol uporaben je pa veskakor c++ bolj razširjen in vrjetno tudi boljsi ampak je tudi tezji.
Si vis pacem, para bellum!
DRŽIMO SKUPAJ! (OBR)

roli ::

Na MS strani našel en dokaj dober vodič in mi je kar všeč.Tako,da se sedaj ukvarjam z C#.Sam hello world (kateri je moj pokazatelj težavnosti jezika) je enostaven.Zdajle sem pri tistih spremenljivkah in tem.Oziroma pri poglavju z naslovom "Methods that produce output values", ki pa je nekam čudno.Naslednje poglavje pa spet izgleda lažje.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

Loki ::

ironpyton + vs.net
I left my wallet in El Segundo


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

programski jezik

Oddelek: Programiranje
303481 (2852) noraguta
»

VB vs. C#

Oddelek: Programiranje
343624 (2763) BlueRunner
»

Nekaj vprašanj z zvezi s programiranjem

Oddelek: Programiranje
442656 (2230) <JuRe>
»

Visual Basic, C#, C++, razlike... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
12212112 (9783) 64202
»

Visual C++ oz. Basic ali Borland Deplhi 7?

Oddelek: Programiranje
382459 (1864) BBB

Več podobnih tem