» »

Po Madonni še Metallica

Po Madonni še Metallica

WPVI.com - Marsikdo se še vedno spominja spora Metallice s pokojnim (deloma po njihovi zaslugi) Napsterjem. No, ampak Metallica še miga. Sodeč po tejle novički, so se, tako kot pred časom Madonna, spravili nad uporabnike P2P storitev. V obtok so namreč dali večjo količino skladb country pevca Johna Denverja in jih maskirali s svojimi naslovi.

Urgh. Preveč viskija v kozarcu?

44 komentarjev

darh ::

Pozni ste fantje... kak teden, dva prej... bi blo kej efekta s tako akcijo... >:D
Excuses are useless! Results are priceless!

bozicek ::

A ni to tudi malce nezakonito, da dajo njegove skladbe v obtok. Razen ce je g.Denver privolil

cekr ::

Sem se že veselil, da so popravili stil glasbe. 8-O
:O
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Dr_M ::

Metallica je itak totaln apn.Tako kot Madonna.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

root ::

Hm kako pa vejo da je glih metallica dala te skladbe v obtok kaj pa če jih je kdo drugi recimo jaz?? >:D >:D >:D >:D

nicjasno ::

Whiskey in the jar sploh ni originalna pesem od metallice, ampak le priredba.

Sicer pa metallica itak sux. Fantje majo prevec napihnjen ego. Njihovi pravi fani itak kupijo vse originale.

Vrvy ::

ja....ti visokoleteči glasbeniki (ne sam Metallica) se bodo kmalu moral sprijaznit z dejstvom, da ne bo več miljonov dolarjev za vsak povprečen album ki ga izdajo. In po mojem je tako tudi prav.

Clemento ::

No, no fantje tok hudo pa spet ni. Ta nov cd St. Anger je cist soliden izdelek tok da ne
tle neki cez metaliko pluvat ce ste pa vsi rejverji pa cigu-migu pa avsenike poslusate>:D
*Epox 8rda+, XP2600+@stock speed, TT Silent Boost, AS5, Ati AH3650
*Abit NF7-S, XP2500+@2425Mhz, 1.85V(220x11), TT Volcano 12, AS5, Rage128PRO

root987 ::

Kot da Madono kdo posluša(izvzeti so ala stupiditos-amerikanos™(enkrat sem na TV ob izdaji Madoninega albuma videl nekega dečkona, ki je pravil kako je Madona Cool, Super, bla bla klobase))...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

root ::

Ja vbistvo se tu ta novi album res splača kupit ker za ceno enega cdja dobiš še en dvd zraven tak na jaz ko naletim na njega ga kr takoj nabavim. Z kaze pa takih programov pa tak ne vlačim mp3je, ker predogo čakaš na njuh prej ko pridejo. Na začetku je tak puno fejkov tak da se ti sploh ne splača dolvlačit.

dr.J ::

Zakaj Napster pa kazaa pa ostali p2p servisi?

Ker je muzika predraga.

Zakaj pa je predraga?

Ker nekateri itak pokupijo vsako kruljenje, kar ga nacvrejo na CDje.

Dokler se ne bo dalo kupiti (ajde, bodimo legalni >:D ) posameznega komada in sestaviti CDja po želji, ne dam niti tolarja več za muziko. Drugi pa kakor hočete.

Fury ::

St. Anger sux...

NoOrdinary ::

Jest pa mislm da CDji niso predragi, u bistvu dobis lepo poprintan CD, knjigco, lep je, lahko si zraven se kej preberes in sploh mas en oseben zadovosljsto s CDjem k ti ga en zlat k ma s flumastrem gor napisan naslov nekak ne nud. Samo hec je da je pa tricetr CDjov k se predajajo predragih za to kr ponujajo. Nardijo en singel k se mal rola po MTVju pa na A-kanalu:), zraven naserjejo se 10 komadov s sampli iz ejaya in to veselo predajo. Za Metallico pa ne vem, ampak to kr oni pocnejo je ze prov smesen, mislm fedra majo cist prevec pa vseen so predal pol miljona albumov pru teden ce sem prov vidu da na VH1 pa se kr gnojijo. Povrh vsega je pa ta album se cista nategancija in si take predaje po mojem skromnem mnenju sploh ne zasluz in nej bojo srecni da je folk sploh zainteresiran za vlect dol glih vsak sranje k ga ponudjo. Mislm jest bi jim kupu za rojstn dan nihove albume pred tačrnmu pa se lahk mal zamisljo kva zdej štanacjo:) (izpad k me ze cel dan zivcirajo winsi pa to:))

Arthur ::

John Denver je mrtev, z lastnim avionom je strmoglavil.

gabl136 ::

clementino: imas cist prou. Tuki se usi delajo pametne k pa itak poslusajo sam cigumigu!! ROCK ON!!!. Kar se pa tice tebe, DR_M pa zmer sam slamo mlatis in nic ne utemeljis.

PS: Kdo je rekel, da je komade dala na net ravno Metalica??

markz ::

hja, album je bil na netu ze par dni pred uradnim izidom ... in to v full dobri kvaliteti ... tako da je metallica ze apriori popusila ...
to so verjetno naredili cisto zato, da larsa zivcirajo ...

sicer pa osebno mislim, da je st.anger eno veliko sranje ... raje poslusam master of puppets pa ride the lightning ... ko zacne metallica kopirat od rap-metal bandov, potem nekaj ni ok s tem svetom ;))

markz ::

no, da ne bom dozivel prehudih kritik ... nikogar ne obsojam, ce se mu zdi, da je ta album ok ...
verjetno so leta pri meni naredila svoje in mi ni vsec hetfield ki se dere ;)

Sid Izprijeni ::

No, ko smo že ravno na tem, da Metallico pluvamo. Moja bejba je v bistvu lepo rekla. St. Anger je zanimiv in definitivno bolš, da je neki novga, kot pa da bi stari prdci gonili še naprej nekaj, kar je že za njimi. Pa saj se ljudje v vsem tem času spremenijo. Hvala bogu, da so naredili spremembo. Meni osebno npr. Kill'em All nikoli ni šel v uho. Zato pa toliko bolj Master of Puppets. Load in Reload spet ne, za tale ST. Anger pa še ne vem... Ampak, kot sem povedal!
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

gabl136 ::

Sej jest tud nobenga ne obsojam! Sam pol pa primerjajo metali co z damono?? In to tisti k poslusajo rave in narodnake. Klub temu da metalika mogoce le ni najboljsa pa se vedno mislim, da je boljsa od vsega prej nastetega!! Pa brez zamere vsem, ki poslusate rave in narodnjake!:D

Jux ::

1. Metalica itak to počne, ker vedo da dobijo zastonj reklamo z takimi razpucavanji.

2. Vidim da je naš forum poln samozavestnih 8 letnikov, ki mislijo, da če poznajo 4 plate od metalike že lahko govorijo, da je metalika 100 krat boljša od vseh ostalih zvrsti in da cigumigu in rave pa totalen sux. Krneki. Mislm, a ste slučajno kdaj resno poslušal cigumigu, kej globje od najslabšega muzkontarja na vaški veselici, kjer ste se valal pod mizo? Al pa a ste kdaj sploh poslušal "rave"? Valda da ne, ker je "rave" subkultura ljudi, ki radi poslušajo glasbo. In valda niste tud nikol poslušal elektronske glasbe nič globje od najbolj cheezey tranca ki ga vrtijo na Vivi2. Ne razumem od kje vam tako vesoljno znanje kera muska je dobra in kera slaba.

Razumem, da vam kakšna glasba ni všeč, samo:
1. a ste kdaj mogoče raziskali kaj vam lahko ta glasba ponudi, kaj sploh je ta zvrst? Bog ne daj morda celo sneli kakšnega izmed boljših predstavnikov te zvrsti? Šli na žurko, kjer vrtijo tako glasbo?
Verjetno da ne, ker poslušate "metaliko" in ste "zakon" in veste kaj je to "dobra" glasba.
2. predvsem bi pa rad da mi tisti, ki ste takšni eksperti za glasbo predstavite guideline, ki določajo zakaj je kakšna zvrst glasbe slaba / dobra. A točkujete: "+1 točka za kitare, +1 točka za solo na kitari, +1 točka če bobnar bobna z dvema rokama, -1 točka če je zraven kaj elektronskega, -10 točk če je v zvrsti kaj novega"?
Dojamte, da si glasbo vsak razlaga po svoje in ni zvrsti glasbe ki bi bila dobra ali slaba, lahko vam je samo ušeč ali pa ne. (pa tisti ki se namravate obesit na prejšno omembo cheezey tranca - cheezey trance meni ni všeč in sem ga uporabil samo kot primer)

Da končam tole zgodbo: sam poslušam metal, rock, punk, rap, reggae, techno, trance, domače, cigumigu, house, ambiental, ker lahko v vsaki zvrsti najdeš glasbo ki ti je všeč, če se le potrudiš odpreti oči.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

gabl136 ::

Gre zato da elektronko lahko sestavi usak DIGEN! Vse kar rabis je racunalnik in program za miksanje muske pa eno lustno lubico da mal joske pokaze pa z ritko pomiga, kako pa poje pa sploh ni vazn. pol se pa posname videospot in pol rata uspesnica sam zarad tega k folk gleda lubico, o muski pa itak nc ne ve!

Pa brez zamere!>:D

OrlyTM ::

No dej, pametnjakovic, bot pa se ti tak DIGEN in z e-jayem sproduciri eno elektroniko k se bo rolala na vivi pa mtv in pol pluvi dalje, a prov! Mater me spalijo takile prdci ... pejt enkrat na en ornk party, poslusi muziko in glej DJ-a kaj pocne za mesalko in platerji, pa pol se naprej budali, kok lahk vsak DIGEN dela elektronko ... demet ;((

Pa da ne bo pomote ... men Metallica best bend ever sploh! Razen dveh plat: Load in Reload, k res nista po mojem okusu sploh. Poleg tega pa poslusam se vsega boga, neki tacga, kot je Jux pred mano zapisal ... vsaka glasba ti da neki svojga, drugacnega ... sam prisluhnit mors temu. Ce si po dusi metalec in se nisi dozivu enga ornk techno oz. bolje hard techno partija, nimas pojma, kaj zamujas.

Pa lep dan se naprej!

lp
OrlyTM
--------------------------------------------------
<b>Fear is in The Eye Of The Beholder. Don't let it be You!</b>

Jux ::

@jackass88

Ti zgledaš dost "DIGEN" (karkoli že to pomen), dej nared en takšen komad. Pa če bo pol tolk dobr kot te komadi o katerih govoriš ti krijem VSE STROŠKE, STUDIO, OPREMO, RAČUNALNIKE, VSE. Sam moraš pa nardit čisto sam. Hell, če bi rad takoj probal, imam nekaj zancev ki se s produkcijo ukvarjajo, ti komot napedenam da boš tam gumbe vrtel k zmešan.

PS: Zakaj pol tisti ki nimajo nobene izobrazbe in nobenega znanja enostavno ne delajo tako glasbo, sej jo itak lahko vsak "DIGEN" nardi. Pa proda očitno tud. To bi bila zakon rešitev za brezposelnost. Piši na ministrstvo ti bodo dal dotacijo in "jester's cap" if you know what i mean.

PPS: Vsak ki se malo bolj spozna na produkcijo ve da gre v izdelavo tud najbolj cheezey komada veliko ur dela in predvsem veliko ur prakse. To je tko kot da bi reku, ta metal, to sam kitaro primeš v roke in se dereš k jeshar itak noben ne ve kaj poješ. In vsi vemo da temu ni tako.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Jux ::

pismo, me je že orly prehitel ;((
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

kuglvinkl ::

Osebne opazke me ne zanimajo. Celo tolk me ne zanimajo, da jih bom brisal.

Stick to the topic.
Your focus determines your reallity

mescaline9 ::

Mah na spletnih straneh, ki sploh niso obskurne (magari polne popupov) se je dalo album dobit že par dni pred izidom v ameriki. In to cel album, v 192 kbps kvaliteti, čeprav zveni ne tako kvalitetno. Nevem zakaj bi sploh iskal novejše albume po kazzi, če lah dobiš na raznih spletnih straneh cele albume in jih prenašaš s 100 kB/s. Tej glasbeniki ja.

R33D3M33R ::

Čeprav tud jaz rad pridem do stvari z čim manj denarja :8) , bi rekel, da če ti je reč všeč jo kupi. Kazaa mi je krneki...nikoli je nisem uporabljal in je nikoli ne bom (mam prepočasno povezavo :D :D )
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

CCD ::

Pardon za čisti off-topic sam zanima me če gre kdo od modelov ki tole berete jutri na Meidne v Zagreb (?)

gabl136 ::

Jest grem.:D

CCD ::

I would have never guessed ;))
A greš sam a greš z busom... men so zrihtal neki v Hard Rock Shopu pa me zanima če bo še kak slotecher na busu.

gabl136 ::

CCD: Zakaj pa nebi nikoli uganil?? Ce si prebral zgoraj napisane komentarje potem ves, da sem zagrizen rocker. Drugace grem pa z avtom. Kok si pa dal za karto in prevoz??;)

Primate X ::

Tole je po mojem mnenju samo reklama za Metallico...da se govori o njih. Ker s tem, da so pod imenom svojega komada, dali komad od drugega izvajalca je brez smisla...
primer: potegneš dol komad od metallice (pa ne jest ker tega ne poslušam:D )...no vglavnem potegneš dol komad in ugotoviš, da je u bistvu en country komad... so what?? ...še enkrat napišeš naslov v kazo, ter potegneš dol drug komad z istim naslovom...ma ni hudič, da ne boš dobu tistga kar si iskal:D ...dvomim pa da se bo kdo ki bo naletel na tak "fake" komad zamislil nad tem in da drugič ne bo pridobival glasbe s kazo ali podobnim programom... to u bistvu škoduje le tistim, ki imajo dila-up povezavo... to pa mora biti neprijetno presenečenje da eno uro inpulze kuriš, na koncu pa ugotoviš da si jih stran vrgel.:D :D

CCD ::

Hehe, tistole o ugibanju je blo mišljeno ironično, sem že prej ugotovil da deliva podobno mnenje :) ( eno mnenje)

Dal nism jest nič sm dobu za rojstn dan je pa prevoz mislim da 4000 karta pa 6000.

CCD ::

Kar se pa tiče Metallice in njihovega s***** mi je pa prav žal da so taki kekci ker majo tudi solidne komade pa jih ne morm poslušat ker majo priokus zarad te zagrizenosti in pehanja za denarjem... dobr da ostane Apocalyptica in ni treba bit za nič posebnega prikrajšan :))

gabl136 ::

No usaj en k ve kaj je dobra muska:):\

bf4ed ::

Od metallice je dobro samo 13 komadov od vseh albumov skupaj, in zakaj bi potem še original kupuil. Itak pa poslušam malo boljše stvari kot so In Flames, Nightwish, Dark Tranquillity....

Tu so barem 98% dobri komadi. Mogoče 1 ali 2 nista nevem kaj.>:D

Neandertalec ::

dr. J: mislim da Apple ponuja eno tako storitev, pa tudi zalozbe nimajo nic proti. Zal pa moras zaenkrat biti ponosen lastnik Maca :-(

root ::

Ajde da še jaz nekaj napišem o Metallici. Prvi album (Kill'em all) mi je osebno kar vredu no vbistvo je odličen če gledaš da je to neki prvo album od ene skupine. 2,3 in pa 4 so meni osebno najbolši albumi. Mislim da ni nobene druge skupine (no vsaj jaz je ne poznam) ki bi na 3 albume dala same dobre komade. Ok black je že rahlo komercialen izdelek in se zato bol všeč večjim množicam (no meni ni) in se pri njem že vidi počasi zaton. Load, Reload pa Garage INC.(prvi cd, ker na na drugem so tak sami stari komadi) pa so taki kot da nebi bli od metallice. Ok vsi ponavadi pozablajo na še en album od metallice ko te S&M ki so ga posneli z orkestorm. Ta album je zelo dober in se je metallica zelo potrudla no ta tudi orgester samo res pa je da nukaj ni nobenga novega komada no ok res no nardil 2 nova posebaj za orkester.
Takole in sedaj nastopi St. Anger. Mislm da je ta album dober še posebaj po temi da so (spet) zgubli basista in ne bila metallica spet na eni zelo težki preizkušni in to je da ne raspade. Album je zelo dober. Ok no res ni tak dober kot recimo black (no mogoče še bo ga še nisem dovol poslušal) z 2,3 in pa 4 pa nebi primerjali.

A ve mogoče kdo če se ga že da kupit kje v sloveniji?

Bellzmet ::

root: na Garage INC so same priredbe - na obeh cd-jih...tko da se res lohka slis kokr da niso njihovi komadi >:D

Yohan del Sud ::

Tukaj bom dal še en zanimiv link.

LINK

Povtetek: Očitno uporabljajo glasbo od metalike za mučenje talibanskih ujetnikov v Guantanamu. Lars imanekaj proti. Priporoča norveški death metal... 8-O

WTF?

Neandertalec ::

Cudno da za mucenje ne uporabljajo CDja s katerokoli Evrovizijo z a la fukom po grsko vred...

Sid Izprijeni ::

Mogoče je pa mučenje z glasbo tržna niša za slovensko glasbeno srenjo. Kakšna Stavec bi bila sigurno odlična v te namene. Za najbolj trdovratne pa Brendi ali pa Štajerski Mišo!

>:D
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

l_jst ::

Teh za mučenje je itq preveč, pa še za uscgfa so drugi.

Frgač pa kaj jih je obsedl tle pesmi ponarejat in kaj naj bi dosegl druzga kt, da se o njih govori?

undefined ::

> Metallica je itak totaln apn.Tako kot Madonna.

Agreed. Že tako me ni zanimalo njuno sranje, naj se zaserjejo še bolj, kot so že. See if I give a shit. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Metallica klonila, Sony brez DRM-ja

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
244415 (3173) marvin42
»

Vam najboljše pesmi... (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
546253 (5435) JamesBond
»

Metallica - St. Anger (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
535205 (4381) hatch
»

Po Madonni še Metallica

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
442481 (2481) l_jst
»

Metallica, Apocalyptica, Siddharta (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
696307 (5482) Pisk

Več podobnih tem