» »

Holografski DVD

Holografski DVD

AnandTech - Tale novička pa je zanimiva - pojavil naj bi se prvi komercialen videorekorder, ki lahko na plošček velikosti CDja shrani 100 GB podatkov, kar znese približno 20 filmov na plošček :). Hehe, en cede daš noter in že imaš 20 filmov na razpolago. Ne sliši se slabo.

5 komentarjev

DeLonghi ::

Carsko!!! Kaj bi dal za takile "storage", ne pa da imam kronicno pomanjkanje diskov v masini...komu pa se dandanes se da snemat take ogromne kolicine podatkov na navadne CDje? Sestejte samo ure in ure snemanja in kolicino 700 mb cdjev...bruh...zadnji cajt, da pride kaj vecjega kot DVD na trzisce...vse ostalo je itaq beda že vsaj par let - kaj ti nucajo povecane hitrosti writerjev, ce moras imeti vsaj 160 CDjev da spravis 100gb na CD?

AtaStrumf ::

A se men sam zdi al so sheckal anandtech. Stran vsebuje samo besedilo: You do not belong here. Zanimivo?! ......Five minutes later: A zdaj pa spet dela. Čudn.

HUDiR ::

Res ne vem kaj je stemi CD, kar skoz so skoraj enako veliki, bolano >:D

MasterBlaster ::

Predstavili ga že bodo ta teden, izdelovati pa ga bodo začeli šele čez 2 leti. Pa še to ne za množice. Šele čez kakih 5+(po moje) let pa bodo cene padle toliko, da si ga bomo lahko privoščili navadni smrtniki.

AtaStrumf ::

Ja saj res, zakaj ne naredijo manjših verzij, če že lahko tolk velik gor spravijo. Ti CD-ji so precej veliki, če tko pogledaš. Bi blo fajn, če bi jih mal zmnajšal pa bi imel še vedno 30 GB podatkov gor, kar je dost za kar nekaj super kvalitetnih Divx-ov in neskončno dolgo MP3-jev, ostalo pa itak ne zabzema nevem kolk placa. Za zdaj.....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konvertiranje mkv

Oddelek: Zvok in slika
6724 (477) mat11
»

Filmi na nosilcih Blu-ray ne nujno boljši od DVD-jev

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
3815711 (13853) T-h-o-r
»

Na Blu-raye gre 33,4 GB (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
586390 (4969) MrStein

Zapekel Blu Ray disc pa na PS3 ne dela

Oddelek: Zvok in slika
161818 (1818) OmegaBlue
»

Peka DVD-jev (dolby digital...)

Oddelek: Zvok in slika
10954 (855) CaqKa

Več podobnih tem