» »

Še več podatkov o Tejasu

Še več podatkov o Tejasu

Land grid array (LGA)

vir: Hexus
več strani - O procesorju Tejas je znanega iz dneva v dan več. Slike tega čuda so na svetovnem spletu prisotne že kar nekaj dni, danes pa sem zasledil še slike Tejasovega land grid array (LGA) podnožja in matične plošče, osnovane na naboru Grantsdale. Po poročanju te strani, bo podnožje LGA prišlo v veljavo v prvi četrtini prihodnjega leta in bo, kot lahko vidite na spodnji sliki, uporabljalo zanimiv pritrdilni mehanizem. O lastnostih Garntsdala je bilo nekaj sicer že povedanega, vendar ne bo odveč, če še enkrat poudarim, da bo nabor podpiral do 4 GB DDR, ali DDR-II pomnilnika, 800 MHz FSB, v ICH6 SouthBridge pa bo vključena tudi podpora ATA in Serial ATA diskom, RAID-u, PCI Expressu in mogoče še čemu. Več podatkov o Intelovih prihajajočih čudesih najdete tukaj.

2 komentarja

Azrael ::

Zmerom bolj imam občutek, da Intel samo čaka na poteze AMD, ker si ne želi prehitrega razvoja, ki bi AMD dokončno uničil, Intel pa bi potem na področju PC CPU ostal brez konkurence (VIA C3 zaostaja preveč) in s tem tudi sam izgubil kompas, obenem pa že ima pripravljene odgovore na novosti AMD ki so že dolgo napovedovane samo jih ni od nikoder.

Lp, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Bug ::

Bravo za Intel :)) , samo ni vrag da morajo, ko splavijo nov procesor vedno, prav VEDNO zamenjati socket, tako da le imas vec zaj... z platami...;((

lp,
Bug


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova plata, procesor in rami...do 200 ojrov

Oddelek: Kaj kupiti
301972 (1351) pinx
»

Plata: procesor 478, xpress 16x pci

Oddelek: Kaj kupiti
81520 (1396) jan01
»

Slike DFI LANParty UT RD600-T2R/G

Oddelek: Novice / Matične plošče
173891 (3126) PrimozR
»

Prosim za komentarje.

Oddelek: Kaj kupiti
111072 (942) BendeR
»

Socket AM2 matične plošče

Oddelek: Novice / Matične plošče
244920 (3673) OChack

Več podobnih tem