» »

Odgovor na GNOME 2.4

Odgovor na GNOME 2.4

Nekoč sem bil KDE :-)

vir: KDE
PC Linux Online - Danes je očitno pester dan kar zadeva namizna okolja. Izšel je KDE 3.2 Alpha 1, zgodnja razvojna različica okolja, ki predstavlja največjo konkurenco GNOME-u. Seveda je ta različica namenjena le preskušanju in ni primerna za vsakdanjo rabo na računalnikih s pomembnimi podatki, zato jo uporabljajte na lastno odgovornost. V novi različici je tudi razvojno okolje KDevelop 3.0 (Gideon) Alpha 6, kmalu pa bo izšel tudi KDE 3.1.4., ki bo pregnal nekatere preostale hrošče okolja KDE 3.1.


Sočasno z obema velikima namiznima okoljema pa je izšel tudi četrti kandidat za namizno okolje XFCE 4.0, ki slovi po hitrosti in skromnih sistemskih zahtevah. Najnovejša izdaja odpravlja predvsem hrošče in prejšnjih izdaj, celotna različica 4.0 pa pomeni velik preskok glede na prejšnjo končno različico, saj prinaša ogromno novih možnosti.

9 komentarjev

Road Runner ::

mnja, sj sploh ne posnema MAC OS X-a tale KDE na sliki

mathjazz ::

Ja. Saj, upam, da sem bil dovolj jasen, da je na sliki modificirano ohišje KDE-ja :P
www.getfirefox.com

undefined ::

Tale KDE postaja že tolk kičast pa sistemsko počasen, da je Gnome veliko bolj razumna izbira.

KDE pa je itak najprej posnemal winse vse do WinXP, zdaj pa se je še spravil na MacOS. Fantje so res čisto brez lastnih idej, zato se mi zdi Gnome veliko bolj inovativen. :)

km- ::

XFCE je pa se lepsi

Jebiveter ::

Tale XFCE 4.0 zgleda zelo obetavno! Me zanima kako bi lavfal namest kakega *box-a...

Kar se pa KDEja tice: KDE je feature-rich se skoraj prevec! Sedaj se morajo developerji usmerit v optimizacijo se pravi stvar dosti, dosti, dosti pohitrit! Nekako mi manjka odzivnosti v KDEju...
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

mathjazz ::

Ja, tudi po mojem mnenju KDE v nekaterih pogledih pošteno pretirava z možnostmi. GNOME je ubral pametno pot, ko je z različico 2.0 naredil čistko. Bila je sicer slaba, kar se tiče možnosti, a se je izkazala kot fantastična podlaga za dopolnjevanje in priča tega je GNOME 2.2 in 2.4 ter Ximian Desktop. Je pa res, da bi naj bil Qt 4.0, ki bo v KDE 4.0, bistveno hitrejši, torej se lahko posledično nadejamo pohitritev tudi v KDEju. Trenutno je prepočasen in prepožrešen. GNOME ga torej ne prekaša le po pametnejši organizaciji možnosti, ampak tudi po hitrosti in manjši požrešnosti. V še večjo skrajnost pa gre XFCE 4.0, ki je izjemno obetaven in bi zaradi še večje hitrosti in še manjše požrešnosti lahko marsikje postal zavidanja vredno namizno okolje. Seveda pa je to samo moje mnenje.

In da ne pozabim. KDE na sliki niti približno ni privzet izgled KDE-ja. Pokazati sem želel le kako zelo se da KDE približati uporabnikom, ki prihajajo iz drugih okolij.
www.getfirefox.com

norvalk ::

kde uporabniku omogoca nadzor v polnejsi meri kot gnome... je pa res, da vsako od namizij popolnjuje svojo niso, zaradi cesar pripomba o medsebojni konkurencnosti - tudi zavoljo narave razvoja obeh - ni povsem na mestu! je pa tovrstno razmisljanje znacilno/lastno predvsem win-uporabnikom...

glede hitrosti kde sam nimam pripomb - je pa res, da sem za dosego obcutne pohitritve uporabil "stripping", -Os optimizacijo za gcc in (predvsem) "prelinking". ce stvar znas/lahko zgradis sam, se splaca!

lp

minmax ::

kdor se je spomnil HIGa (human interface guide) za Gnome, ga je treba obesit... :)

.. resno.. gnome 1.4 je bil kar se nastavitev tice dalec najboljsi desktop. fora je da so bile pametne, veliko jih je blo, ampak pametne... ne pa 2.x v katerem ne mores NIC nastelat.. to je nocna mora. metacity... jao.. mislim res... bom kar nazaj sel :)

moj_nick ::

Jst bom kar ostal na fluxbox, pa naj gnome&kde še tako developajo in raznorazne brezvezne fićre not mečejo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšel KDE 4.5

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
3910220 (8537) Bor H
»

Izšel KDE 4.0.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
7111812 (7130) kriko1
»

KDE 3.2.2 -- še bolj slovenski

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
92958 (2958) OwcA
»

KDE 3.2 izšel 3. 2

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
192593 (2593) Jebiveter

Več podobnih tem