» »

Kabel direkt iz compa na zvočnike

Kabel direkt iz compa na zvočnike

Brilko ::

Zdravo!

Zanima me, če se dobi kabel, s katerim bi na comp direkt prklopu zvočnike. Zvočnik ma pa tak prkluček, k kaže slika. To je za en zvočnik, tak da bi rabu bananco pol verjetno, ker sta dva. ;)

Zanima me če se dobi kej takega, ker radio nima priključka, da bi lahka pol prek AUX poslušu.

Hvala za odgovor.
  • zavaroval slike: Predator ()

5er--> ::

Če bi zvočnike od radia priključil direkt na zvočno se po mojem ne bi slišalo kaj dosti...

dëych ::

Lahko ti zvočna crkne, ker ma zvočnik premajhno impedanco (beri nekaj ohmov -> kratek stik) . Ojačevalec ima pa ponavadi nekaj kilo ohmov vhodno impedanco (>10kE). V glavnem Brez ojačevalca ne gre. :\

Če radio nima AUX vhoda, probaj dobit kje tisto kaseto.

Uh zanimivo. :\

dëych: hm nepoznam tega, mogoče kak link kak zgleda. Bom pa mal pobrsku. Res bi si rad tole zrihtu. :))

Stepni Volk ::

Obstajajo pasivni računalniški zvočniki... in se jih definitivno sliši. Seveda je kvaliteta neomembe vredna. :)
Sem pred leti priklopil Walkman (žblj podjetja) na Bose 800 Professional Series, da bi preverili, če še delajo... Garažo je namreč zalila voda in zvočniki so bili pod vodo in v blatu cca teden dni...
Ob priklopu se je malce zaprašilo... zvočniki pa še vedno veselo delajo.
Tako da... da se, samo smiselnost namena je vprašljiva. Odvisno od cilja pač ane?

Tomay ::

Jaz imam neke pasivne 8 ohmske zvočnike priklopljene na sb128 že nekaj let. Sliši se komaj kaj, crknilo pa še ni nič.

Prej sem imel isa zvočno z 2x4W izhoda in je na teh zvočnikih trgalo >:D .
Voodoo 4Ever

Ma kdo kej več podatkov o tej kaseti, ki jo je omenu dëych? :\

Hm...?

RacMan007 ::

Ta kaseta, ki jo omenjajo, je tista, ki se že pridno uporablja na kasetarjih v avtu - recimo za priklop discmana. To je v bistvu kaseta, ki ima v enem vogalu ven kabel z banaco na koncu, ki jo priklopiš na katerokoli enoto, na kaseti pa je glava, ki prenaša signal na glavo od kasetarja.

Dovolj preprosto razloženo? Aja, dobiš pa jo v vsaki trgovini, kjer imajo tehniko - tudi najboljši sosed. Če boš spraševal, vprašaj po kaseti za povezat discmana na avtoradio - bodo prodajalci še najbolj preprosto ugotovili, kaj bi rad.

Sam, če hočeš že nasvet, a nebi raje ene računalniške zvočnike nabavu? Saj te pridejo (kaki poceni) ceneje kot takšna kaseta.

LP
Nekaj obvladam, a menim, da vsi ostali skupaj še več kot jaz!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avto zvočniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8711867 (7114) dottor
»

Kupil Slušalke - Razočaran ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
303002 (2256) shadeX
»

Posneti musko(mp3) na kaseto

Oddelek: Zvok in slika
72023 (1941) cekr
»

kateri avtoradio z mp3

Oddelek: Na cesti
162000 (1762) _Dejan_
»

mimimalc za MP3-je furat ALI kako priklopit PC na avtoradio (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
523969 (3278) jRk0

Več podobnih tem