Forum » Omrežja in internet » Nekaj vprašanj glede switch-a...
Nekaj vprašanj glede switch-a...

Poldy ::
Na switch bi imel priklopljene tri računalnike, povezava preko siol adsl.
Ali je kaj važna kvaliteta (cena) switcha glede na njegovo delovanje?
Ali imam lahko preko switch-a tudi LAN?
Ali lahko potem vsi računalniki dostopajo do interneta z istim uporabniškim imenom in geslom?
Nekje sem slišal, da mora biti vedno en računalnik (glavni) prižgan, če hočejo ostali dostopati do interneta. Ali je to res, ali imajo vsi dostop, ne glede na ostale, ali so prižgani ali ne?
Hvala.
Ali je kaj važna kvaliteta (cena) switcha glede na njegovo delovanje?
Ali imam lahko preko switch-a tudi LAN?
Ali lahko potem vsi računalniki dostopajo do interneta z istim uporabniškim imenom in geslom?
Nekje sem slišal, da mora biti vedno en računalnik (glavni) prižgan, če hočejo ostali dostopati do interneta. Ali je to res, ali imajo vsi dostop, ne glede na ostale, ali so prižgani ali ne?
Hvala.

OmegaBlue ::
Da ti na hitro odgovorim:
-Switch za 8k je dober
-Da lahko imaš lan
-dostopajo z istim geslom če imaš dinamični IP
-To je v primeru statičnega ip-ja
-Switch za 8k je dober
-Da lahko imaš lan
-dostopajo z istim geslom če imaš dinamični IP
-To je v primeru statičnega ip-ja
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

bastadu ::
Ali je kaj važna kvaliteta (cena) switcha glede na njegovo delovanje?Ubistvu ne toliko, se pa le sprehodi tukaj po forumu (uporabi iskanje) in malo poglej, kaj se splača...
Ali imam lahko preko switch-a tudi LAN?A ni ravno namen switcha je povezava računalnikov v LAN?

Ali lahko potem vsi računalniki dostopajo do interneta z istim uporabniškim imenom in geslom?Kolikor jaz vem, gre določeno število računalnikov na ta način, ampak moraš v tem primeru imeti dinamičen IP...
Nekje sem slišal, da mora biti vedno en računalnik (glavni) prižgan, če hočejo ostali dostopati do interneta.Takšnemu računalniku (ali napravi na videz podobni switchu) se imenuje router, ki skrbi za deljenje interneta med druge računalnike. In ja, ta računalnik mora biti pač prižgan, če hočejo ostali dostopat do neta.
Ali je to res, ali imajo vsi dostop, ne glede na ostale, ali so prižgani ali ne?Kupi samostojni router (so malo dražji od switchov), ko bo skrbel za deljenje neta in ne boš rabil noben računalnik met skos pržgan. Malo pogledaj po forumu, kaj priporočajo

Poldy ::
Sem na siol vprašal - na enkrat se lahko povežeta samo dva računalnika z istim geslom - tako ti oni dodelijo dva IP-ja. Ne vem kako bi bilo če bi se hoteli povezati trije hkrati...
Problem je v tem, da trenutno imam router za cca. 15k sit. Saj zadeva še kar deluje, samo stalno imam probleme s programi za downloadanje. Pa mi recimo to dela pa mi potem spet Upnp ne dela...
Mi je kolega posodil router za 40k sit pa sem videl da pri teh stvareh ni razlika samo v ceni...
Sedaj bi pa kupil še en poceni switch, da bi potem priklopil nanj moj računalnik in pa router na katerem bi bila priklopljena še dva računalnika. Ali taka kombinacija deluje?
Problem je v tem, da trenutno imam router za cca. 15k sit. Saj zadeva še kar deluje, samo stalno imam probleme s programi za downloadanje. Pa mi recimo to dela pa mi potem spet Upnp ne dela...
Mi je kolega posodil router za 40k sit pa sem videl da pri teh stvareh ni razlika samo v ceni...
Sedaj bi pa kupil še en poceni switch, da bi potem priklopil nanj moj računalnik in pa router na katerem bi bila priklopljena še dva računalnika. Ali taka kombinacija deluje?

bastadu ::
Čim boš uporabil router, lahko gor peiklopiš veliko več kot 2 računalnika, seveda lahko za razširitev uporabiš dodaten switch

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Omrežja in internet | 594758 (8285) | viktor_007 |
» | Switch ali router???Oddelek: Omrežja in internet | 3836 (2830) | Ursus |
» | adsl => deljenje interneta => siol kaznuje?Oddelek: Omrežja in internet | 1787 (1575) | daemon |
» | ADSL routerOddelek: Kaj kupiti | 2386 (1676) | koyotee |
» | kako spraviti dva računalnika na en kabelski internetOddelek: Omrežja in internet | 1404 (1192) | Tomi |