Forum » Loža » Nasveti pri potovanju z Inter-Railom
Nasveti pri potovanju z Inter-Railom
sketch ::
Letos se v septembru s kolegi odpravljamo na popotovanje po Španiji z Inter-Railom. Zanima me, če je kdo od pričujočih že kdaj poizkusil kaj takega in če ima kakšne koristne nasvete za nekoga, ki to počne prvič. Sicer sem brskal po netu do nezavesti, ampak ni ga boljšega od informacij iz prve (ali pa vsaj druge) roke.
Že vnaprej najlepša hvala,
s.
Že vnaprej najlepša hvala,
s.
TESKAn ::
- spakiri cunje (nogavice&stuff) v vrečke in jih označi. Tko ne boš iskau frišnih štumfov po celem rukzaku.
- aja rukzak je obvezn. Potovalka raje ne.
- je zlo priročno, če maš kak voziček al pa kufr na koleščkih.
- ne pozabi na flajštre za žulje. Na konc boš meu take, da ne boš mogu vrjet:).
- vzem za sabo dost zdravil za vse nemogoče in mogoče prigode.
- navadn flajštr je seveda obvezn
- finance mej na več mestih, da te ne okradejo
- dobro je met kako verigo, da na vlaku prkleneš rukzak&kufr, k čene se lahko zgodi, da ti ga nesejo...in pol je konc...
- na karto ahtaj bl kot na vse drugo. Sunejo rukzak, še prežviš...sunejo karto, obtičiš...
- ne pozab fotoaparata in kopice filmov:).
- za sabo vzem tut kak mini šotor in spalko. Nikol ne veš, kje boš mogu spat...
- nikoli, ma res nikoli ne pusti ničesar nezavarovanega. Ti je lahko kmalu žal...
In pa - uživi pa srečno pot:).
P.S.: kak ti je šla matura?
- aja rukzak je obvezn. Potovalka raje ne.
- je zlo priročno, če maš kak voziček al pa kufr na koleščkih.
- ne pozabi na flajštre za žulje. Na konc boš meu take, da ne boš mogu vrjet:).
- vzem za sabo dost zdravil za vse nemogoče in mogoče prigode.
- navadn flajštr je seveda obvezn
- finance mej na več mestih, da te ne okradejo
- dobro je met kako verigo, da na vlaku prkleneš rukzak&kufr, k čene se lahko zgodi, da ti ga nesejo...in pol je konc...
- na karto ahtaj bl kot na vse drugo. Sunejo rukzak, še prežviš...sunejo karto, obtičiš...
- ne pozab fotoaparata in kopice filmov:).
- za sabo vzem tut kak mini šotor in spalko. Nikol ne veš, kje boš mogu spat...
- nikoli, ma res nikoli ne pusti ničesar nezavarovanega. Ti je lahko kmalu žal...
In pa - uživi pa srečno pot:).
P.S.: kak ti je šla matura?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
sketch ::
TESKAn matura je bila... no... recimo temu zanimiva
Mah ne, saj je še kar šlo. Včeraj sem preživel ustni izpit iz slovenščine (česar me je bilo najbolj strah), tako da me sedaj čaka samo še matematika. Potem pa smo osvobojeni... do sprejemcev na faks.
Aja, hvala za nasvete... Sicer sem večino stvariže vedel (tabornik pa to) ampak nekaj je bilo vseeno novega. Bolj so me sicer zanbimale kakšne stvari glede samih kart - doplačila, rezervacije mest (koliko so nujne, glede na to da včasih pošteno stanejo), se splača zajtrkovat v hostelih, koliko ljudi naj bi štela skupina da ni ne premejhna ne prevelika itd...
Vseeno hvala!
lp
s.
Mah ne, saj je še kar šlo. Včeraj sem preživel ustni izpit iz slovenščine (česar me je bilo najbolj strah), tako da me sedaj čaka samo še matematika. Potem pa smo osvobojeni... do sprejemcev na faks.
Aja, hvala za nasvete... Sicer sem večino stvariže vedel (tabornik pa to) ampak nekaj je bilo vseeno novega. Bolj so me sicer zanbimale kakšne stvari glede samih kart - doplačila, rezervacije mest (koliko so nujne, glede na to da včasih pošteno stanejo), se splača zajtrkovat v hostelih, koliko ljudi naj bi štela skupina da ni ne premejhna ne prevelika itd...
Vseeno hvala!
lp
s.
TESKAn ::
Sicer nimam svojih izkušenj z interrailom, govorim bl iz sestrinih, k je šla že trikat - dvakat sama, enkat s prijatelco. Zdej po mojem mnenju je najboli al sam al pa v dvoje. Sam je fajn, k greš, kamr češ, hodiš, kokr cajta češ in imaš sploh ultimativno svobodo. V dvoje je pa fajn, da lahko en ahta rukzake, drug gre pa kaj zrihtat...sicer pa - kdaj greš? K jutr pride sestra iz Lj, pa jo lahko mal ovprašam okol tega...aja glede matke - nč bat:). Aja jst sm meu včeri še zadnje - anglo. hehe, k sm biu veseu pa se režu k norc so me vsi mal čudn gledal. Zdej je pa konc in bom veseu najman do 16.7:).
Lp
Lp
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | GAMESCOM 2016Oddelek: Loža | 1874 (1438) | Trupl0 |
» | Prtljaga na letalu (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18502 (17029) | 2x'=2 |
» | Nakup nahrbtnikaOddelek: Loža | 3776 (3394) | leinad |
» | Ojačevauc (homemade)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1740 (1395) | stromar |
» | Zoisova (korupcija?) (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 6143 (4707) | jRk0 |