» »

Nakup nahrbtnika

Nakup nahrbtnika

Matek ::

Rad bi nabavil en večji nahrbtnik. Med letom ga bom uporabljal za tedensko študentsko migracijo, sicer pa tudi za kake (ne pretirano dolge) počitnice, v glavnem izključno iz tega razloga, ker je bolj udoben od potovalke.

Problem je, da ne vem, kak nahrbtnik bi za takšno uporabo potreboval. Moje očesno-ocenjevalne sposobnosti so bolj slabe:|, tako da bi ob nakupu na blef najbrž dobil bodisi nekaj za dvodnevno taborjenje bodisi nekaj ogromnega za ekspedicijo v Himalajo.

Zato potrebujem pomoč - zanima me naslednje:

  • Kako velik naj bi bil tak nahrbtnik (v litrih/dnevih/kakorkoli se že merijo nahrbtniki), če naj gre v njega za približno teden dni oblačil, nekaj hrane in še kake študentske drobnarije z laptopom vred?
  • Katere znamke naj bo in kje ga naj kupim? Predvidevam, da ni najboljše kupiti neke najcenejše opcije v akciji v Hervisu, ker bi rad, da zadeva drži čimdlje.
  • Koliko naj odštejem za zadevo, da bo spodobne kvalitete?
  • Velikih, potovalnih nahrbtnikov nisem še nikoli uporabljal - a imajo ponavadi samo en velik glavni prostor, ki ga nafilaš od dna do vrha, ali so razdeljeni v predele? Meni bi bilo všeč, da ima zadeva dodatne prostorčke, če že ne v glavnem delu, pa vsaj priročne ob straneh.

Vesel bom splošnih nasvetov, pa tudi priporočil specifičnih modelov ne branim :D.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
  • spremenil: Matek ()

gruntfürmich ::

vem da za udobno nošenje rabiš kovinske ali plastične podpornike:D
drgač pa če ti noben drug ne bo svetoval, mislim da bi ti v kakšni specializirani trgovini za pohodniške zadeve znali kr dobro svetovati, če ravno ne zaupaš hervisovem osebju.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Pimoz ::

za 1 tedn bi bil primeren 60 litrski nahrbnik....označuje se 60 + 10...tisti +10 pomeni da so stranski žepki 10 litrov veliki...pojdi v kakšno boljšo trgovino za pohodnike pa tam vprašaj...bodi ozoren na obliko nahrbtnika...bolj široki so za antypohodnike ozki za pohodnike...pa pri tej zadevi se izrazito pokaže da več kot daš več dobiš tako da se pripravi da se boš za dober nahrbtnik skeširal....

Zimavc ::

Jaz imam nahrbtnik zelo priznane firme Salewa, ki ga uporabljam za hrbolazenje in alpinizem od jeseni naprej pa tudi za dijaško migracijo. Moj nahrbtnik je velikosti 65+10, se pravi 65 litrov pa še dodaten prostor za 10l. Jaz sem za njega odštel 98€ in mi ni žal. Odzadaj imam dve kovinski palici za udobnejšo nošo in v predelu pasu, ter prsi trak da ti ne leze med hojo. Jaz sem ga kupil v Hervisu, lahko pa greš tudi v Anapurma, K2 ali Iglušport, ki so specializirane trgovine za gorništvo. Zraven sem dobil tudi plastično plahto, da v primiru dežja oblečeš nahrbtnik.

lp

Matek ::

drgač pa če ti noben drug ne bo svetoval, mislim da bi ti v kakšni specializirani trgovini za pohodniške zadeve znali kr dobro svetovati, če ravno ne zaupaš hervisovem osebju.
No, saj ne da ne zaupam hervisovemu osebju, to je bilo samo moje ugibanje, da se v manjših trgovinah bolj spoznajo na zadeve.

bodi ozoren na obliko nahrbtnika...bolj široki so za antypohodnike ozki za pohodnike...
Aja, zakaj pa to? Kako oblika vpliva?

Jaz sem ga kupil v Hervisu, lahko pa greš tudi v Anapurma, K2 ali Iglušport, ki so specializirane trgovine za gorništvo.
Kje so pa te 3, ki jih omenjaš?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zimavc ::

Iglu šport prodajalne se nahajajo na Tržaški 88, šmartinski 102(BTC), Petkovškovo nabrežje 31(Center) klik
Annapurna je na Krakovskem nasipu 4 Klik
K2 je ravno tako na Krakovskem nasipu nekaj metrov oddaljen od Annapurne

Pa kaj poročaj, ko boš nabavil rukzak.

smilyxx ::

Nahrbtnikov imaš malo morje, tako da priporočam da obiščeš kakšen Iglu šport ali pa Hervis pa se mal razgledaš. Za tvoje potrebe bi na tvojem mestu vzel nekaj na 60 litri, ki se po možnosti razširi za kakšnih 10 litrov. Variant imaš ogromno, doma imam en Mammutov nahrbtnik, se mi zdi da je 80+10, pa je že kar zalogaj za nosit. Je pa priročen ker je po celi dolžini zadrga, tako da lahko vzameš stvari tudi iz dna nahrbtnika. Imaš pa tudi variante, ko je nahrbtnik razdeljen na dva dela, en je dostopen z vrha, en pa z odprtine pri dnu.

V hribih imam rad čimmanj žepov, ker naredijo nahrbtnik širok in se hitro ob kakšno skalo zapneš, žepov pa za migracijo tudi ne boš toliko rabil, če ga misliš uporabljat za prenašanje oblačil. Glej da ne bo previsok (višji od glave), ker je rahlo smotano hodt s tako visokim težiščem.

Fina zadeva je tudi všito pokrivalo za dež (lahko dokupiš), samo ga v tvojem primeru ne boš toliko rabil. Glej samo da ima dobro hrbtišče (ni potrebe po kakšnem "ogrodju") pa da je iz kakšnega trpežnega materiala. Drgač pa če iščeš kvaliteto imaš Mammut, berghaus, salewa, ferino,..

Ne vem pa kako je s Porento, to še obstoja? Pred leti sem imel en njihov nahrbtnik pa se je dobro obnesel.

Lp
Save water.
drink beer.

SkIDiver ::

Bodi pozoren tudi na zračnost hrbtišča in same naramnice, da niso povsem surove. Na 100km pohodu so se oblazinjene naramnice kar dobro obnesle. Ravno tako bodi pozoren na možnost nastavljanja same višine naramnic (prestavljanje vpetja gor in dol po hrbtišču), ker je ključnega pomena, da si nahrbtnik nastaviš na tako višino, da počiva na bokih, ko zapneš oporo v pasnem delu. Nošenje nahrbtnika samo na ramenih je boleče, če boš hodil na daljše ture.

Zimavc ::

Salewa ima to možnost nastavljanja.

Bojevnik ::

Lahko tudi pogledaš v Lovcu, tam sem jaz svojega kupil.
Sicer nima kovinskih palic za hrbet oz kakršnekoli druge stvari ki bi olajšala nošenje. No naramnice so v redu, se ne zažirajo vate. Je pa zelo prostoren (ne bi vedu v litrih). Ima pa tudi prostor za divjačino, kamor lahko brez spraviš kar nekaj oblek brez da obrmenjuješ "glavni" prostor.
Firma je pa Action pred približno dvemi leti me stal okoli 11000sit

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bojevnik ()

leinad ::

Boljše od Deuterjevih rukzakov boš težko našel, si ga je nabavil moj cimer po znižani ceni za 100 pa še nekaj evrov, drugače pa se gibljejo cene bližje 200€. Je pa res vrhunsko narejen, tvoj hrbet in rukzak ločuje mrežica tako, da ti na hrbtu koža normalno diha in se praktično ne znojiš še dodatno zaradi rukzaka kot ponavadi, pa material je tudi nepremočljiv. Za prodajna mesta v LJ pa boš moral zgooglat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup pohodniškega nahrbtnika

Oddelek: Šport
489296 (6826) Spxy
»

Gore-tex čevlji - premočijo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12331630 (27925) Kleemen
»

Kateri nahrbtnik za na študij

Oddelek: Kaj kupiti
327395 (6162) jero_no1
»

Skupinski nakup - nahrbtniki Goruck

Oddelek: Loža
4913456 (11781) Okapi
»

za prenosnik: torba ali nahrbtnik?

Oddelek: Kaj kupiti
324496 (3371) TeraSonic++

Več podobnih tem