» »

ADSL - a je crknu switch?

ADSL - a je crknu switch?

GoUp ::

Pozdrav!

Mam probleme z ADSL-jem. Mamo ADSL in preko switcha smo gor povezani trije računalniki. Do pred kratkim (kake 4 mesece je blo vse OK) je vse lepo delal, kar naenkrat pa nam je začelo metati ven povezavo (je napisal network cable unpluged). Ko sem resetiru modem je blo nekaj časa OK potem pa spet ven :( .
Nakar sem poklical na telekom in so poslal serviserja. Najprej je zamenju modem in nato probal povezavo direkt z modema na svoj comp - vse lepo. Potem je probu še povezat switch na modem in s switcha povezavo na svoj comp - vse OK. Takoj ko pa sva na switch prštekala enega od naših treh računalnikov je na modemu ugasnala tista lučka za povezavo in na računalniku javl network cable unpluged - če pa sma povezala katerega od teh treh direkt na modem je blo vse lepo. In je ta vrli serviser reku da je switch crknu in šel >:D.
Zdej me pa zanima a je mogoče kej drugega narobe? Glede na to da je blo 4 mesce OK mislim da niso kabli krivi (al so?). IP- mamo dinamične (IP avtomatsko na TCP/IP) - tako da ne verjamem da bi blo kej z IP-ji.:'(

Če je že crknu switch - kaj je zdej bolš nabavt switch/router. A bom mogu pri routerju še kake IP-je na naših compih nastavlat?

Hvala!

Gandalfar ::

sposodi si switch pa probi, ce bo prek unga boljs delal.

Pomojem da nima smisla komplicirat z routerjem, ce ti trenutna resitev ustreza.

OK

Javim v ponedeljek kako je šlo.

Očitno je bil res switch kriv :D .

Smo že skor 6 ur gor pa še vedn dela JUPI :P

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793568659 (5488) c23po
»

Switch ali router???

333696 (2690) Ursus
»

Barricade wireless Broadband router Smcwbr14-G + 2.4Ghz 54Mbps Wireless PCI card

51120 (1041) Dreamer__
»

Računalnike naključno izkaplja iz mreže

Oddelek: Pomoč in nasveti
111468 (1328) A-L-E-N
»

Network cable unplugged (windows XP)

Oddelek: Pomoč in nasveti
171556 (1300) CaqKa

Več podobnih tem