Forum » Omrežja in internet » deljenje interneta preko ruterja
deljenje interneta preko ruterja
kanabis ::
Povlekel sem kabel iz zgornjega nadstropja hiše, kjer ima sosed ruter. Seveda bi si rad internet preko tega naredil tudi spodaj. pa mi ni niti najmanj jasno kako, ker z tem nikoli nisem imel opravka. Vem samo da ko povežem (kabel sem povlekel) oba računalnika se prikaže obvestilo da je povezano.
Kako naj oziroma kaj naj naredim da bo deljena tudi internet povezava pri meni.
Sosed ima kabelski internet stalno povezan?
Kako naj oziroma kaj naj naredim da bo deljena tudi internet povezava pri meni.
Sosed ima kabelski internet stalno povezan?
Spoštujem mnenje vsakega, zato spoštuj moje!
- spremenil: CaqKa ()
mitkos ::
No kabel ki si ga privlekel od sosedovega routherja vklopi v mrežno in v local area commection (pod properties) in potem Internet Protocol TCP/IP vlopi Obtain an IP address automatically. To sevede velja če ima tvoj sosed na routherju vklopljeh DHCP, ki samodejno dodeli IP vsem računalnikom v mreži.
LP
LP
Kriko ::
Sam bom nekaj takega probal uredit, pa me zanima kje vklopim DHCP.
kriko
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kriko ()
JA to zanima tudi mene. Jutri zjutraj me namreč čaka da to uredim, ker potem spet soseda ne bo cel teden, tako da upam da bo uspelo.
Slowenc ::
DHCP vklopiš v samih nastavitvah od routerja. Glej pod LAN nastavitvami in verjetno moraš samo kakšno kljukico dodat in mu povedat od katerega do katerega IPja naj ti izbira.
Skiny gate.
DHCP se mvklopil, samo žal mi avtomatsko ne zazna nič. Če pogledam v command prompt ipconfig je čisto neki levi IP:
Spodaj ima sosed windows 2000, jaz pa winxp, če je to problem?
Spodaj ima sosed windows 2000, jaz pa winxp, če je to problem?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | linksys wrt54gl router ne najde modemaOddelek: Omrežja in internet | 3357 (2554) | candy58 |
» | Nenavaden časovno omejen upad dolvlečne hitrostiOddelek: Omrežja in internet | 3092 (2311) | čuhalev |
» | Wi-fi povezava na drug routherOddelek: Pomoč in nasveti | 482 (412) | bobby |
» | Linksys wrt54gl in bridgeOddelek: Omrežja in internet | 7480 (6608) | BlaY0 |
» | Uporaba sosedovega brezžičnega omrežja na Nizozemskem ni kaznivaOddelek: Novice / Omrežja / internet | 10345 (8914) | Pyr0Beast |