Forum » Strojna oprema » problem z usb-ji in pregrevanjem sistema
problem z usb-ji in pregrevanjem sistema
isliame1 ::
zdravo
imam velik problem katerega sem ze enkrat opisal pa ni bilo veliko odziva.
najprej me zanima koliko je normalna delovna temperatura procesorjev AMD 64 3400? moj problem pa se glasi:
ce je racunalnik prizgan je delovna temeratura procesorja od 37°C do 43°C. ce pa priklopim na vhod usb 2.0 usb spominski kljuc ali pa recimo zunanji disk, pa temperatura procesorja naraste do 60°C oz mi ze prej racunalnik zmrzne. hec je v tem, da ko ga ponovno prizgem se ne izvaja kak scan disk, ampak se windowsi normalno nalozijo kot da ni bilo nic narobe. spreminjal sem tudi nastavitve za hitri izklop usb naprav in varni izklop in ni bilo nobene razlike. gledal sem tudi ce je procesor bolj obremenjen- nic, vedno je okoli 0 do 2% samo ko napravo priklopim poraste na 17% obremenitev potem pa pade zopet na 0 do 2%. sprobal sem vse usb-je na plati (dodatne in vgrajene) pri vseh enako. ce imam napravo priklopljeno se racunalnik sesuva dokler je ne izklopim. naprave so vse pravilno instalirane (nobenih rumenih vprasajev).
proc je AMD 64 3400+, plata je epox EP-8HDA3+ RAM :2 * 256, 2 sata diska 80GB en CD pekač in to je vse .
sem ze brez domislije in ze malce obupan. kaj mi predlagate?
a so krivi windowsi, a je plata unicena ali je problem v kakih gonilnikih ali v BIOSU ali......??
ali je imel kdo podobne tezave??
pomagajte mi prosim se predno odnesem racunalnik na servis kjer mi bodo mastno kasirali.
l.p. matej
imam velik problem katerega sem ze enkrat opisal pa ni bilo veliko odziva.
najprej me zanima koliko je normalna delovna temperatura procesorjev AMD 64 3400? moj problem pa se glasi:
ce je racunalnik prizgan je delovna temeratura procesorja od 37°C do 43°C. ce pa priklopim na vhod usb 2.0 usb spominski kljuc ali pa recimo zunanji disk, pa temperatura procesorja naraste do 60°C oz mi ze prej racunalnik zmrzne. hec je v tem, da ko ga ponovno prizgem se ne izvaja kak scan disk, ampak se windowsi normalno nalozijo kot da ni bilo nic narobe. spreminjal sem tudi nastavitve za hitri izklop usb naprav in varni izklop in ni bilo nobene razlike. gledal sem tudi ce je procesor bolj obremenjen- nic, vedno je okoli 0 do 2% samo ko napravo priklopim poraste na 17% obremenitev potem pa pade zopet na 0 do 2%. sprobal sem vse usb-je na plati (dodatne in vgrajene) pri vseh enako. ce imam napravo priklopljeno se racunalnik sesuva dokler je ne izklopim. naprave so vse pravilno instalirane (nobenih rumenih vprasajev).
proc je AMD 64 3400+, plata je epox EP-8HDA3+ RAM :2 * 256, 2 sata diska 80GB en CD pekač in to je vse .
sem ze brez domislije in ze malce obupan. kaj mi predlagate?
a so krivi windowsi, a je plata unicena ali je problem v kakih gonilnikih ali v BIOSU ali......??
ali je imel kdo podobne tezave??
pomagajte mi prosim se predno odnesem racunalnik na servis kjer mi bodo mastno kasirali.
l.p. matej
- spremenil: Predator ()
DimmniBurek ::
Jah pomoje se ti kišta pregreva, kaj ko obremeniš procesor-recimo v špilah se ti tudi sesuje al sam pri USBključu? Probaj na kšn drug USb port prklopt
There Is No Stronger Drug Than Reality
isliame1 ::
vse usb porte sem sprobal pa se vedno isto zgodi, procesorja z igricami se nisem obremenil, ker jih ne igram (a obstaja kaka testna sekvenca ki bi zelo obremenila procesor?).
predlogi so še dobrodošli.
l.p.matej
predlogi so še dobrodošli.
l.p.matej
overlord_tm ::
3d mark?
prime95?
3d mark je bl za grafiko, prime pa bo pomoje taprav .
BTW: jest mam čez 50°C v idile :p pa se mi ne sesuje
prime95?
3d mark je bl za grafiko, prime pa bo pomoje taprav .
BTW: jest mam čez 50°C v idile :p pa se mi ne sesuje
ZaphodBee ::
če hočeš samo procesor nakurit je dobr tud kak ud agent al pa folding@home
al pa seti(klikni na reklamico levo na tej supr strani heh)
Fsi ti trije kurijo procesor na 100% ko nič ne delaš ko pa delaš pa ne motijo kr majo nizko prioriteto...
Ampak pr 60 ti amd ja še neb smelo zaj...
to al ti ne meri prav, pomoje pa sploh ni temperatura ampak usb...
probaj kake druge drivere, še kako drugo napravo(fotič, md kaj pač maš..),sicer pa glede na to da zgleda maš nekaj kr novega - nes nazaj če lahko pa naj porihtajo!
al pa seti(klikni na reklamico levo na tej supr strani heh)
Fsi ti trije kurijo procesor na 100% ko nič ne delaš ko pa delaš pa ne motijo kr majo nizko prioriteto...
Ampak pr 60 ti amd ja še neb smelo zaj...
to al ti ne meri prav, pomoje pa sploh ni temperatura ampak usb...
probaj kake druge drivere, še kako drugo napravo(fotič, md kaj pač maš..),sicer pa glede na to da zgleda maš nekaj kr novega - nes nazaj če lahko pa naj porihtajo!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri CPU mate in utemeljite zakaj? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 24624 (16404) | 54j0 |
» | AMD 64 z Venice jedrom (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Strojna oprema | 36216 (18579) | Jaffa |
» | Katera 939 plošča na agp?Oddelek: Kaj kupiti | 1293 (1061) | boris22 |
» | USB portOddelek: Strojna oprema | 1643 (1440) | mrbungle |
» | AMD ali Intel Pentium 4??? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6497 (5230) | Zheegec |