» »

Kaj na celerona?

Kaj na celerona?

Tomi ::

Sicer si nisem mislil, da se bo tako poznalo, ampak poleti se je temperatura mojega procesorja dvignila za 5 stopinj ( od 40 100% obremenitev na 44-45 ). Sedaj pa bi si nabavil en hladilnik, in sicer za celerona na slotketu ( na abitovki BX6 ). Kaj se mi najbolj splača glede na ceno/nižanje temperature..
Sicer nameravam dati še par ventilatorjev notri, samo ni časa:\ ( izpiti )
metrodusa.blogspot.com

frudi ::

kirega celerona maš?
če maš celeron II, potem volcano II (paše gor, kljub temu, da je prvenstveno namenjen AMDjem).
če maš pa starega celerona (PPGA), potem nisem siguren, če boš uspel spravit volcana gor, najboljše da ti to pove kdo, ki je že probal. stari celeroni so namreč precej višji od novih, poleg tega pa imajo tudi večjo površino. samo se mi zdi, da je nekdo na forumu že omenil, da mu je uspelo spravit volcana (al pa super orba, nisem ziher) gor.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Tomi ::

Imam kar starega celerona ( dobro staro 400-ko ), pa se malo preveč greje. Rad bi ga pa spravil na vsaj 550:\:O
metrodusa.blogspot.com

Riccio_ ::

Jst sem spravu gor GOrba na 333.Se da, samo treba malo predelat ,ma cisto malo.

McClane ::

Jest mam dual 466 celerona in Abit BP6 plato pa sem gor spravil dva golden orba sam mal je blo treba pobrusit en rob. Drugače pa gre brez problema.
I say go for golden orb.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

HEKO ::

Hm...če nebo šlo pa daj gor kaka veliak hladilna rebra pa en močn ventilator..ampak pomoje bi bila naj rešitev vohno hlajenje...
Be good, be bad ---> JUST KEEP ON OVERCLOCKING...[Heko]

frudi ::

ma ja, GOrb itak da paše na ppga celerone in to brez kakršnihkoli posegov. ampak GOrb ni nič kaj extra, blo bi boljše, če bi uspelo kakega volcana spavit gor :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

ni3t ::

100% paše vulcano II na celerona I sm ga mel jst na C400@672 sam mal bolj ga stisne, sam ni blema k se jedra na krušijo ku na novih procih

Koci ::

torej dej gor :))Vulcanota
Panta rei!!

cyber ::

ne bi rekel da ga vulcano dovolj stisne mmogoče se motim vsaj pr men ga ni, sem ga imel gor in mi ga je golden orb dosti močnej stisnil in tisti stisk je bil tri stopinje razlike v končnem hlajenju, tko da bi se jaz raje odločil na tvojem mestu l za golden orba.
Saj res da je vulcano velik in ima ogromen ventilator sam pr men je zaostajal pri obratih kar za 150o rpm se pravi golden orb se mi vrti tam nekj med 6250 pa do 6500rpm med tem ko se mi je volcano verjetno ker pač je večji ventič vrtel tam nkje okrog 4800rpm pa 5200rpm,kaj pa vem mogoče samo pr men,sicer zdej ga bom probal sem si napravil svoj izvor napetosti 15v in ga bom tam sprobal sam obratov ne bom mogel sprobat in bom videl kolk se bo takrat vrtel upam da bo enkrat več v najslabšem primeru ga skurim.
dva ventiča velika ventiča mi že delujeta oba na 15 v in se vrtita res hitro sam se dost grejeta sam sem temperaturo ohišja spustil pod sobno temperaturo,zdej v vročih dneh ko je od zunaj 32C imam v sob recimo 24 C ohišje pa 23 in mi lahk pade tud na 22 C saj res da imam v stanovanju velik ventilator bi rekel skor klima.

frudi ::

hehe cyber, tebi malo narobe kaže temperaturo ohišja... ta ob uporabi samo ventilatorjev nikakor ne more biti nižja od sobne temperature :)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

cyber ::

ja imaš prav frudi,po mojem mi nekaj narobe kaže in to prav gotovo ni na plati,kasnje bom mal prevero termometer mislim da je on tist ki mi ne kaže pravilno,saj imam v sobi hladno ,zato je pač poskrbljeno z ustrezno klimo.

by me is so cold.

Boky ::

Cyber si ti kaj modificiral Orba ? Moj in kolegov gloden orb se vrtita z cca 4800rpm. Koliko pa se vam drugim vrtijo gorbi ?

Shadowman-x ::

Kot je že bilo napisano, če želiš najboljše za svoj proc, potem je to Volcano-II, pa še cena je zelo ugodna 2.100 SIT. Tudi možnosti za 600 MHz bi bile boljše.

Tomi ::

Mislim, da bom res vzel Volcana II. Če ne drugega, cenovna razlika do Orba je ravno za en ali dva 80mm ventilatorja, ki jih mislim nabaviti ( tako da bi imel 1 spredaj v dveh 5.25 režah, 1 spodaj, enega zadaj + 1 v napajalniku ), če bo pa še potreba, pa enega od strani za intake.
Sicer pa, ker je tema že odprta, kje in kakšne vijake moram kupiti za 80mm ventilatorje ( za ohišje ) in ali bo napajalnik zdržal še 4 vente ( 200W, imam pa dva diska in CD, nič drugega energentsko potratnega ).
cyber: MBM kaže napačno temperaturo ohišja, ker meni jo da za 10C preveč
metrodusa.blogspot.com

cyber ::

sem ga majčken modificiral, in trenutno imam samo njega zdej priklopljennega na 300W napajalnik,nekaj ventilatorjev imam priklopljenih na 235W napajlnik pol imam pa še svoj izvor napetosti tam imam pa zopet priklopljenih nekaj ventilatorjev, ki mi delajo na 15V in se zelo hitro vrtijo.
Vrti se mi res najmanj to je kadar pogledam v biosu se pravi kadar ga štartam ima 5918 rpm nakar gre vse do maximuma 6500rpm
Saj pravim ko sem dal gor volcanota sem bil razočaran ker se mi je vrtel samo 4816rpm
kaj pa vem mogoče samo ppri men tako počasno ne vem koliko se drugače vrti.

element ::

Heh, gorb je zato tud glasnejši od vulcanota, pa še hladi slabše. To pa ni v nikogaršnjem interesu, da mu bl ropota, pa mn hladi. Kajneda? :) Vulcanota nabav, pa še ene 2 80x80 venta, pa bo. :))

Daedalus ::

Jst sem mel Gorba (sam je crkno;(() na C466@581 na 2,2 V pa ni nikol temparatura šla preko 37 stopinj, tak da mislim, da Gorb ni glih slab, za Vulkaniča pa ne bi vedel.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

element ::

Sej gorb ni slab, sam je vulcano bolši. :D

Tomi ::

Samo je problem, da VII nimajo v Mlacomu. Mogoče naslednji teden, samo sem pa rekel, da bom raje kupil ram in VII, ko pridem 16. v Ljubljano.
Sicer me pa zanima sedaj nekaj povsem drugega.
Kje imajo v Ljubljani tanke žice ( v Merkurju imajo predebele zame, nekaj takega mora biti kot so one pri ventiltorjih ( recimo Sunonove ) ), in kakšne vijake in kje ( pa spet ne v Merkurju, ker jih nimajo ), naj kupit za privitje ventilatorjev v ohišje, glede na to, da je samo luknja in ventilator, nič drugega.
metrodusa.blogspot.com

element ::

V2 lahko nabaviš v JAE, tm sm ga jest. ;)

Tomi ::

Hvala..
Sedaj pa me zanima, ce se ves za zice in vijake, ali pa kdo drug ( kaksne poglej v zgornji post ).
Aja, pa pri linkih moras dati spredaj http://, potem pa delni naslov. Ker drugace bo povezava na Slo-tech..
metrodusa.blogspot.com

element ::

Thnx. Men se zdi, da sm jest šraufe u metalki al kje kupu. Ne vem več točn. Drugač pa pejt mal po kovinotehni, merkur, metalka... Pa boš zihr najdu. :))

PS:
Tist pr linkih se mi je prvič zgodil, prej sm zmer http:// odspredi pisu, pa vidm, da je zlo pogosta napaka. Kot v novica, tako tud na forumu. :D

Tomi ::

Sem spet ugotovil, da je JAE na Brnčičevi, meni pa se ne pa iti peš. Ker nič pametnega ne vozi mimo, avta nimam, kolesa pa tudi ne, zaenkrat.
Sicer pa ni panike, ker bom sedaj, ko pridem domov dal notri samo 3 80*80mm ventilatorje, potem, ko pa pridem naslednjič na ustne, pa še 384 rama in Volcana.
Samo mimogrede, kje je Metalka?
metrodusa.blogspot.com

element ::

V domžalah je ena, v lublan pa ne vem točn kje je. Sej pr JAE lohk naročiš po pošti. :D

Tomi ::

Ne, bom šel kar iskat v Mlacoma, ker je poštnina za dva jurja verjetno nekje 1000 sit, pa se mi ne izplača.
Saj ni panike, ker sem še tako ali tako do 16. v Ljubljani.
metrodusa.blogspot.com

Nigga ::

a je treba kaj volcanota2 porihtat ko ga kupiš novega? Mislim če ga morš pobrusit ali pa kaj modificirat da začne prav hladi?
Too Drunk to Fuck

element ::

Ja, termaln trak je treba zamenjat s termalno pasto, če pa hočeš še ene par stopinj dol, ga pa pobrusiš z šmerglam 2000. :D Se splača.

Tomi ::

To, da je treba dati na volcana termalno pasto, vem8-)
Sedaj pa me zanima, kje imajo mostičke ( 2,54 mm ) in konektorje za elemente?
Ker v IC jih ni..
metrodusa.blogspot.com

Hlod ::

Tomi:
vse kar isces (vijake, mosticke, tanke zice) sem videl v conradu (e-trading, www.conrad.de), sam mal moras pobrskat (njihova funkcije najdi ne deluje najbolje) drugace pa naroci nemski katalog in notri poisci...

Hlod.

Tomi ::

Hvala, bom naslednji teden šel malo po nakupih, upam pa, da letos te počitnice ( če bo bog dal še tri ustne:D)
metrodusa.blogspot.com

Dexxx ::

ekkkk...
V petek so mi v JAE rekli da dobijo vulcanoteII čez 10 dni...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vulcano 6cu VS 6cu+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211535 (1122) Jux
»

Kateri hladilnik

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231313 (978) element
»

VOLCANO II - GLASNOST?!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
181487 (1196) Binji
»

Orb? Sux...Sem danes ugotovil...

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
161276 (1015) Huey P
»

volcano ali orb? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
604125 (3375) miguell

Več podobnih tem