» »

Notebooki

Notebooki

Tomi ::

Sedaj sem se toliko finančno opomogel, da sem ugotovil, da imam dovolj denarja, da si lahko kupim notebooka za nekje 500.000.
Sicer mi je zelo všeč Compaq Presario 1700, samo sem odprt za predloge in izkušnje.
Torej, kaj imate, s čim ste zadovoljni in kaj mi priporočate?
Pogoji so:
PIII vsaj 700
DVD
vsaj 15GB
14"
mrežna in modem.
Ostalo ni tako pomembno.
metrodusa.blogspot.com

Matty ::

Kaj pa Dell? Dosti ugodno ponudbo imajo na http://www.fmc.si/

Ce si student.. Mislim, da majo na mariborskem faksu eno akcijo ugodnega nakupa prenosnikov (lahko si tud iz LJ)... Med njimi je tudi ta Compaq. Spletne strani zal ne vem.

Tomi ::

Za ŠTOS vem, samo imajo bojl slabe modele ( ok, HP že, ampak jaz bi vseeno imel Compaqa ).
Dell je pa vseeno malo drag, glede na to, da ima Gambit Compaqa 17XL za 511 oziroma 523k sit. Bom počakal še en mesec, potem pa videl, če ne bo nobene akcije, nabavil enega od onih..
Sicer pa hvala:D
metrodusa.blogspot.com

piek ::

Pri PCX Computers imajo en hud ASUSov notebook. Povprasaj malce pa si ga oglej, ceprav mislim da je cena nekje v rangu 700k sit.

LP

Piek
--- Finish it off if you started it! ---

Tomi ::

To je malo preveč, ker nimam samo tega stroška.
Dam nekako do 550.000, več pa ne, ker se mi zdi kar škoda ( itaq je notebook sam že malo več kot bi imel povprečen uporabnik ).
metrodusa.blogspot.com

Matty ::

tomi... ne vem ravno ce je tisti Dell tako drag, saj za priblizno isto ceno dobis isto oz. se vec kot pri Compaqu :) (15 palcni ekran + PIII850)

Definitivno pa ostani pri eni "firmi"! Skoda edino, da so Toshibe tako svinjsko drage! Izogibaj se raznih Notexov, Gericomov in podobnega... Itak pa to ze ves...

Pat_MaGroin ::

Heh, ja vzami Compaq. Upam da ne bos presenecen, ko bos lahko na njen poganjal samo Win ME. O kaksni Win2k kompatibilnosti ne duha in sluha:-).
Sam kupujem IPCja (ja, ni bogvekaka firma, so pa baje zlo solidni) P1ghz, 256mb rama, 15 tft, 20gb.etc...Pozanimaj se kako je s kompatibilnostjo notebookov in nadgradljivostjo..
lp:-)

Fantom ::

HP f2338k
Procesor l Pentium III 850 MHz
Zaslon l 15’’ diagonal TFT 1024*768
Trdi disk l 20 GB
Ram l 128 Mb
Grafična kartica l S3 Savage 8 Mb
Pogoni l DVD-Rom 8xl Fdd 3.5’’
Zvok l 16 bit Sound blaster Pro + audio zvočniki
MiškaModemLan l Touchpadl Integrated 56 Kbpsl Lan (Ethernet) 10/100
Operacijski sistemGarancija l Windows 2000l 1 leto

Cena 524000sit pri Sistemi Shift

Tomi ::

PIC: od kod ti pa takšne ideje?
Ker sem na Compaqovi strani gledal podatke, in vsi njihovi notebooki so XP ready, tako da tudi z W2000 ne bi smel biti problem.
Sicer bom pa tako ali tako imel XP in še verjetno W98..
metrodusa.blogspot.com

Pat_MaGroin ::

Tomi: si si morda lastil kdaj kaksnega compaqa? Nisi? No, js tudi ne. Imam pa dosti znancev, ki imajo sluzbene compaqe. In neateri zelo jezni, ker ne morjo Win2k gor dat. Kaj sele kak linux. Menda se zadeva popravi s flashanjem biosa, pa vseeno. Pozanimaj se malo no :-)

P.S.: Xpje mam in niso bogvekaj. Ko odstranis vso sminko, ostane tko al tko win2k. Js si racunalnika brez win2k ne predstavljam.:-)

andrej ::

PIC: Na tej strani imam Compaqa in sem zelo zadovoljen. Da o podpori za XP sploh ne govorimo. Se prve beta verzije so delale brez kakrsnih koli problemov! Bolje kot marsikateri desktop racunalnik.

Seveda pa je odvisno od modela. Jaz imam corporate model Armado E500. Z drugimi low-end modeli je lahko kaj drugace. Zato pa je web, da pogledas kako je s podporo... Moje osebne izkusnje s Compaqom so zelo pozitivne.

Tomi ::

Ja, PIC poglej. Če si rekel, da so XP olepšani W2000 ( ampak so malo več ), potem je pa tako ali tako vseeno, ali imam XP ali W2000. In ker so Presarii XP kompatibilni, potem ne bi smel biti problem. bom pač imel ME in XP.. Ali pa mogoče W98 in XP..
metrodusa.blogspot.com

Pat_MaGroin ::

Mislim da je luni najlepse rekel, da so Xpji OS za Britney Spears :-). Sicer pa, kupi kar bos zelel/zmogel. Js preplacal laptopa ne bom. Za moje potrebe (in stavim da je takih 95% folka tu) so kaksni z boljsim razmerjem cena/kvaliteta zadovoljivi.
lp
Aja, kak dobri so Xpji, bo pa tko pokazal cas. Ce te rajca graficni vmesnik, potem hitro nadnje:-). Mislim da folk ne bi tko manicno nadgrajeval svoje OSje, ce bi zanje dejansko placal kaj vec kot 1k sit:-)

Tomi ::

Ne vem, zakaj si tako slabe volje.
Meni XP RTM delajo zelo dobro, zato jih bom uporabljal.
Sicer imaš pa prav, da gre za moj denar:D
metrodusa.blogspot.com

Pat_MaGroin ::

Ti delujem slabe volje? Vse kar sem naredil je, da sem izrazil upraviceno skepso glede XPjev in ti povedal, da imajo nekateri laptopi hude probleme s kompatibilnostjo z OSji. kot je rekel andrej, ta tezava bolj pogosta pri low-end laptopih. 600k+ pa verjamem, da so zeli napedenani. Kolega dubu v sluzbi Sony vaiota, madona 1cm debel:)..kot kaksna belezka je. Stae dober milijon. To so orto laptopi. Navadni smrtniki (ki kupujemo do pol milijona) smo obsojeni na manj bonbonckov elektronike :-)
Brez zamere, vse se pocne v dobrem duhu:-)
lp

Tomi: ce ni prevec osebno; v kaksne namene ti bo sluzil laptop? recimo jaz ga ne bom imel za zahtevne; standarna uporaba+prevajanje (torej office, slovarji, enciklopedije). Sam vem, da je skor to metanje denarja stran, ampak moram biti mobilen, zato "prisila" v nakup precej drage stvari. Ce pomislim kak desktop comp bi dubu pa 500k :-)

Tomi ::

Ne, ni preveč osebno, je pa dolga štorija.
Ker sem moral lani računalnik pustiti doma, ko sem šel v Ljubljano, je bilo logično, da bo treba nekaj privarčevati in kupiti. Potem pa sem ugotovil, da imam tako doma kot med tednom veliko dela na računalniku, in da gre ponavadi za veliko podatkov, zato bi jih moral prenašati. Tu bi sicer bil dober tudi CDR ali ZIP, samo potem bi vedno kaj kje pozabil. Potem pa sem še ugotovil, da bi poleti mašina v Ljubljani samevala, in pa ker doma tudi mama veliko rabi računalnik, bi tudi doma rabil še enega med vikendom. Potem sem pa ugotovil, da je notebook pametna invvesticija. Konfiguracija so pa moje muhe ( ne prenesem manj kot 1024, zato 14", kar potegne veliko ostalih zadev ).
Sicer pa, ta Presaria sta še vedno uradno 620.000, tako da mislim, da ne bi smela težiti. Bom videl čez en mesec:D
metrodusa.blogspot.com

special ::

jaz pa razmisljam o nakupu gericoma supersonic2 z 1.2ghz, 512 ram, ati radeon 32 mb, 30gb, dvd+cdrw, plata pa via twister...

prosim za izkusnje komentarje...

Pat_MaGroin ::

620K?:-) Rekel si en mesec. Mislis, da bojo kaksne pametne akcije?
Tomi: Js sm se ubodal z istim problemom. Mam sicer starega compa v LJ ampak velikokrat grem na vikend na morje in tam ne morem delati, ker ni compa. Zato se mi zdi laptop smiselna (a nemarno draga) investicija. Si morda videl ponudbo IPC notebookov? Niso podn kot kak Gericom, slisal sem same solidne kritike od njih. Imas pa hude stroje za dober denar.
lp

andrej ::

da so XP OS za Britnej lahko rece samo nekdo, ki ne ve veliko o XP (sorry luni ;)):D

Cisto zares. S tehnicnega stalisca so XP-ji mali skok iz w2k, imajo pa veliko novih featurjev, ki so zelo dobrodosli. Taksna bobma je recimo Remote Desktop in Remote Assistance. Dolocena podjetja bodo samo zaradi teh dveh nadgradila. Za navadne uporabnike so zadeve drugacne. Ce mas w2k in ne spilas spilov in teh featurjev ne rabis potem se nadgradnja ne splaca.

Vse je odvisno od tega kaj delas. Meni XP pridejo zelo zelo prav. Uporabniski vmesnik pa sploh ni debata - ker niti ni tak pomemben. Razen novi Start meni, ki je izjemno uporaben!

Kar se pa tice prenosnikov pa je treba zelo pazit. Vsaj kar se tice prihodnosti. Ce hoces furat recimo sedanje ose, win9x, potem lahko brez problema vzames kaksnega gericoma in podobne, ki so zelo ugodni. Ce pa malo razmisljas o prihodnosti, in zelis imet podporo v XP, in nasledniku potem pa raje daj vec denarja in kupi kaksno toshibo, ibm, compaq, dell, etc. Ne bo ti zal. Bos mel bistveno manj problemov kot pa s cenejsimi, pa se laze ga bos prodal za visjo ceno...

Pat_MaGroin ::

andrej: mislim da si salo malce prevec resno vzel. Primerjava z britney spears leti valda na vmesnik in vso barvitost. Ko odklikas vso nepotrebno saro, slike in animacije, potem ti ostane bore malo. Koliko so winxp v "dusi" zmogljivi, pa ne bomo. Seveda so. Ampak kot si sam rekel. Nove opcije so zelo uporabne, venda, ali zo vse? za slehernega mulca? Zato pravim, da nadgradnja za vecino ni potrebna. Men tisti spili, ki sem jih hotel igrat v win2k delajo bp.

Andrej: si opazil, kako velika razlika je med cenami Sony laptopov v Evropi in USA. Kar stane pri nas (ali AT) 600k+ je v USA pod 400k. In ziher nisem nasel najcenejse variante. Medtem ko so cene toshib, compaqov dosti blizu, je za sonya svinjska razlika.

andrej ::

PIC: ne saj vem, da je sala, samu z lunijem si vecrakt tam malo vrzema kaj pod noge :) ce ti v w2k dela vse in nerabis novih featurjev potem ne rabis upgradat...

Cene pa so res v ZDA nizje. Na zalost, se posebej ce gledas, da je standard pri nas nizji...

Tomi ::

PIC: ja, en mesec je čas do izteka moje vezane. Ker sem dal še raje vezati ( s tem bom še lahko pokril račun za mobitel ), potem pa videl.
Samo cene so povsod padle, tako da ni panike.
metrodusa.blogspot.com

Pat_MaGroin ::

Tomi:sicer zlo odbita varianta, pa vseeno izvedljiva: Poglej si na netu Toshiba Satellite Pro 4600 s 15' zaslonom. V Dubaju jih imajo za 1000$. Posiljajo v SLO. 70$+19% davek. Poglej koliko so pri nas. BTW: ce si skepticen: Dubai zelo bogato mesto, tak da skart robe niti ni tam veliko:-)

Tomi ::

Vem, ker imajo ZAE najvišji BDP na prebivalca.. In mesto se kopa v zlatu.
metrodusa.blogspot.com

Pat_MaGroin ::

No, vso zlato, pa je laptopa borih 1000$. Se bom se malce pozanimal kako je s tem, ker 300k za toshibo se pa splaca dat.
lp

Pat_MaGroin ::

:-)

Tomi ::

Sedaj sem pa odločil za Armado E500, ki je tako ali tako v akciji, samo jo dobim še ugodenje, in sicer samo za 6k več kot Presario, torej 536.000, tako da bom, če ne bo nič boljšega, vzel kar to..
Je pa P3 900, itd..
metrodusa.blogspot.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prenosniki

Oddelek: Strojna oprema
131247 (1084) andrej
»

Firme prenosnih računalnikov...

Oddelek: Kaj kupiti
161694 (1437) Pithlit
»

Kakšen prenosnik?

Oddelek: Kaj kupiti
322588 (2274) andrej
»

Optimalno kuplen NOTEBOOK !

Oddelek: Kaj kupiti
362070 (1587) Jeronimo
»

Prenosnik...

Oddelek: Kaj kupiti
181641 (1452) PsiHO

Več podobnih tem