Forum » Pomoč in nasveti » težava z resetom bios-a na epox
težava z resetom bios-a na epox
princeps ::
Hi!
A ve kdo, kako se resetira bios na tej plošči? Pismo, z jumperi mi ne gre oziroma ni efekta. Mal čudna plata glede tega, ali pa jaz ne štekam. V navodilih piše, da moram, ko zamenjam jumper pritiskati "insert" tipko, samo mislim, da tipkovnice ne zazna. Najprej sem mislil, da je s grafično kaj narobe, sem dal drugo noter in je blo isto. Na zaslonu ni nič - nič se ne prikaže. No, včeraj sem dal na 166 CPU in je sfrezu.
A ve kdo, kako se resetira bios na tej plošči? Pismo, z jumperi mi ne gre oziroma ni efekta. Mal čudna plata glede tega, ali pa jaz ne štekam. V navodilih piše, da moram, ko zamenjam jumper pritiskati "insert" tipko, samo mislim, da tipkovnice ne zazna. Najprej sem mislil, da je s grafično kaj narobe, sem dal drugo noter in je blo isto. Na zaslonu ni nič - nič se ne prikaže. No, včeraj sem dal na 166 CPU in je sfrezu.
SavoS ::
Ja čisto enostavno......vzameš ven baterijo za 1 minuto, pa je........
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???
zed 5.0 ::
Jest mam tud Epox plato, pa mi finta z "Insert" tipko cist ok dela. Izsteki masino (cist - potegn ven kabel za strom, pocaki par sekund), pritisni Insert tipko in nato vklopi masino (Insert mej med tem skoz pritisnjen)...
Se to, a ti masina kej "piska" ko jo prizges? Ce mas slucajno "diagnostic display" na plati, preveri katero kodo ti je izpisal...
Se to, a ti masina kej "piska" ko jo prizges? Ce mas slucajno "diagnostic display" na plati, preveri katero kodo ti je izpisal...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zed 5.0 ()
sm probal o z insert tipko, pa nič. še vedno isto. pa tud nč ne piska. tak da nevem kaj bi lahko blo. a bi blo potrebno kaj zamenjat jumperje mogoče?
K0K0 ::
Pa si nastavil jumperje tko kot so bli original?
Drugač pa izštekaj pc iz omrežja in odklopi atx konektor na plati ker lohka da je še kej elektrike v kondeenzatorjih v napajalniku potem pa vzami ven še baterijo za kake 5min pa bi pomoje moglo bit razen če si kaj z jumperji zasral. Če ne bo delal probi flashat bios oz najprej odklopi vse ostale naprave (disk, cd rom itd...) pa probi brez zalaufat.
Drugač pa izštekaj pc iz omrežja in odklopi atx konektor na plati ker lohka da je še kej elektrike v kondeenzatorjih v napajalniku potem pa vzami ven še baterijo za kake 5min pa bi pomoje moglo bit razen če si kaj z jumperji zasral. Če ne bo delal probi flashat bios oz najprej odklopi vse ostale naprave (disk, cd rom itd...) pa probi brez zalaufat.
Ja jumpere sem nastavu tako, kot piše v navodilih za resetiranje cmos. Ni delelo. Zdaj pa jih mam na default. Zdaj sem v službi. Bom probal po 8 uri in potem javim.
Hvala!
Hvala!
SavoS ::
Ja čisto možno, da si procesor skuril.........
Probaj tvoj procesor kje na kakšni drugi plati, ali pa kak drug procesor na tvoji plati....
Probaj tvoj procesor kje na kakšni drugi plati, ali pa kak drug procesor na tvoji plati....
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???
Probal sem vse in NE DELA. Na http://www.overclockers.com/tips710/ sem bral , da te plošče imajo probleme s bios čipi. Imam .bin bios file in zdaj ne vem uporabit ga .
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj sem pokvaril?Oddelek: Navijanje | 2176 (1875) | podbevna |
» | noscreen po neuspesnem apdejtu biosaOddelek: Pomoč in nasveti | 1513 (1173) | Pyr0Beast |
» | nf7-s biosOddelek: Pomoč in nasveti | 1692 (1328) | MrGTO |
» | Gigabyte 7N400 Pro2 & BIOS resetOddelek: Pomoč in nasveti | 1046 (933) | JohnyB |
» | nesreča!!!Oddelek: Navijanje | 1787 (1233) | OwcA |