Forum » Pomoč in nasveti » Nov računalnik zmrzuje?!
Nov računalnik zmrzuje?!
hani ::
Kupil sem računalnik:
P4 3.0
Ram 1Gb
Sistemski disk Ata 120 Gb
dva diska S-Ata 160 Gb
Grafična kartica Matrox
Zvočna integrirana na matični plošči
Videokartica Matrox RT.X 100 Xtreme pro
Ko karkoli delam z računalnikom računalnik zmrzuje - za nekaj sekund ali tako da ga moram restartat.
Ko kopiram datoteko na enem izmed S-ata diskov iz enega direktorija v drugega traja celo večnost (tudi do 1 ure da prenese 5Gb - normalno bi moral prenesti v 6 minutah).
Windowse XP sem ponovno naložil, naložil vse najnovejše driverje in problem ostaja isti.
Mislim si da nekaj ni vredu z hardwerjem. Zanima me če kdo ima kakšno idejo kaj narediti ali če obstaja kakšen program za testiranje hardweja, da bi ugotovil napako.
Hvala za trud.
P4 3.0
Ram 1Gb
Sistemski disk Ata 120 Gb
dva diska S-Ata 160 Gb
Grafična kartica Matrox
Zvočna integrirana na matični plošči
Videokartica Matrox RT.X 100 Xtreme pro
Ko karkoli delam z računalnikom računalnik zmrzuje - za nekaj sekund ali tako da ga moram restartat.
Ko kopiram datoteko na enem izmed S-ata diskov iz enega direktorija v drugega traja celo večnost (tudi do 1 ure da prenese 5Gb - normalno bi moral prenesti v 6 minutah).
Windowse XP sem ponovno naložil, naložil vse najnovejše driverje in problem ostaja isti.
Mislim si da nekaj ni vredu z hardwerjem. Zanima me če kdo ima kakšno idejo kaj narediti ali če obstaja kakšen program za testiranje hardweja, da bi ugotovil napako.
Hvala za trud.
- spremenilo: bastadu ()
MRB0rYS ::
Na servis - saj imaš garancijo, sigurno hardver najverjetneje plata ni kompatibilna.
lp
lp
b0rys
K0K0 ::
Verjetno bo prešvoh napajalnik.
lohka pa tud da se ti pregreva mal cpu temperature poglej.
lohka pa tud da se ti pregreva mal cpu temperature poglej.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: K0K0 ()
K0K0 ::
Kam si pa dal 14 ventilatorjev? Če je hladilnik za cpu slabo nameščen maš lohka 20 ventilatorjev pa se bo še vsen pregrevov sam pr teb bo verjetno prešvoh napajalnik. Dej napiš kerga maš? Pa preveri če imaš diske na dma mode.
fat boy slim ::
Sm meu par dni nazaj zelo podobne probleme. Restartanje računalnika, problemi pri instaliranju in kopiranju filejev. In problem je bil samo v RAM-ih. Probaj malo ploščice med seboj zamenjat oz. probaj kakšno drugo, če nimaš garancijske nalepke gor (kar predvidevam da nimaš, če imaš xy ventov noter)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kupil 2gb in zdaj mi rač. šteka (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10676 (9817) | Xserces |
» | ugašanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1772 (1364) | nonenone |
» | Cudno obnasanje PC-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 1012 (921) | Tilen |
» | Kakšen sistem naj priporočam nečakuOddelek: Kaj kupiti | 1764 (1205) | mtosev |
» | počasnejše delovanje pcjaOddelek: Pomoč in nasveti | 2081 (1706) | jastreb |