Forum » Izdelava spletišč » php 5.0.2 problem
php 5.0.2 problem
Juventus ::
ne morem naložiti podaljška mysql,
prosim preverite PHP konfiguracijo
Dokumentacija
ka je to narobe: toi se zgodi ko zazenem phpmyadmin
če kliknem dokumentacija lahko najdem tole.
[1.20] I receive the error "cannot load MySQL extension, please check PHP Configuration".
To connect to a MySQL server, PHP needs a set of MySQL functions called "MySQL extension". This extension may be part of the PHP distribution (compiled-in), otherwise it needs to be loaded dynamically. Its name is probably mysql.so or php_mysql.dll. phpMyAdmin tried to load the extension but failed.
Usually, the problem is solved by installing a software package called "PHP-MySQL" or something similar.
prosim preverite PHP konfiguracijo
Dokumentacija
ka je to narobe: toi se zgodi ko zazenem phpmyadmin
če kliknem dokumentacija lahko najdem tole.
[1.20] I receive the error "cannot load MySQL extension, please check PHP Configuration".
To connect to a MySQL server, PHP needs a set of MySQL functions called "MySQL extension". This extension may be part of the PHP distribution (compiled-in), otherwise it needs to be loaded dynamically. Its name is probably mysql.so or php_mysql.dll. phpMyAdmin tried to load the extension but failed.
Usually, the problem is solved by installing a software package called "PHP-MySQL" or something similar.
- spremenilo: Juventus ()
Ziga Dolhar ::
Pač nimamo tvojega problema.
Sem si pa moral mysql extension rajtam skopirat v system32 direktorij (oziroma nastavit env variablo v Windows, ki kaže na phpjev extension dir), po navodilih. w2k3 IIS.
Sem si pa moral mysql extension rajtam skopirat v system32 direktorij (oziroma nastavit env variablo v Windows, ki kaže na phpjev extension dir), po navodilih. w2k3 IIS.
https://dolhar.si/
Juventus ::
no to me zanima
ja v extensions odblokiram php_mysql.dll pa rece da ta ne obstaja mu podam extension_dir pa se vseen rece da v tem diru tega ddl-ja ni ceprav je. Uporabljam pa appache.
Lahk poveš kak si ti to zrihtal
thnx
ja v extensions odblokiram php_mysql.dll pa rece da ta ne obstaja mu podam extension_dir pa se vseen rece da v tem diru tega ddl-ja ni ceprav je. Uporabljam pa appache.
Lahk poveš kak si ti to zrihtal
thnx
Ziga Dolhar ::
Saj sem ti povedal, kaj sem naredil ... (Bral navodila, se ve.)
a) Skopiraš extension še v system32 folder.
b) Nastaviš "Environmental variable" v Windowsih: TO NI ISTO KOT extension_dir v php.ini!
Aja, to piše v _novih_ navodilih za inštalacijo, ne tistih, ki so jih včasih prilagal.
a) Skopiraš extension še v system32 folder.
b) Nastaviš "Environmental variable" v Windowsih: TO NI ISTO KOT extension_dir v php.ini!
Aja, to piše v _novih_ navodilih za inštalacijo, ne tistih, ki so jih včasih prilagal.
https://dolhar.si/
Bossek ::
odpri php.ini
nastavi include_path in potem odkomentiraj extension=php_mysql.dll
to je vse kar je treba
nastavi include_path in potem odkomentiraj extension=php_mysql.dll
to je vse kar je treba
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev Apache serverja s podporo za PHP in MySQL (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Izdelava spletišč | 254225 (28890) | miko22 |
» | [php-mysql] Call to undefined function mysql_connect()Oddelek: Izdelava spletišč | 1299 (1258) | slovencl |
» | phpmyadmin ????Oddelek: Izdelava spletišč | 1805 (1574) | Doman |
» | napaka pri instalaciji forumaOddelek: Izdelava spletišč | 1408 (1238) | no_use4 |
» | Apache server + CPG - kako nainstalirati?Oddelek: Izdelava spletišč | 1683 (1615) | PhotoBlaz |