Forum » Strojna oprema » Dlančniki!?
Dlančniki!?
OtoReper ::
Lep pozdrav!
am.. v šoli sem dobil za seminarsko nalogo temo, ki me nikoli ni niti najmanj zanimala ;) zdej me bo pa MORALA! to so dlančniki... zanima me če se kdo spozna kej bol na njih, pa če bi mi znal razložit razliko med dvema glavnima kategorijama hand-held in palm-sized, če bi znal poleg tega kej več povedat o operacijskih sistemih ki jih dlančniki uporabljajo (WINDOWS CE, PALM OS, ostali....)
Poleg tega mi pride prav kakršnakoli informacija v zvezi z dlančniki... i mean REALLY ANYTHING tudi o sestavnih delih... baterijah... pomnilnikih.... svega i svatšta.... vesel bom vsakega odgovora....
p.s.: ne šparat z informacijami
am.. v šoli sem dobil za seminarsko nalogo temo, ki me nikoli ni niti najmanj zanimala ;) zdej me bo pa MORALA! to so dlančniki... zanima me če se kdo spozna kej bol na njih, pa če bi mi znal razložit razliko med dvema glavnima kategorijama hand-held in palm-sized, če bi znal poleg tega kej več povedat o operacijskih sistemih ki jih dlančniki uporabljajo (WINDOWS CE, PALM OS, ostali....)
Poleg tega mi pride prav kakršnakoli informacija v zvezi z dlančniki... i mean REALLY ANYTHING tudi o sestavnih delih... baterijah... pomnilnikih.... svega i svatšta.... vesel bom vsakega odgovora....
p.s.: ne šparat z informacijami
There is nothin' like a REAL BEER!
CCfly ::
Handheld vključuje dlančnike: http://en.wikipedia.org/wiki/Handheld_device
Operacijski sistemi v uporabi so ali pa so bili: Palm OS, WinCE oz. danes PocketPC, EPOC, embeded Linux (npr. OpenZaurus, Opie, Trolltech Qtopia), Symbian za telefone, ...
Strojna oprema:
- procesorji: danes večinoma ARM procesorji (danes nekako od 106 MHz do 400 MHz), ki so izredno varčni, včasih pa so uporabljali tudi MIPS procesorje (npr.: Cassiopeia malo več kot 100 MHz) ter Motoroline Dragonballe za stare Palme (16 MHz - 33 MHz)
- pomnilnik: danes je popularna kombinacija FlashROM-a in dinamičnega pomnilnika, včasih pa so raje uporabili namesto FlashROM-a kar navbaden ROM, ki ga ni bilo možno nadgrajevati. Vsi novejši dlančniki večinoma podpirajo Compact Flash in SD
- zasloni: od črnobelih (stari Palmi), sivinskihj do več različic barvnih zaslonov (TFT polomorfični, transreflektivni, bla bla bla)
- baterija: bolj ali manj vsi uporabljajo litij ionske baterije, razen starih Palmov, ki so uporabljali tudi navadne AAA baterije. Posebej pomembno je obravnavati dlančnike tudi glede na zdržljivost baterij. Tukaj na primer stari dlančniki od Palma izstopajo, čeprav so precej švohotni za današnje pojme. So pa funkcionalni, kar naj bi bil smisel posedovanja dlančnika.
Poveš lahko še kaj o prepoznavanju pisanja in praktičnosti uporabe.
Predstavniki dlančnikov, ki se jih splača pogledati:
- Apple Newton
- Palm Professional, Palm III, Palm VX in Palm m515
- definitvno poljuben dlačnik od Psiona
- npr.: Everex Executive
- poljuben model Palm Tungsten
- Casio Cassiopeia (npr E-105g)
- Compaq iPaq
- Sharp Zaurus
Upam da sem vsaj kar se tiče dlančnikov podal nekaj koristnih podatkov, da lahko iščeš naprej.
Operacijski sistemi v uporabi so ali pa so bili: Palm OS, WinCE oz. danes PocketPC, EPOC, embeded Linux (npr. OpenZaurus, Opie, Trolltech Qtopia), Symbian za telefone, ...
Strojna oprema:
- procesorji: danes večinoma ARM procesorji (danes nekako od 106 MHz do 400 MHz), ki so izredno varčni, včasih pa so uporabljali tudi MIPS procesorje (npr.: Cassiopeia malo več kot 100 MHz) ter Motoroline Dragonballe za stare Palme (16 MHz - 33 MHz)
- pomnilnik: danes je popularna kombinacija FlashROM-a in dinamičnega pomnilnika, včasih pa so raje uporabili namesto FlashROM-a kar navbaden ROM, ki ga ni bilo možno nadgrajevati. Vsi novejši dlančniki večinoma podpirajo Compact Flash in SD
- zasloni: od črnobelih (stari Palmi), sivinskihj do več različic barvnih zaslonov (TFT polomorfični, transreflektivni, bla bla bla)
- baterija: bolj ali manj vsi uporabljajo litij ionske baterije, razen starih Palmov, ki so uporabljali tudi navadne AAA baterije. Posebej pomembno je obravnavati dlančnike tudi glede na zdržljivost baterij. Tukaj na primer stari dlančniki od Palma izstopajo, čeprav so precej švohotni za današnje pojme. So pa funkcionalni, kar naj bi bil smisel posedovanja dlančnika.
Poveš lahko še kaj o prepoznavanju pisanja in praktičnosti uporabe.
Predstavniki dlančnikov, ki se jih splača pogledati:
- Apple Newton
- Palm Professional, Palm III, Palm VX in Palm m515
- definitvno poljuben dlačnik od Psiona
- npr.: Everex Executive
- poljuben model Palm Tungsten
- Casio Cassiopeia (npr E-105g)
- Compaq iPaq
- Sharp Zaurus
Upam da sem vsaj kar se tiče dlančnikov podal nekaj koristnih podatkov, da lahko iščeš naprej.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev
timj010 ::
Lahko omeniš tudi SE P910 ki je 3/4+1/4 telefon. Pa kakršen koli moblnik z symbian OS.
AMD 3500+; OCZ platinium rev. 2;
OCZ powerstream 520w; DFI lanparty sli-d;
6600GT
OCZ powerstream 520w; DFI lanparty sli-d;
6600GT
OtoReper ::
hvala lepa za odgovor. dost si mi pomagu... glede prepoznavanja pisave pa... nikjer ne najdem vira ki bi mi razložu kk to deluje tk da bi mi blo jasno ;) na žalost DRGAČ pa hvala še enkrat, pa če se kdo še kej pametnega spomne.... kk dejte napisat še kej... lep pozdrav
There is nothin' like a REAL BEER!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Palm OS je mrtev, naj živita webOS in PreOddelek: Novice / Operacijski sistemi | 5097 (2985) | tomzl-vg |
» | Branje e-knjigOddelek: Pomoč in nasveti | 1644 (1506) | roli |
» | Dlančniki (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5224 (4416) | Caligula |
» | dlancnikOddelek: Kaj kupiti | 1472 (1412) | R0K |
» | Kir mobilc mate in kirga mi priporočate ? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 3928 (3346) | R0K |