» »

Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]

Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke]

Temo vidijo: vsi
««
32 / 99
»»

Thomas ::

Devetdesetletniki imajo ponavadi svoje otroke in vnuke in tko naprej in če umre nek dedek in se babica ponovno poroči z enim drugim dedkom, je to pravzaprav čisto v funkciji, ki jo heteroseksualna zveza ima, skozi celo življenje.

Tle delat enega strawmana je čist deplasirano. Oziroma ni. Družbeni aktivisti, ki bi radi načeli družbo, imajo pač ta cilj. Dejmo zjebat tole institucijo, dejmo jo transformirat, dejmo jo zrelativizirat ... bomo videli kaj bo! Zdej je neznosno za naše prijatelje, ker je obvezen en luli in ena lulika na poroki. Potem bo pa raj!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Družbeni aktivisti, ki bi radi načeli družbo

Ti si en tak agent islama, tako dobro zamaskiran, da se tega niti sam ne zavedaš, in nam tule soliš pamet o nekakšnih namenih zakonov, ki jih tako šibko poznaš, da se ves čas zapletaš v nesmisle.

Poberi se, ali pa natančno izpelji dokaz, da ni v interesu države, da imajo homoseksualni pari zakonski zvezi enakovreden institut.

Jaz lahko brez težav povem, zakaj velja nasprotno:
- v interesu otroka je, da njegova družina lahko skrbi zanj, otroci se tudi redno rojevajo v družine dveh homoseksualnih partnerjev, vendar trenutno nimajo upravne možnosti, da bi oba starša (tista, ki otroka vzgajata) uradno označili za svoja, kar otroka direktno oškoduje
- homoseksualne pare zakon diskriminira na podlagi osebne okoliščine (spolnih preferenc), kar je z ustavo prepovedano
- interes države pri ščitenju družine je vzgoja in skrb za otroke, kar je funkcija, ki so jo homoseksualni ljudje sposobni opravljati enakovredno kot heteroseksualni ljudje

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

OrkAA ::

Kolk je fajn tkole po Thomasovo poenostavljat. Babice so _vedno_ ene ljubke stare ženice s samimi dobrimi nameni. Homoseksualci pa ene nemarne svinje, ki hočejo uničit genski bazen in pokrast otroke heteroseksualcem.

Zanimivo, ko pri zagovarjanju višjih prometnih kazni vpijete "če rešimo eno življenje, je to veliko!", tukaj se pa na dobro posameznikov pozablja. Važno, da je družba namišljeno zadovoljna, da njihova država ni bolana in pokvarjena!

Mah, jaz sem svoje povedal. Kdor razume moj point, ga razume, kdor ga ne, ga itak ne bo.

Jaz sem še veliko večji subverzivec kakor so homoseksualci, ki bi radi skupaj pred oltar. Veliko večji.

Vendar, če moja/naša subverzija ne rata, kar je tudi možno, se razume, potem naj tukaj ne bo še dodatnih ruševin družbenih eksperimentov. Pravičniški komunizem, ki so ga uvedli naši predniki, se ni najbolje obnesel, vidimo posledice, ane?

Če družba ostane "as is", ne želim ne vladavine splošne pederastije ne vladavine šerije svojim potomcem in vsem drugim. Niti jim ne želim socializma.

Zato povem, kaj o teh "pravičnih ciljih" mislih. Mislim da so bluz, potencialno škodljiv.

Okapi ::

Thomas ne zna razložiti niti tega, v čem točno bodo heteroseksualni poročeni pari prikrajšani, če se bodo lahko poročali tudi geji, niti tega, zakaj bi gejem prepovedal poroko, 60+ letnim ženskam brez otrok pa dovolil. Ampak kljub temu, da tega ne zna razložiti, in se tega tudi dobro zaveda, je še vedno sveto prepričan, da ima prav. Ker če se bodo geji lahko poročali, bo šla naša družba k vragu. Je Jype lepo povedal, kdo je še tako sveto prepričan, da se bo svet začel podirati, če se bo v družbi kaj spremenilo.

Sem prepričan, da bi Thomas pred 100 leti hvalil Teslo in Einsteina, hkrati pa nasprotoval ženski volilni pravici in zagovarjal apartheid. Kakšno bi bilo njegovo stališče do evgenike pa raje niti ne razmišljam.

O.

Pšenični ::

"Kolk je fajn tkole po Thomasovo poenostavljat. Babice so _vedno_ ene ljubke stare ženice s samimi dobrimi nameni. Homoseksualci pa ene nemarne svinje, ki hočejo uničit genski bazen in pokrast otroke heteroseksualcem."

Tukaj se moram strinjati s Tomasom. Poleg že naštetih "lastnosti homoseksualcev" imam občutek še, da nam hočejo ukrasti še "rdečo kapico"...če razumete.

"Thomas ne zna razložiti niti tega, v čem točno bodo heteroseksualni poročeni pari prikrajšani, če se bodo lahko poročali tudi geji, niti tega, zakaj bi gejem prepovedal poroko, 60+ letnim ženskam brez otrok pa dovolil. Ampak kljub temu, da tega ne zna razložiti, in se tega tudi dobro zaveda, je še vedno sveto prepričan, da ima prav."

V bistvu tud jaz mislim da je tko, da ima prav, ker je tole siljenje z homoseksualci zelo podobno "rdečim komunam" v l.41-45. Ko je šla partizanka Ančka, ponoči skozi cel šotor....

jype ::

Kakšno siljenje, telbanc? V kaj te pa kdorkoli sili?

Telbanc, jaz bi se totalno zasekiral, če bi ti v tej razpravi dal prav "naši" strani. 8-)

O.

Ma telbanc ma občutek, da mu teče biološka ura, pa bi ga takle zakon še bolj spodbudil, da si s partnerjem kaj privoščita. Ampak ga je strah kaj bi sosedje rekli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OrkAA ()

"Kakšno siljenje, telbanc? V kaj te pa kdorkoli sili?"

Ali ni bil nek članek te dni, da otroke posiljujeo s to homoseksualanostjo....v šolah...

"Ma telbanc ma občutek, da mu teče njegova biološka ura, pa bi ga takle zakon še bolj spodbudil, da si s partnerjem kaj privoščita. Ampak ga je strah kaj bodo sosedje rekli."

Sploh mi ni jasno, kaj hočeš povedati s tem. Če lahko bolj podrobno...

"Telbanc, jaz bi se totalno zasekiral, če bi ti v tej razpravi dal prav "naši" stran"

Tud Popit je imel črna očala.

"Okapi bi bil pred 100 leti en brezveznik, isto kot je danes. Nekatere reči se težko spremenijo."

On ima "Pahorjev sindrom."

Sicer moja stališča o tej temi poznate. Če ponovim, mislim da je homoseksualnost bolezen, morda celo ozdravljiva. Citiral bi še Ruglja pa je že pozno. Mislim tud, da je to tolažilna tema za levičarje, v tem trenutku, ko se jim podira njihova politična opcija. Če so že zafural gospodarstvo mislijo morda da bodo uspešni na tem področju....

Zgodovina sprememb…

Temačno je v omari, temačno.

donfilipo ::

Klasična družina je institucija, zgrajena okoli enega najmočnejših gonov človeštva. Seksualnemu nagonu.

Smiselna 'prevara' hormonov, je skozi stoletja institucionalizirana glede na tradicijo, religijo.... in postopoma prevajana v sodobno sekularno zakonodajo. Kot praktično vsi drugi zakoni. Vsi temeljijo na namenu urediti in uskladiti sobivanje. Ker sama hormonska vojna, v esenci lahko privede na koncu tudi v prave vojne. Če se recimo danes, s kančkom racia, da zamisliti svet, kjer je osnovnih dobrin za vse preveč, si ne moremo zamisliti sveta, kjer bi vsi ki to želijo, spali s pravo Marilyn:) Pomeni esenca 'sharinga', je pri seksualnih partnerjih, še bolj individualistična, kot pri 'sharingu' dobrin. Odtod verjetno tudi globok iracionalen strah konzervativcev.

Spreminjati tradicijo religije, kulture ni ravno lahka in hvaležna. Racionalni argumenti često preprosto odpovejo.

Če to ponazorim z malo šalo:
I had a dream. Podobno kot Martin sem sanjal, da bodo nekega dne ljudje na tej zemlji, res VSI vzeti kot enaki pred bogom in da nikomur ne bo treba trpeti lakote, nasilja in diskriminacije, od sočloveka. Da bodo tudi šibki, ubogi na duhu in drugačni, deležni človeku vredne in dejansko enakopravne obravnave.
Pa sem šel k židovskemu psihoanalitiku in ta je dejal, da sem se kot otrok preveč šlatal po pimpelnu;((

Ampak dobro. Resnica je še bolj žalostna. Tudi Sigismund se je. Le da je iz tega naredil odličen posel;((

Rušenje tabujev in religijskih tradicij, bo torej teklo naprej in kam natančno vodi svet brez pomanjkanja, si je težko zamisliti. Jaz trdno verjamem, da na koncu tudi v razpad klasične družine. Njen inštitut je toliko bolj okrepljen, kolikor je ljubljena(i) in produkti ljubezni (otroci), ogrožen. Če to ogroženost socius izključi, tudi družina izgubi trdnost in smisel. Pomeni, da v bo po optimalnem razvoju človeške kulture klasična družina 'zastarela' in je boj za poroko homoseksualnih, pravzaprav sam po sebi tudi konzervativen:)

Ampak dobro. Utopija je utopija. Realnost kaže drugače. In v okviru te, se mi zdi, da bodo homoseksualne poroke začasna pogodba s hudičem, v zameno za nekatere druge prave revolucionarne poglede, ki bodo spričo slepilnih manevrov povoženi:) Čisto preprosto povedano:

Če se toliko besed in energije in celo krvi prelije okoli tega, da se 27, ali celo 64 homoseksulanih parov hoče poročiti uradno....na drugi strani, nam pa država tone v ekonomsko mizerijo, kljub popolni dokazani (Satex latest:) nesposobnosti represije, ministri za to odgovorni samo rahlo škilasto in nedolžno gledajo, ker skupaj z nacijo, že vsi vemo, da se tu nič ne da????.....na drugi strani pa se kri preliva okoli 'par pedrov',.... no potem je to znak, da se nam ne piše dobro. In da je poleg optimističnega pogleda na futurizem, še toliko bolj resno treba vzeti tudi možnosti vzpona novih fašizmov, okrašenih z nekaj nepomembne lascivnosti v nasprotju z RKC doktrino:)

Kar bi pomenilo, da nikakor optimalnega niti nočemo, kak greh tu pa tam, pa se z veseljem uniformira. Pa naj se. Pa šta.;(( Big other, bo brez skrbi, na koncu samo zmignil z rameni in nenadoma pokazal na niz drugih res perečih problemov! Dokler pa matador maha z rdečo ruto, se bomo pa kot bik poganjali vanjo;((
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

antonija ::

Za enkrat smo izvedli da so (vsi) homosexualci dusevno bolani, da je njihov glavni cilj world domination in razkroj sodobne civilizacije. Izvedeli smo se da so 60 let stare gospe bolj primerne za vzgajanje otrok kot pa mladi istospolni pari, da homosexualci v solah posiljujejo otroke in da je med leti 41-45 imel telebanc zelo rad partizanko Ancko, ampak mu ni bilo vsec ker jo je imel rad se cel sotor.

You sick, sick fucks.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

NAVIHANEC60 ::

Kot je zaslediti v nekaterih člankih,da tukaj vlada močna homofobija,no ni nič čudnega,pri nam v družini smo vsi skupa z družino sina jaz in žena toliko ozaveščen in tako smo tudi otroke vzgajali,da se ne sovraži nibeden človek,glede na veroizpoved,raso,nacionalnost ali spolno nagnjenost,ker to so nas učili že naši starši tako smo tudi mi vzgajali naše otroke,kateri ko to berejo se zgražajo o zavesti nekaterih ljudi,no vsaj je tako ali tako vseeno svet bo šel naprej pa če se bomo prerekali ne vem kako,raje se umirimo in malo premislimo o svojih besedah in dejanji!

Vajenc ::

Bold je komentar Žigovemu odgovoru.

Sicer pa, kakšne so pravne posledice zakonske zveze? Naj jih naštejem nekaj ...

1. Ustvarjanje skupnega premoženja. > Zakon o registraciji istospolne partnerske skupnosti to omogoča že od leta 2005

2. Solidarna odgovornost obeh zakoncev za obveznosti, ki jih prevzame en zakonec. > Zakon o registraciji istospolne partnerske skupnosti to omogoča že od leta 2005

3. Zakonito dedovanje preživelega zakonca - torej tudi če ni oporoke, s katero bi preminuli zapustil svoje premoženje. > Zakon o registraciji istospolne partnerske skupnosti to omogoča že od leta 2005 z določenimi posebnostmi

4. Varstvo preživelega zakonca z nujnim deležem. > Zakon o registraciji istospolne partnerske skupnosti to omogoča že od leta 2005 z določenimi posebnostmi

5. Preživljanje nepreskrbljenega zakonca IN nekdanjega zakonca. > prvi del omogoča Zakon o registraciji istospolne partnerske skupnosti že od leta 2005

6. Posvojitev. > zaenkrat imajo prednost tiste skupnosti, katerim evolucijsko, biološko, naravno ... pomeni reprodukcija bistvo življenja.

7. Rejništvo. > zaenkrat imajo prednost tiste skupnosti, katerim evolucijsko, biološko, naravno ... pomeni reprodukcija bistvo življenja.

8. Skrbništvo. > zaenkrat imajo prednost tiste skupnosti, katerim evolucijsko, biološko, naravno ... pomeni reprodukcija bistvo življenja.

Pomembno je tudi, da se sprijaznete, da nobena pravica iz naslova heteroseksualnih pravic ni kratena geju posamezniku. Nihče mu ne vsiljuje spolne usmeritve in kot butt naked se rodi z enakimi pravicami kot vsi ostali državljani.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vajenc ()

Sem prepričan, da bi Thomas pred 100 leti hvalil Teslo in Einsteina, hkrati pa nasprotoval ženski volilni pravici in zagovarjal apartheid. Kakšno bi bilo njegovo stališče do evgenike pa raje niti ne razmišljam.

Ko sem jaz napisal, kaj "sem prepričan" o tebi, so mi moderaterji pobrisal kot neutemeljeno. Tebi seveda niso. Razpravljajo v debati in brišejo in so biased in so "pro".

Torej, kdor moderira, naj se vzdrži.

64 parov, pravi donfilipo. In potem je konec.

tukaj vlada močna homofobija

Ne samo da sem homofoben, nasprotujem tudi slepcem, ki bi radi vozili avtomobile. Sem torej tudi skotomafoben. Aha.

"Za enkrat smo izvedli da so (vsi) homosexualci dusevno bolani, da je njihov glavni cilj world domination in razkroj sodobne civilizacije. Izvedeli smo se da so 60 let stare gospe bolj primerne za vzgajanje otrok kot pa mladi istospolni pari, da homosexualci v solah posiljujejo otroke in da je med leti 41-45 imel telebanc zelo rad partizanko Ancko, ampak mu ni bilo vsec ker jo je imel rad se cel sotor."

Heh, do pike točno tako. Z dobro žensko, veščo tistih zadev, je vsak homoseksualec "ozdravljiv".

Ravnokar si naredil povzetek v katerem si napisal da so istospolne skupnosti diskriminirane, in da se je s tem "treba sprijazniti". Zakaj hudica pol ne gremo nazaj na suzenjstvo, odvzamemo volilne pravice zenskam, nemescanom in nasploh vsem ki "jih ne rabijo", prepovemo razmnozevanje vsem ne-belim, ne-krscanskim, ne-heterosexualnim parom, vsem dusevnim in fizicnim bolnikom (kjer obstaja "sum" (in kot "sum" mislim na debilizme zarukancev) na mozno dednost bolezni), vsem neplodnim posameznikom, itd. Pa zdraven dejmo prepovedat se vse veroizpovedi razen edina taprave (nase se razume).

Kako ze gre tista...

First they came...

Ne samo da sem homofoben, nasprotujem tudi slepcem, ki bi radi vozili avtomobile. Sem torej tudi skotomafoben. Aha.

A si glihkar rekel da je homosexualnost fizicni handicap zaradi katerega je nemogoce vzgajat otroke??

Do zdaj tud enga tehtnega razloga zakaj naj istospolni pari nebi vzgajali otrok. Vse kar je za slisat je sledece:
1. Ker je nagravzno
2. Ker pedri s 45cm tici hodjo okrog v leder jaknah
3. Ker homosexualci v solah posiljujejo otroke
4. Ker je to dusevna bolezen
5. Ker to drugim ni vsec
6. Ker to ni tradicija
7. Ker s tem ne nadaljujejo cloveske vrste
8. Ker je to genski defekt
9. Ker so verski texti nad tem zmrdujejo
...

Sej lahko gremo razpravljat o vsakem posebaj amapk cist iste debilizme lahko uporabimo za prepoved in diskriminaciji krscanarjev, crncev ali katerekoli druge skupine ljudi.

"Do zdaj tud enga tehtnega razloga zakaj naj istospolni pari nebi vzgajali otrok. Vse kar je za slisat je sledece:
1. Ker je nagravzno
2. Ker pedri s 45cm tici hodjo okrog v leder jaknah
3. Ker homosexualci v solah posiljujejo otroke
4. Ker je to dusevna bolezen
5. Ker to drugim ni vsec
6. Ker to ni tradicija
7. Ker s tem ne nadaljujejo cloveske vrste
8. Ker je to genski defekt
9. Ker so verski texti nad tem zmrdujejo"

Že tole je več ali manj zadost, da homoseksualcem ne dovolimo niti "pokukat v vrtec". Na žalost tudi vse drži.

Zgodovina sprememb…

nasprotujem tudi slepcem, ki bi radi vozili avtomobile

Vsaj do takrat, ko jim ne bo tehnologija omogočala enako učinkovito vožnjo kot tistim, ki vidijo. In do takrat, ko bo tehnologija omogočila gejem reprodukcijo, bo večina heteroseksualcev pripravljena na tak miselni, genetski in tradicionalni preskok. Dokler ne pride ta čas pa bodo geji imeli celo večje probleme pri posvojitvah kot jih imajo že tako ali tako tudi heteroseksualni pari.
Woody Allen

dbevfat ::

Thomas je izjavil:

Jaz tudi nasprotujem slepcem, da bi vozili. Ampak to samo zato, ker jim manjka ena od osnovnih sposodbnosti za vožnjo. Katere osnovne sposobnosti potrebuješ, da otroka vzgajaš (ne rodiš), pa jih homoseksualci nimajo? Če najdeš kakšno, takoj prestopim tabor. ;)
nvr2fat

energetik ::

antonija je izjavil:

A si glihkar rekel da je homosexualnost fizicni handicap zaradi katerega je nemogoce vzgajat otroke?
Je mogoče kakšna študija, ki kaže kako bi bili vzgojeni njihovi posvojenci? Nism sigurn, da ne bi objemanje itd obeh atekov ali mamic vplivalo na njih...

dbevfat je izjavil:

Katere osnovne sposobnosti potrebuješ, da otroka vzgajaš (ne rodiš), pa jih homoseksualci nimajo? Če najdeš kakšno, takoj prestopim tabor. ;)
Recimo hkratno prisotnost ženskega in moškega lika? Ženska in moški sta fizično različna, pa če se na glavo postaviš. Prav tako imata vsak svoj način razmišljanja. In če otrok prevzame samo 1 način razmišljanja, je za nekaj prikrajšan.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

Gandalfar ::

Zakaj rabis studijo za posvojitev otroka svojega partnerja. Z otrokom bo ne glede na zakonsko zvezo zivel, ne bo pa mogel prevzeti odgovornosti zanj.

Katere osnovne sposobnosti potrebuješ, da otroka vzgajaš

A danes kak zakon prepoveduje gejem vzgajati? Posamezniki prepovedujejo tudi bivšim komunistom vzgajati, ampak to za enakopravnost ne pomeni prav dosti.
Woody Allen

Katere osnovne sposobnosti potrebuješ, da otroka vzgajaš (ne rodiš), pa jih homoseksualci nimajo?

Če si moški, ki se "žensk boji", ali če si ženska ki "se moških boji", potem nimaš kej posvajat otrok, ki iz takega bratenja žensk in moških pridejo.

Averzija na porcelan, te diskvalificira tudi za natakarja.

Gandalfar, a boš raje brisal al boš raje pisal? A boš oboje?

energetik je izjavil:

antonija je izjavil:

A si glihkar rekel da je homosexualnost fizicni handicap zaradi katerega je nemogoce vzgajat otroke?
Je mogoče kakšna študija, ki kaže kako bi bili vzgojeni njihovi posvojenci? Nism sigurn, da ne bi objemanje itd obeh atekov ali mamic vplivalo na njih...

V bistvu obstaja nekaj v tem stilu, v ZDA je odrasla prva večja generacija takih otrok in so potem delali z njimi neke analize in ankete, bom probal najti. Že v naprej povem, da so rezultati taki, da nasprotnikom homoseksualnih posvojitev ne bodo srečni in bodo povsod videli zaroto. Če se prav spomnim, so namreč otroci odrasli povsem normalni, srečni in bolj odprtih glav. To seveda ne pomeni, kot bodo nekateri hitro hoteli obrniti, da bi bili kar vsi otroci homoseksualcev popolni, še vedno pričakujem kakšnega množičnega morilca, ampak point je, da niso v povprečju v ničemer slabši ali na slabšem.
nvr2fat

Vajenc je izjavil:

Katere osnovne sposobnosti potrebuješ, da otroka vzgajaš

A danes kak zakon prepoveduje gejem vzgajati? Posamezniki prepovedujejo tudi bivšim komunistom vzgajati, ampak to za enakopravnost ne pomeni prav dosti.

Zakon prepoveduje prevzeti odgovornost za otroka svojega partnerja. Kar pomeni, da ima otrok enega uradnega skrbnika manj in dodatni stres za starsa.

Torej varianta, ko ocim posvoji otroka svoje zene .. v primeru gejev ni mogoca.

Je kje kaksna studija ki dokazuje nasprotno? Za pritrditev imas vsaj nekaj primerkov otrok, vzgojenih v istospolnih druzinah, kjer so odroci normalno odrasli in se vkljucili v druzbo neglede na njihovo spolno usmerjenost (tle bi verjetno bilo potrebno se enkrat podarit da otroci istospolnih druzin niso nic bolj pogosto homosexualci kot pa otroci mesanih druzin).

@Vajenc:
Že tole je več ali manj zadost, da homoseksualcem ne dovolimo niti "pokukat v vrtec". Na žalost tudi vse drži.

Vse zgoraj nasteto drzi zate, zame in za vse druge ljudi na temle planetu. Prosim da se odstranis od vseh lokacij kjer so pristoni majhni otroci, da se das takoj sterilizirat, odreces svojim otrokom, locis (ce si slucajno porocen) in se gres skrivat da te nebi slucajno kdo videl na ulici in te nabutal ker mu pac nisi vsec.

In do takrat, ko bo tehnologija omogočila gejem reprodukcijo

To ze zdaj omogoca, in to na vec nacinov.

bo večina heteroseksualcev pripravljena na tak miselni, genetski in tradicionalni preskok.

Vecina heterosexualcev je ze naredila ta preskok, isto kot je vecina arijcev ze nardila "preskok" da niso nad-rasa, pa vecina moskih da ni nic slabega ce zeno kdaj spustijo ven iz stanovanja, pa vecina krscanarjev da ni nic slabega ce ne verjames v njihovega namisljenega prijatelja.
Ampak pol se pa najde nekaj zarukancev ki vpijejo kolikor se da glasno da oni (in njihovi trije kolegi) pa tega ne podpirajo in da je treba zaradi tega spremenit vsaj zakone, ce ne kar ustavo in seveda javno izrazati svoj gnev s fizicnim in psihicnim nasiljem. Pateticni ste... resnicen lowlife.

Si prepričan, da dober odvetnik ne bi znal prepričati, če bi partnerja imela registrirano istospolno skupnost. Da pa ni avomatizma, tako kot pri hetero oblikah družine pa je meni povsem razumljivo.

Antonija, od dela kjer mi pripisuješ povst telebanca, sem nehal brat. Pa tudi sicer v tej temi samo povzemaš in se rogaš, namesto, da bi kaj konstruktivnega napisal.

Brišejo pa očitno kar precej pristransko v tej temi.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

energetik ::

Zdaj me pa še zanima, o kolikšnem % prebivalstva SLO govorimo. So te podatki znani?

Ampak pol se pa najde nekaj zarukancev ki vpijejo kolikor se da glasno da oni (in njihovi trije kolegi) pa tega ne podpirajo in da je treba zaradi tega spremenit vsaj zakone
Če damo vprašanje o posvojitvah na referendum, sem prepričan da pade po dolgem in počez. Si upaš 3/4 volilcem reči zarukanci? Samo zato ker so skeptični, da je posvojitev v homoseksualno zvezo OK?

To ze zdaj omogoca, in to na vec nacinov.

A bejž :o

A otrok nastane iz dveh semenčec ali je postopek bolj zakompliciran?
Woody Allen

Si prepričan, da dober odvetnik ne bi znal prepričati, če bi partnerja imela registrirano istospolno skupnost. Da pa ni avomatizma, tako kot pri hetero oblikah družine pa je meni povsem razumljivo.

Zakaj se ti zdi to popolnoma razumljivo, da ni v interesu otroka, da se en odrasel prevzame odgovornost zanj?

energetik je izjavil:

Če damo vprašanje o posvojitvah na referendum, sem prepričan da pade po dolgem in počez. Si upaš 3/4 volilcem reči zarukanci? Samo zato ker so skeptični, da je posvojitev v homoseksualno zvezo OK?

Se bojim, da res pade, zaenkrat. Ampak to ni point, demokracija je sicer volja večine, ampak ne na račun pravic manjšin. Marsikateri zakon bi padel zaradi večine, pa ga imamo, zaradi pravic posameznikov ali česa drugega. Lahko si recimo predstavljaš, kakšen bi bil rezultat referenduma za nižje davke. ;)
nvr2fat

Gandalfar je izjavil:

Zakaj se ti zdi to popolnoma razumljivo, da ni v interesu otroka, da se en odrasel prevzame odgovornost zanj?

Skoraj celo mladost sem živel z neporočeno mamo in "očimom", ki me ni posvojil. Nikoli ni bilo problema, ko me je želel očim obiskati v bolnici ali šoli. Dobro je skrbel zame in če bi mama umrla sem skoraj prepričan, da bi me posvojil.
Woody Allen

and yet .. ce bi bil drugi partner moski, te ne bi mogel posvojit po smrti bioloskega oceta. To je pa kul? :)

Gandalfar je izjavil:

and yet .. ce bi bil drugi partner moski, te ne bi mogel posvojit po smrti bioloskega oceta. To je pa kul? :)

Če bi se potrudil, bi se verjetno dalo urediti tudi to. Bolj zakomplicirano kot pri hetero varianti ampak verjetno se da. Zakaj se strinjam, da je bolj zakomplicirano pa sem že razložil.
Woody Allen

Edini razlog zakaj bi moralo biti bolj zakomplicirano je zato, ker si mnenja da si oseba zaradi svoje spolne usmeritve zasluzi manj pravic.

Razen ce bos uspel pokazat da je res karkoli od nebuloz ki jih beremo o genih, psihicnih boleznih, itd. Brez tega gre pa za cist navadno diskriminacijo.

Arto ::

energetik je izjavil:

Recimo hkratno prisotnost ženskega in moškega lika? Ženska in moški sta fizično različna, pa če se na glavo postaviš. Prav tako imata vsak svoj način razmišljanja. In če otrok prevzame samo 1 način razmišljanja, je za nekaj prikrajšan.

Kako pa to, da imata mama in oče različen način razmišljanja? A nista prevzela obeh od svojih staršev?

ker si mnenja da si oseba zaradi svoje spolne usmeritve zasluzi manj pravic.

Da imajo geji manj pravic, govori vaš tabor. Jaz pravim, da imamo vsi državljani enake pravice in sem proti, da se jih začne razlikovati glede na spolno usmeritev. Različne skupnosti pa imajo različne pravice in obveznosti. Maharađa pri nas ne bi mogel uveljavljati zakonskih pravic za vse svoje žene npr.
Woody Allen

Tista zbrisana slika me je spomnila na še en vic:

Jel Mujo, jesi li ikad jebo pedera?
Nisam, ali sam jednom jebo jednog, koji je jebo pedera.

V zaporih npr. kar dosti strejtov napiši kakšnega mladega. Pa verjetno oni niso od rojstva takšni. Homoseksualnost je oblika spolnosti in nič več kot to.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

Vajenc je izjavil:

V zaporih npr. kar dosti strejtov napiši kakšnega mladega. Pa verjetno oni niso od rojstva takšni. Homoseksualnost je oblika spolnosti in nič več kot to.

Obstaja veliko ljudi, ki se s tabo ne bi strinjali. Za začetek tisti, o katerih to trdiš. Ampak ti najbrž veš bolje od njih. ;)
nvr2fat

Jaz pravim, da imamo vsi državljani enake pravice

Različne skupnosti pa imajo različne pravice in obveznosti

Pravis, ja. You are also full of shit.

antonija je izjavil:

Jaz pravim, da imamo vsi državljani enake pravice

Različne skupnosti pa imajo različne pravice in obveznosti

Pravis, ja. You are also full of shit.

FYI, če mi partner ne "puca" redno analnih poti, ne pomeni, da sem zaprt. Ti pa kar ostani pri svoji praksi.
Woody Allen

In kaksna je moja praksa (za razliko od tvoje kjer ti partner redno "puca" analne poti)?

antonija je izjavil:

In kaksna je moja praksa (za razliko od tvoje kjer ti partner redno "puca" analne poti)?

Tvoje bralno razumevanje je dokazano slabo, nič novega.
Woody Allen

Evo cel tvoj citat da ti bo jasno na kako majhen kos enkrana si uspel skupaj stlacit dve povsem nasprotujoci si trditvi:
Da imajo geji manj pravic, govori vaš tabor. Jaz pravim, da imamo vsi državljani enake pravice in sem proti, da se jih začne razlikovati glede na spolno usmeritev. Različne skupnosti pa imajo različne pravice in obveznosti.

Ce bo pomagalo pri bralnem razumevanju. Mam filing da je edini razlog da se thomas tolk poredko oglasi v tej debati ravno to, da je prevec frocovja ki pise take neumnosti da se nihce nebi postavil na njihovo stran pa ni vazno kaj zagovarjajo.

antonija je izjavil:

Evo cel tvoj citat da ti bo jasno na kako majhen kos enkrana si uspel skupaj stlacit dve povsem nasprotujoci si trditvi:
Da imajo geji manj pravic, govori vaš tabor. Jaz pravim, da imamo vsi državljani enake pravice in sem proti, da se jih začne razlikovati glede na spolno usmeritev. Različne skupnosti pa imajo različne pravice in obveznosti.

Ce bo pomagalo pri bralnem razumevanju. Mam filing da je edini razlog da se thomas tolk poredko oglasi v tej debati ravno to, da je prevec frocovja ki pise take neumnosti da se nihce nebi postavil na njihovo stran pa ni vazno kaj zagovarjajo.

To se tebi narobe zdi. Tako kot, da ima gej posameznik manj pravic.
Woody Allen

Sej si sam rekel jih ima manj in da je tako prav. Pocasi se bos moral odlocit o cem govoris...

antonija je izjavil:

Sej si sam rekel jih ima manj in da je tako prav. Pocasi se bos moral odlocit o cem govoris...

Ni res. To je tvoje slabo bralno razumevanje. Govoril sem o gejevskem partnerstvu. Noben zakon geju ne prepoveduje, da se poroči ali posvoji otroka. Nikjer v zakonu ni napisano, da je homoseksualnost prepovedana ali celo, kdo mora postati homoseksualec. Podobno kot, če si samski. Samskemu z nobenim zakonom ni prepovedana poroka ali katerakoli druga zakonsko določena skupnost.
Woody Allen

1. Ker je nagravzno
Pred 2500 leti je pripadnik nekega bližnjevzhodnega železnodobnega plemena, ki se je ukvarjalo pretežno z ovčerejo in kozjerejo, v kroniko svojega plemena zapisal, da je to gnusoba - in od takrat naprej si mnogi sicer razumni ljudje delajo sramoto, ko poskušajo utemeljevati, zakaj je to gnusoba.

Če bi Zahodni svet prevzel antično grško moralo, bi ti isti ljudje zagovarjali plemenitost in lepoto istospolnih zvez.

Sicer pa se že sedaj večina protigejevskih gromovnikov slini ob lezbičnih prizorih in sem prepričan, da si ga je tudi med sodelujočimi v tem kregu večina že kdaj vrgla ob kakšnem. V marsikaterem moškem očitno tli nekakšen prastrah, da je gejevstvo nalezljivo>:D

Že v naprej povem, da so rezultati taki, da nasprotnikom homoseksualnih posvojitev ne bodo srečni in bodo povsod videli zaroto.
Znanstveni članek je tule:
http://people.virginia.edu/~cjp/article...
Ampak seveda to je v resnici multikulti liberalna pedrska propaganda, ne verjet, kar piše;((

O.
««
32 / 99
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Sovražni govor" oziroma cenzura (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27316480 (7303) riba43

Več podobnih tem