Forum » Strojna oprema » PCMCIA => USB na starem IBM-u?
PCMCIA => USB na starem IBM-u?
smartgsm ::
Imam razmeroma star notebook IBM s procesorjem P200 . Na njem imam WIN98SE .
Zadevo uporabljam kot prenosni pisalni stroj ...
Sedaj pa sem na njega poskusil priklopiti v PCMCIA vtičnico kartico PCMCIA to USB 2.0.
Sistem kartico zazna in ko instaliram driverje je vse ok. Po reštartu grem polgedat v sistem. In tam pravi, da ni PCMCIA uspel dobiti prosti IRQ. Poskusil sem z dvema različnima karticama, ki pa temeljita na NEC chipu in sta bili od različnih proizvajalcev.
Zanima me kako bi rešil ta problem.
oz. ali obstaja kaka PCMCIA to USB , ki ne temelji na NEC chipu?
lp
Greg
Zadevo uporabljam kot prenosni pisalni stroj ...
Sedaj pa sem na njega poskusil priklopiti v PCMCIA vtičnico kartico PCMCIA to USB 2.0.
Sistem kartico zazna in ko instaliram driverje je vse ok. Po reštartu grem polgedat v sistem. In tam pravi, da ni PCMCIA uspel dobiti prosti IRQ. Poskusil sem z dvema različnima karticama, ki pa temeljita na NEC chipu in sta bili od različnih proizvajalcev.
Zanima me kako bi rešil ta problem.
oz. ali obstaja kaka PCMCIA to USB , ki ne temelji na NEC chipu?
lp
Greg
kolesar ::
Sicer je ta klic na pomoc nekoliko star, vendar..
Tudi jaz imam podobno tezavo. Problem ni tako redek. Nekoliko sem pobrskal in nasel precej resitev, najpogostejsi pa sta:
prva - V BIOS-u onemogoci PCI Bus Power Management
druga - poberi nove NEC-ove gonilnike na:
www.doubleh.com.tw/download.htm
Sporocim o uspehu pri meni takoj ko bom imel cas sprobati.
Tudi jaz imam podobno tezavo. Problem ni tako redek. Nekoliko sem pobrskal in nasel precej resitev, najpogostejsi pa sta:
prva - V BIOS-u onemogoci PCI Bus Power Management
druga - poberi nove NEC-ove gonilnike na:
www.doubleh.com.tw/download.htm
Sporocim o uspehu pri meni takoj ko bom imel cas sprobati.
Vsi na kolo za zdravo telo.
kolesar ::
OK, preizkusil. Pri meni omenjeni dve mozni resitvi ne delata.
Mogoce manjka dodatno napajanje...? Ali pa kak patch?
Mogoce manjka dodatno napajanje...? Ali pa kak patch?
Vsi na kolo za zdravo telo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Goljufanje računalnika-usb>lptOddelek: Pomoč in nasveti | 2469 (1961) | Brane22 |
» | Asus Eee v novih barvah (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Matične plošče | 13158 (8879) | Blond |
» | kje kupiti PCMCIA MEMORY CARD in PCMCIA TO RS232 adapter?Oddelek: Kaj kupiti | 2221 (2188) | Egii |
» | Ali se da prenosniku zamenjat procesor???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1402 (1172) | bf4ed |
» | Kako spremeniti IRQ za razne kartice v XP-jih?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1946 (1596) | AngelOfDeath |