» »

StarForce zaščita

StarForce zaščita

«
1
2

Mavrik ::

Že pred nekaj časa se je pojavil nov tip zaščite, tokrat poimenovan StarForce v3.0 Professional.
Kaj je tako zanimivega na tej zaščiti je to, da ima možnost kodiranja katere koli datotetke na CDju za razliko od ostalih zaščit, ki zakodirajo samo exe datoteke. Prav tako je kodiranje narejeno v povezavi s fizičnimi karakteristikami samega CD-ROMa, kar pomeni da zaenkrat še ni mogoče nikakor narediti popolne 1:1 kopije, prav tako pa je vgrajena stvar tako da ne preverja SCSI naprav, če so prisotne IDE naprave, kar uspešno onemogoči emuliranje s pomočjo programčkov kot so recimo D-Tools.
Sama zaščita ima zavidanja vredno kartoteko, saj je bila med okoli desetimi igrami, ki uporabljajo to datoteko razbita samo ena (kill.switch če se ne motim).
Na žalost pa zaščita tudi ni brez slabosti. Prva je, da namesti svoj driver, kar nekateri uporabniki ne marajo ravno preveč. Druga je ta, da je nekompatibilna z nekaterimi pogoni in nikakor noče prepoznati orginalnega CDja. Pa tudi so že iznašli način, kako prepričati stvar da prepozna navidezne CD-ROM pogone, toda le-ta vklučuje odklop vseh IDE naprav in tako zaradi neizkušenosti večine piratkov v tej smeri ni ravno grožnja.

Obstaja upanje, da bo ravno ta zaščita zajezila ogromno količino piratstva in dvignila kvaliteto iger, katera je grozljivo padla v zadnjem času.
Zanima me pa vaše mnenje o tem.

BTW, nobenih nelegalnih stvari tukaj prosim.
The truth is rarely pure and never simple.

mihec87 ::

Hm pac naj majo zascito jih pac nebom igral ce bo pa res kera tok dobra bom pac odklopil pogone takrat.Ali pa pac nebom igral igrc.Vazn da je se kak et,cod in podobne.

Igrc pa nebom kupoval dokler bojo po 10k pa tudi vec sit.Ker vem da od teh 10k sit dobijo razvijalci bol mal sploh pa pri glasbi.

bond007 ::

Se strinjam. ČE se bo kdaj zgodil da bo pršla kakšna unbreakable zaščita, bomo pač mal starejše špile špilal, ki še niso mel teh zaščit. Rečmo originalni UT rula, pač klasike, ki se ne postarajo. Da bi pa dal za kak špil 10k al pa 5k... ne bo šlo... ker je samo špil.. itak pa je počas treba odrastit:P . So se pa res kr fino potrudl z tem starforcem 3. Sam zgleda, da go tudi drago prodajajo, da jo novejši špili (DOOM3 recimo) nimajo. Mogoče se pa avtorji zavedajo, da recimo, če lahko vsak dobi neko igrico in če je le ta dobra, pomeni to dobro reklamo. Iin vedno bojo obstajali ljudje, ki jim ni problema dati 10k za špil, če je le ta dober. (meni je:P )

Mavrik ::

Zanimivo da nihče ni opazil, da v zadnjih nekaj mesecih sploh ni izšla skoraj nobena igra ki bi bila omembre vredna, ravno zaradi tega ker je nekaterim težko dat 10 jurjev za nekaj kar jim da približno enkrat več zabave kot en film v kinu...
The truth is rarely pure and never simple.

TheJack ::

Kino vstopnica je jurja.... Zakaj bi dal desetkrat toliko za nekaj kar mi nudi ''približno enkrat več zabave''? Se ne izdide tale račun.:D

Okej, resno sedaj. PC igre po mojem niso ogrožene zaradi piratstva (je pa to vedno pripraven izgovor), ampak zaradi tega, ker večina ljudi ki hoče igrati igre, raje da 30-40 jurjev (nekaj takega...nisem na tekočem s cenami konzol) za konzolo, kot pa nekje desetkrat toliko za igričarski PC.
Zakaj več založnikov ne posvoji StarForca? Zaradi tega, ker so IMHO ugotovili, da k boljši prodaji igre ne pripomore skorajda nič. Če nekdo za igre nima namena plačevati (oz. plačevati tako veliko denarja), ga tudi sofisticirane zaščite ne bodo prisilile v to. Bo pač igral kaj drugega.

Bi bilo pa zanimivo videti prodajne številke Race Driverja 2 in Colina '05 glede na prejšnja dela.

Mimogrede: Ni nujno da je zanemarjanje PCja s strani igričarskih založnikov neka dokončna reč in da PCju kot igričarski platformi bije zadnja ura. Morda gre samo za trenutni trend.

TheJack ::

Morda zna PC gaming rešiti prav internet oz. široke povezave. Nekje v prihodnosti prideš na igričarski portal, se prijaviš, malce pobrskaš po igrah, klikneš na eno ki se takoj zažene in odigraš prvih nekaj nivojev. Potem te igra prijazno opozori da je nadaljna vsebina plačljiva in ti pove neko dokaj razumljivo (bistveno bistveno nižjo od sedanjih cen) ceno za nadaljevanje. Ali pa, zaradi mene, mesečna naročnina. Plačuješ neko pavšalo vsoto vsak mesec, nakar lahko igraš kolikor ti duša da. Ali pa obstaja več mesečnih naročnin glede na različne igre. Če plačuješ najnižjo naročnino imaš dostop le do starejših in cenejših iger, če plačuješ najvišjo imaš dostop do vsega.

Moram pa jasno povedati, da bo brez sence dvoma propadel vsak tak poskus, če bodo založniki oz. ustvarjalci iger preveč pogoltni in bodo zahtevali preveč denarja. Potem bodo šli po poti glasbene industrije v krtovo deželo. V dobi hitrega interneta in dostopnosti do informacij (torej tudi iger, filmov, glasbe, besedil....) se stranki ne bo več zaračunavalo informacije (vsebine) same, ampak storitev ki je ne more dobiti drugje (recimo na P2P), torej hiter, preprost in udoben dostop do iger, filmov, glasbe...itd.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

pingec ::

Te številke bi ble zanimive ja...
Drgač pa jst si zloadam piratsko igro, če mi pa daste bančni račun skupine ki je igro nardila, jim tkoj nakžem teh 10k


LP
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Mavrik ::

TheJack: Takšna rešitev bi še res bila najboljša. Nekako na to delajo ravno MMORPG špili, kateri zadnje čase rastejo kot gobe po dežju, saj se jih ne da piratizirat. Pač plačaš neko ceno, dol cukneš igro ter jo potem igraš, povečinoma z mesečno naročnino. Zanimivo pa je da ne glede na to jih igra precej ljudi. Pa tudi tisti argument 'da bodo igrali nekaj drugega' ravno ne drži, saj obstaja precej ljudi, ki bi dober špil kupilo, samo pa ga ne, ker lahko zastonj downloadajo.

In resno upam da je zanemarjanje računalnika kot igračarske platforme samo trend, ker resno stvari postajajo že grozljive, ker izhajajo še samo igre za kere je zagotovljeno da bodo otroci pocukali starše ter se drli 'kupi!'.
The truth is rarely pure and never simple.

BigWhale ::

Trend igranja iger upada? Lahko mi recete, da sem starokopiten in nostalgik ampak, glede na to kaksne igre izajajo dandanes, ni to nic cudnega... ;> Brainless streljacine za katere se sicer se najde nekaj kandidatov, ki recejo 'uf to je prevec texta za brat', ko jim omenis kaj drugega.

Kdaj bodo spet naredili kako igro, kjer bos moral pobarvat drevo ali pa psa spravit v notranji zep plasca... ;)

PARTyZAN ::

SF3 z temi driverji pogosto tut upočasni sistem tut do 50% in se je dogajal, da je folk vračal špile nazaj. Ampak tle se je treba še neki vprašat...kaj pa naše pravice? Kaj če hočem naredit backup CD/DVDja? Kaj če bi rad igral brez CD/DVDja? (Da ti ni treba špila iskat po celi sobi skos). Jest mislm da nebo noben resen špil mel SF3...

bond007 ::

Zanimivo da nihče ni opazil, da v zadnjih nekaj mesecih sploh ni izšla skoraj nobena igra ki bi bila omembre vredna, ravno zaradi tega ker je nekaterim težko dat 10 jurjev za nekaj kar jim da približno enkrat več zabave kot en film v kinu...



Aha, si mogoče pomislil, da je enim težko dati 10 jurjev(ne samo za igro.. za karkoli.. in taki prej premislijo kam vlagajo svoj denar)i? To kar ti izpostavlaš je larifari. Praviš, če bi se vsak siromak stegnil in dal 10k sit za nek špil, bi bili špili v prihodnosti bolj kvalitetni in bolj dodelani. Nekako dvomim v to(prej bi šel denar kam drugam:\ ). Naj špile kupujejo americani in drugi narodi(in tudi jih), ki imajo bistveno večje plače in bistveno cenejše stvari. En janezek pa se naj stegne, če ima malo več denarja.


Pa tudi tisti argument 'da bodo igrali nekaj drugega' ravno ne drži, saj obstaja precej ljudi, ki bi dober špil kupilo, samo pa ga ne, ker lahko zastonj downloadajo.


Hmm to pa nekak ne verjamem. Sam mislim, da je bistveno več takih (blizu 90%), ki pač igre ne bi igrali, če bi zanjo bilo potrebno dati 10K.
Če si zato, naj slo-tech naredi eno anketo na to temo
Veliko jih danes igra samo zato, ker lahko (igre je easy dobit.. zakaj pa ne bi sprobal) . Me prav zanima, kdo bi mesečno kupoval po ene 5 špilov(sigurno obstajajo taki.. sam ravno veliko jih pa ni)

Tilen ::

Jest mislm da nebo noben resen špil mel SF3...

Toca Racedrivcer 2 je resen spil.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

ginekolog ::

Sem imel težave z SF3 pri igro soldiers:WW2. Potrebno je odklopit ide naprave, vendar mi špil ni dišal spljoh.

Zaščita pa v sodobnih večigralnih igrah nebi smeli biti problem. Itaq potrebuješ samo key za online igranje, za cd in škatlo pa ne dam niti sit. Tako da naj bo igra 1000 sit cenejša a brez škatle, trgovine, transporta itd (torej kot steam) ali pa naj se plačuje na mesec. (slabša varianta).
Divers do it deeper.

Highlag ::

Načeloma nimam nič proti zaščiti, glavno je da zadeva, ki sem jo kupil deluje po pričakovanjih.

Vsekakor pa ne verjamem, da bodo z kakršnimi super zaščitami dosegli karkoli. Mogoče par procentov večjo prodajo več pa ne.

Recimo če nekdo z neta potegne vse igre, ki mu pridejo pod prste in jih igra, kaj kmalu ugotovi, da je 3/4 iger totalno brez veze. Če bodo zadeve zaščitene in se jih ne bo dalo več razširjati po netu, bo ta osebek verjetno počakal na izid Demo igric in se šele po preizkusu le teh odločil za morebiten nakup. Prav gotovo pa z svojim denarjem ne bo kupoval vse povprek. (No mogoče na začetku že :D ) Saj veste na napakah se učimo.
Never trust a computer you can't throw out a window

Witboy ::

hm... ne vem no... glede na to da mam jst Toco race driverja 2 "original" bi reku da se da tut SF3 spucat... res pa je da zaradi vsiljevanja driverjev je potrebno IDE port od CDROMa disableat ko hoces spilat... Ampak 1 minuta za to al pa 10k.... hm... se splaca premislt :D hm... ne vem no... glede na to da mam jst Toco race driverja 2 "original" bi reku da se da tut SF3 spucat... res pa je da zaradi vsiljevanja driverjev je potrebno IDE port od CDROMa disableat ko hoces spilat... Ampak 1 minuta za to al pa 10k.... hm... se splaca premislt

Mavrik ::

BigWhale: Na žalost je res, v zadnjem času ni bilo resnično nebe igre vredne nakupa. Kot sem rekel večinoma samo brainless špili.
In mogoče se bo še tvoja želja uresničila, skupina prebežnikov z LucasArtsa je najavila svojo pustolovsko igro po vseh klasičnih regelcih ;)

ginekolog: Če bi mel orginal potem dvomim da bi imel težave z zaščito ;)

bond007: Tvoja argumentacija je malo čudna... 'Naj kupujejo tisti ki imajo denar.' Torej hočeš reči da opravičuješ to, da grem jaz npr. ukrast avto, ker nimam denarja za njega?
In ne, ene 5 špilov gotovo ne, en špil na mesec pa niti meni kot srednješolcu ni nevem kako velik izdatek (pač malo manjkrat greš v najbližjo gostilno).
The truth is rarely pure and never simple.

Xplicit ::

ma bedno je k ti kr en software podturi na kompjutr, tud pr demotih in pol ce to dol vrzes ti spil ne dela... :\
res pa da je ql resitev proti nelegalnem kopiranju iger

TheJack ::

Mavrik: Pa tudi tisti argument 'da bodo igrali nekaj drugega' ravno ne drži, saj obstaja precej ljudi, ki bi dober špil kupilo, samo pa ga ne, ker lahko zastonj downloadajo.

IMHO je procent takih ljudi precej majhen. Bi se pa delež takih ljudi povečeval z nižanjem cene špila. Ni nujno da imam prav. Kot sem rekel, bi bilo zanimivo videti prodajne številke novega Race Driverja in Colina '05.

Poldy ::

Starforce je preveč 'groba' zaščita. Da vedno preverja cd,dvd, pa da to še celo nekaj časa traja, pa da upočasnjuje sistem - to je v bistvu zaščita, ki ima toliko hroščev, da bi lahko bila kvečjemu neka prebeta teorija.

Te zaščite so brez veze. V življenju še nisem kupil original igre. In zakaj? Zato ker so enostavno predrage. Pet iger, 50k sit??? Če bi znižali ceno na recimo 2-3k sit, bi jih sigurno kupoval in vem še za ene 10 kolegov, ki bi jih. Mogoče bi tako zaslužili še več.

Glede kvalitete iger: mislim da le mi odraščamo in so nam igre vedno bolj otročje, brez veze. V srednj šoli sem z veseljem igral quake, če pa danes pomislim na prvoosebno streljačino - sem že zaspan.

Tilen ::

Uja ce bi bile po 3-4k sit bi si jaz kupil vse C&C serije, da bi lahko v miru igral prek neta :)

Npr,da bi izsel C&C Tiberian twilight in bil pri nas za 4k na policah, bi ga takoj kupil, ker igram veliko preko interneta. Cena pa bo najbrz spet 15.000 sit, toliko pa ne dam.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Dr_M ::

da so spili po 3-4k sit, takoj zdele (oz jutr) letim kupit UT2004, doom3 in race driver2.
tko se morm pa pac zadovoljit s nelegalnimi kopijami. jebat ga, ne dam 1/4 place za te 3 spile.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

mihec87 ::

Ja ce bi bla igrca 3-4k sit tut 8k sit bi jo kupu pod pogojem da bi od 8k sit proizvajalec dobil minimalno 5k sit.
Ne pa da dam za igrco 10k sit pa ne vem ce dobi proizvajalec 5k sit od nje.
Problem tuki je to da se ogromno folka obesi na to igrco in sluzijo z njo proizvajalec ma pa tok dnarja da se lahk prebija ces.

Sploh pa mislim da je dost spywera ki vohlja po nasih compih ne rabim se tega(tuki ga celo sam gor namestis,kaj njhi brigajo moji pogoni,ce bi blo pomoje jest bi mel sam virtualni pogon pa pekaca not pa basta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

Mavrik ::

Saj igre SO po 3-4k. Zakaj sem pa potem jaz lahko kupil Neverwiter Nights (ki je daleč od slabe igre) za 3.500 SIT?
Moram resno omeniti koliko odličnih iger se dobi po taki ceni?
The truth is rarely pure and never simple.

Dr_M ::

eh...stare igre, ki sm jih ze preigral po dolgem in pocez. to mi ne pomaga kej dost.
jest bi rad letosnje igre po taki ceni.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

bond007 ::

Torej hočeš reči da opravičuješ to, da grem jaz npr. ukrast avto, ker nimam denarja za njega?


joj pol je pa moja argumentacija čudna. Ti kar lepo hodi peš al pa s starim peciklom.Ali pa ... tako kot jaz ... hodiš veliko na testne vožnje .. kjer ti dajo avtomobil za par uric :P

Če ti primerjaš krajo avtomobila (ki je materialna stvar) in če ga ukradeš je lastnik oškodovan, ker je pač avto materija.. in njemu potem zmanka. Če pa ti kopiraš igrico, tega problema ni. Res da je sporno, da uporabljaš neko zadevo, v katero so vložili veliko časa, sam njih denarno pač ne oškoduješ, ker stvari tako ali drugače nikoli ne bi kupil (vsaj jaz ne) . POINT: Zaradi tvojega kopiranja neke igrice ne bo noben oškodovan! - tako je potrebno razmišlati! Je pa res, da si tako na bolšem, ker pač stvar uporablaš 4 free >:D

SavoKovac ::

Ne gre pozabiti računalniško neizobraženih staršev, ki svojemu otroku kupijo računalnik, ta pa potem menjava in presnemava igre od prijateljev, sošolcev...
Denarja jih itak večina nima, zato se originalne igre ne kupujejo.
Starši so bolj kot ne veseli, če otrok vsak mesec od njih ne fehta 20-30k za igre.
Poanta: če igric na presnemljivih CD-jih ne bi bilo na dosegu, bi *verjetno* starci primaknili kak dinar za originale.

mihec87 ::

Poanta v tem je da so igrce predrage pa se od te cene izdelovalec dobi skor nc.
Jst bi vcasih kupu igrco ze zard dodatkov ki so vcasih dodani sam ko pogledam ceno 15k sit me mine.Kar se pa tice igrc ki so stare pa poceni carmagedon 1 je tut 1k sit pa gdo ga bo kupu.

SleepLess ::

ravno prej sem brskal po neki strani ko je bil na vrhu banner in je oglaseval cene iger. Med njimi je bila tudi DOOM3 za 19.99$, da bi bila po taki ceni pri nas bi jo kupil 100%, Sedaj pa ko stane 12k al koliko ze pa ni sans da kupim

Mavrik ::

Točno v tem je poanta. Vi rabite vse najnovejše in sveže s trgovine.
In ne mi nakladat da starejše igre niso igralne, ker ti bom nalepil seznam iger katere brez problema prekašajo ves šoder zadnjega nekaj časa.
The truth is rarely pure and never simple.

Dr_M ::

Mavrik: u dont get it, do you?

spila se navelicas...ok eni se ga po 2 tednih. jest npr DOBRE spile igram po 2-3 leta. ampak HOCEM ga spilat pa od dneva, ko je izsel.
ne pa 2-3 leta po izidu.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

globoko grlo ::

pa res bi lahko slo-tech naredu anketo, kdo bi kupoval špile, če jih neb mogl kopirat

Xplicit ::

mogoce rahlo offtopic ampak vseeno:

ce mene vprasas je dejansko res EXTREMNO malo iger ki so vredne tistih 10k ali vec :\

recimo ce me zdajle vprasas kaj bi su raj spilat (recimo) doom 3/far cry/ oz. kaj k je dandanes 'popularno' ali nekaj starejsega HL 1/Heretic 2/ se kaj starejsega (Golden axe >:D ) bi definitivno izbrel ta starejsi spil ker ta novi spili so samo ohoho huda grafika, igralnos je pa v najboljsem primetu povprecna oz. spodobna. spili ki so v zadnjih letih bili vredni nakupa so po mojem mnenju le SW:kotor, COD (za multyplayer), ter monkey island 4, pa mogoce soldiers: heroes of WW2. za ostle pa preprosto si ne morem predstavljati da bi su v trgovino in odstel 10k

torej raje odigram nek star spil, kot pa nekaj novega brez duse :)

Highlag ::

Se kdo še spomni DeusEx -a originalnega?

Dobiš ga za za 4Ksite, in še danes izgleda čist ok, poleg tega dobiš na internetu cel kup samostojnih nadgradenj, ki te ne koštajo nič in po kakovosti le malo odstopajo od originala recimo Zodiac in Redsun2020 ...
Never trust a computer you can't throw out a window

Grey ::

Hehe...da bi si lahko en dijak kupil igro bi moru delat vsak mesec, kar bi blo pa mal težko. Starši pa dvomim da komu dajo kr tko "Evo sine, na tuki maš 10k SIT pa pej v trgovino in si kupi igro."
Tudi v primeru kraje intelektualne lastnine je oškodovano podjetje, ki jo je naredilo. V primeru iger jim odžirate še tist mal denarja, ki ga dobijo od založniških družb. Js se sprašujem, zakaj firme nimajo svojga marketinga? A je to tok drago al so si založniške hiše zmislili ekonomisti, ker nimajo kam dat že teh preveč butastih ekonomistov, ki sam odirajo folk?
Mene čedalje manj špilov priteguje, ker so vsi brezvezni. Možno je, da sm se že mal spremenu, lahko pa da je kvaliteta iger tolk padla.

Drugi problem je ta, da programerji premalo vlagajo v resničnost doživetja iger. Zamislte se, kolk let že igrate igre ali pa ste jih igrali? Med tem časom ni blo izumljenih nobenih novih žanrov, nobenih novih načinov igranja. Men se zdi, da se vse skos samo ponavlja. "Isto sranje, drugo pakovanje." Folku zmanjkuje domišljije? Ne bi reku. Podjetja se držijo dobro ustaljenih formul super dobre igralnosti in bojo to štancal naprej, dokler ne bo konc sveta. Vsi poskušajo narest neki uber dober oh in sploh streljalni špil. Npr. opažam, da se vedno bolj umikam v svetove RPG iger(komi čakam da pride v trgovine Vampire the masquerade - Bloodlines:)) ). Brezumne streljačine me niso niti nikol tok pritegnile(UT, Quake, Doom), čeprav bom zadnjega odigral le zaradi grafike in ničesar drugega. Uber zaščita ne bo rešila ničesar, sam sive lase bojo povzročile legalnim uporabnikom. In kam pridemo?

Svet iger bo počasi postaju beden vse dokler ne bojo prišle na trg nove naprave za izboljšanje doživetja iger. Npr. virtual reality ali kaj podobnega. Vse bolj se gradi na multiplayer načinu in tukaj se tudi pokaže hiba programerjev/dizajnerjev, da jim zmanjkuje domišljije. Ljudje, ki nimajo denarja tudi novih iger že po defaultu ne morejo igrat, ker rabijo računalnik za vsaj 200k SIT. Tko da njih lahko odštejemo stran. 10k SIT mi ne bo težko dat v prihodnosti, ko bom imeu svojo plačo(če me bo to še vedno zanimalo). Sedaj je pa to preveč, ker nimam denarja za to.

pingec ::

Mavrik bi te prosu za seznam ;)
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Grey ::

Mene? Al komu to? Seznam česa..?

PARTyZAN ::

Mnja...mene bi najbolj pritegnil holodeck:D Btw pomojm v prihodnosti sploh nebomo rabil več zaščit proti kopiranju. Dober primer je STEAM. Kupiš, dobiš cdkey nardiš account in je zadeva dost bolj varna. Špil si potegneš z neta LEGALNO kadar hočeš in clo backup lahko nardiš (zapečeš na cd, da ni treba po formatu spet vsega dljat, ampak samo popravke)

Grey ::

Ja, ampak tuki nastane problem igranja na LAN partyjih. Kako boš usposobu steam?

PARTyZAN ::

Steam lahko dela tut na lanih čist lepo. Sam tle bo pri HL2 tko narejen, da ko boš mel špil aktiviran preko interneta boš lahko z njem počel kar boš hotu.

Grey ::

No ja sej...z razvojem uber hitre internetne povezave bo izginila potreba po založnikih in špili bojo cenejši:D .

ahac ::

Jaz tud mislim, da verjetno SF3 ne pripomore k prodaji Toce. Sploh zaradi njenega načina delovanja bi se jaz iger (tudi originalov) z tem raje izogibal.

Ena rešitev proti piratstvu je sigurno naročnina, ampak to deluje samo pri MMORPGih, pa še tukaj so založniki preveč požrešni.
Poglejmo recimo Lineage 2. Špil moraš nabavit in dobiš 1 mesec "brezplačnega" igranja potem pa vsak nadalnji mesec plačaš naročnino. Glede na to, da je cena škatle oz. cdkeya (ja, pri nas se škatle ne dobi.. dobiš cdkey in link za downloadat špil) zdaj 30$ (zgleda, da so znižal ceno 8-O ) to v bistvu pomeni, da ti za prvi mesec igranja zaračunajo več kot za naslednje mesece, kar je bedarija.
Če bi vzel način z Lineage 1, kjer plačaš samo naročnino in si klient brezplačno potegneš z neta potem bi jaz zdaj bil njihov naročnik.

Ampak tud pri takih igrah se pojavljajo neuradni serverji (opensource ali leakan original server).

Pri streljačinah je to še lažje. Še SiOL ima serverje, ki ne zahtevajo CDkeya. No.. oni itak vedo, da imajo tolk ADSL uporabnikov ravno zarad wareza.
Tako imamo zdaj veliko državno podjetje (Telekom), ki jim je v interesu, da čim več folka warezira.

Drugače se mi pa zdi, da je nekaj treba naredit glede miselnosti folka in ne zaščite.
Poglejte gor nekaj postov.. "zakaj bi plačal za špil, če ga dobim zastonj?" Ja, zakaj pa plačaš v Merkatorju ali pa lokalnem prodajalcu bureka, če bi dal lahko v vrečko pa hitro tekel ven?

APZ si pa itak dela več škode kot koristi, ker imajo med igralci zaradi svojih lame dejanj zelo slab image, kar pomeni, da se folku je** za njih in še raje warezirajo.
Imajo popolnoma napačen pristop do zadeve. Kot tudi MPAA in RIAA.

Poleg tega smo pa navajeni, da vsak mesec preigramo vsaj pet špilov. OK, res je, da tudi zato, ker so večinoma bedni in nezanimivi. Poglejmo Doom3. Igraš. Obrneš. Vržeš stran. Vseeno ga pa igraš kar nekaj ur oz. dni.... sigurno več kot, če greš gledat nekaj filmov v kino.
Samo.. zakaj bi neke bedne špile, ki jih preigraš v par urah sploh igral? Ja, zato ker lahko... ker so zastonj..
Dober špil te more pritegnit tako, da ga igraš še mesece.. in ker gre igranje vedno bolj online ter, ker imamo itak vsi broadband, potem je vedno več možnosti za igre, ki se jih res lahko igra več mesecev.
Sej ni treba od jutra do večera nabijat isti špil, da se ga v enem dnevu naveličaš. Pejte na zrak. Gobe nabirat. Al pa programirat svoje špil, ki bo zastonj.

Pa, da nimate denarja niti za en špil vsakih par mesecev.. please.. kako ste pa nabavil računalnik (ki verjetno veliko presega povprečen domač računalnik v SLO)..
Kako pa plačujete ADSL ali kabel? A za to pa kar je denar? Vsaj 6k/mesec, verjetno več?
Pa nekateri sigurno kadite.. od kje denar za čike? Al pa ga greste žurat pa tam zapravite ogromno denarja.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zheegec ::

Tukaj nekaj govorite, da če bi bili špili 4K, bi jih pa kupili.
Evo, piratski Doom3 imaš dol z neta, od izdelovalca (id) nalsov rabiš, dobiš žiro račun, pa jim $20 nakažeš. Me prav zanima, koliko je takšnih :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

BigWhale ::

Grey:
> "Isto sranje, drugo pakovanje."


Ja, pomanjkanje idej je precej hudo. Prakticno ni igre, ki ne bi bila ze neka prezvecena ideja z malo boljso grafiko/zvokom/novim user interface-om. ;)

ahac ::

Jaz hočem še kaj zraven. Za Doom3 se mi sicer je**, ampak za Lineage 2 bi pa hotel škatlo z karto dežele in mest. Kar ne dobim, če povlečem z neta oz. si moram sam printat.
Isto velja za prihajajoči NFSU2. Hočem karto mesta. Hočem priročnik z podatki o avtomobilih. Hočem poster.
Ampak tudi, če špil nabavim bom dobil samo plošček. Potem pa izdajo "collectors edition", ki to sicer vsebuje, je pa še dražji... ;( ;((
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

Tilen ::

Starforce 3.3 is cracked. No more unpluging CD-roms. Samo za INFO, da me nebodo zdaj brisali, ker nisem nic takega naredil, samo obvescam ;) .
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Mavrik ::

Tilen maš kakšen link, to me zanima kako jim je uspelo ;)

pingec: Bom, ko se mi bo dalo.

Drugače pa k zmanjšanju piratstva ne pripomore niti šparanje založnikov. Glede na to da se jim niti vredno ne zdi sprintati manuala, kaj šele dodatke, katere so tako na veliko dajalo zraven pred nekaj leti (Ultima anyone?).
The truth is rarely pure and never simple.

pingec ::

8-O a lahk das izvirno novico??
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Tilen ::

Mavrik, ne vem ce bi ta link bil v skladu s pravili ST. Natancneje so ta "Unpluging" odpravili pri Xpand Rally, kateri ima Starforce 3.3 in bo posledicno odpravljen IMO pri vseh prihajajocih igrah s to zascito. Vec ti prilepim na ZS.

pingec, ZS.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

globoko grlo ::

ja Tilen, link prosim, al pa vsaj kkšn hint

sry, zs

Zgodovina sprememb…

Matek ::

Še meni prosim, hvala.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ubisoftovi strežniki za DRM že padli (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
6120309 (17873) Kenpachi
»

Ubisoftova rešitev za piratstvo: nujna povezava na internet (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
17518872 (14887) ahac
»

Splinter cell 3:chaos theory

Oddelek: Igre
221670 (965) Mirč

starforce zaščita

Oddelek: Igre
51131 (1088) Xplicit
»

TOCA Race Driver 2 ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
766771 (4314) gappee

Več podobnih tem