» »

dreamweaver pomoč

dreamweaver pomoč

matej222 ::

LP. Mam problem. A ve kdo slučajno kako se v dreamweaverju lahko direktno odpre html stran s serverja za obdelavo in direktno uploadanje kot ma npr. frontpage.? Pri frontpageju je enostavno, saj na html strani samo klikneš "za urejanje uporabi...", vpišeš username in geslo in to je to. Kako pa v DW? Je pa finta ker mi v explorerju "za urejanje uporabi" kaže samo word in front in nič drugega. Torej kako priti do DW?
Help.

Tody ::

Preprosto desno klikneš na datoteko in mu rečeš open with in potem chose program ter izbereš pogonsko datoteko (.exe) od DW. V unem okencu lahko še obkljukaš vedno odprti ta tip datoteke z tem programom in ti bo odprial datoteke on line dreamwaver. Druga možnost je da v dreamwaverju nastaviš na Novo stran, tam te vpraša za podatke kot so naslov, in neke ureditve... potem te vpraša za server in mu ukucaš notri naslov in ostale podatke ki jih od tebe zahteva in že zadeva deluje sinhorno z tvojim serverjem.

matej222 ::

Tody hvala za pomoč, ampak vseeno ne vem.Kako naj pridem v DW direktno na mojo stran na serverju? Problem je v tem ker je zaščiten(kupljen) template in ne moreš drugače nič delati. Če ga odprem npr. v frontpagu me vpraša za podatke, ki jih vnesem in stvar dela. DW pa me nič ne vpraša ampak samo odpre, toda delati ne moreš ničesar...??? Hvala

Tody ::

humm nisem še delal nikoli z takimi stvarmi tko da ti nezanm povedat kam moreš kliknit...

Ziga Dolhar ::

Z Dreamweaverjem ne moreš kar neposredno urejat spletne strani. Kakorkoli, približek temu, kar želiš, je Macromedia Contribute: z njegovim browserjem brskaš po spletišču (ki si ga prej dodal v seznam spletišč in vpisal potrebne podatke -- tudi username in password), nakar lepo klikneš "edit" in neposredno urejaš stran.

V Dreamweaverju lahko v Site [Site -> Manage sites -> New] dodaš FTP [ali rds] strežnik in tako urejaš spletne strani, ne da bi jih posebej prenašal na domačo kišto in uploadal.

--

Template: gre za DWT template? Tega urejaš posebej ...
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Sambrosa ::

no da ne bom nove teme odpiral o DW ,sem se odločil da zastavim eno vprašanje Tody - ju in vsem znalcem v programu dreamweaver mx 2004.
Stvar je sledeča: strane je narejena v html in imam na levi strani gumbe ki so fiksirani(fiksiral sem jih tako da se skoz oni prikazujejo ,sredina se pa menja) problem je v tem ko imam gumb foto(na levi strani fiksiran). ko klikneš gumb foto se mi v sredini pojavijo na vrhu še 3 je gumbi z kraji oz. državah. (slike iz krajev) no ko kliknem na prvo državo jih imam deset slik(slike sem kar limal na ozadje kakršnea mam)., in je vse ok, ko kliknem na drug gumb pa se naložijo slike ,SAMO JE PROBLEM KER SE MI LEVI GUMBI (fiksirani ) SE MI KR RAZŠIRIJO. pojma namam zakaj,? Torej razmak med gumbi je drugačen kot če klikam samo leve gumbe,

upam da smo se razumeli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Sambrosa ()

Tody ::

Hja, to bo sigurno problem v HTML kodi, ker nisi neki enako naredil, kot v prejšnem ali pa si po pomoti v tistem frame-u kaj kliknu pa premaknu. Milsim da brez ogleda spletne strani žal nebomo mogli dat kakih bolj konkretnih rešitev.

Sambrosa ::

Tody hvala za odgovor, sem nekako urihtal ,sedaj me zanima imam naštimano da mi sprot shranjuje na server. Pa mi vi povejte kako to shranjujete, npr kaj najrpej naredite ko zalaufate DW, ali greste na zadnjo stran ki ste jo urejali ali se takoj povežete na serverček, in kako pol shranjujete. npr urediš stran kaj pol a jo samo save al daš save as, al kako ,neki sem slišal za ukaz pod site Put,kaj to pomeni. kajti jst npr sejvam in grem gledat pol pa mi sploh ne pokaze takoj obnovlene strani.
tnx

Tody ::

Jest se ne obremenjujem kej preveč z tem. Delam vse lokalno, potem ko je stran vsaj mal spodobna jo dam pač na ek server. Zaenkrat ne delam dost z php toda če bom bom mel lokalni server...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tody ()

Sambrosa ::

zanima me ali lahko dam knjigo goston na stran ki je na siolovem strežniku in kaj ima to sploh veze.ker mi za knjigo gostov napišejo
"Before uploading you need to enter the MySQL details in the file "config.php". Please ask your web space provider for the MySQL access data. " in kako bi se dalo tole inštalirat.
A zalaufam Dw v php in naložil kodo skripte. ?8-O
gre za tole stran

webfreak ::

Kolikor jaz vem na siolu ne podpirajo PHP in MYSQL tako da si "mrzel".

Sambrosa ::

piz** mater nej grejo.

webfreak ::

Ja bo treba hosting zamenat ni kaj ;)

Sambrosa ::

sam neki,lej jst sem dobil neko kodo napisano za gnjigo gostov in sej jo preuredil. potem ko imam stran narejeno v html vstavim to kodo in mi knjigo naloži normalno8jo pikaže). no sedaj nekako razmiljšam če prav se ne zastopim v te php je in htmlje če dam samo gumb na levi strani moje strani "knjiga gostov " in naredim hiperpovezavo na novo stran v kateri je narejena knjiga gostov. No potem sem pa razmiljaš , kako se pa potem to shranjuje in kam,to je blem.ok pritisneš npr dodaj komentar. ali naredim še eno stran htmla v kateri se zbirajo komentarji ,tist gumb "dodaj komentar # pa kr hiperpovezavo na stran kjer so komentarji.

Sej vem da kompliciram samo poslušam razmišljač ,sam pomoje se to ne da.

Ziga Dolhar ::

Sambrosa:

DW seveda podpira shranjevanje na spletni strežnik.

Site -> Manage Sites -> New ...

V oknu, kjer vneseš podatke za FTP strežnik, dodaš kljukico pred "Put after save" [oz. nekaj podobnega temu]: vsakič, ko boš dokument shranil, se bo še prenesel na ftp.
https://dolhar.si/

Sambrosa ::

ok zanima me še neki npr katere programe oziroma povezave lahko dam na stran ,namreč se bojim za pravice al kaj že so, mislim sem naresti tko npr:
Orodja s katerim počistimo svoj comp:
- ad ware
- spy boot
spy sweeper
katerga AV ki je free npr AVG

webfreak ::

Lepo enostavno daš samo linke do originalnih strani in folk si lahko to dol skine. Ni tako najbolje?

Sambrosa ::

spet težava z DW namreč hočem narest neki text v katerem se nahaja slika majhna. In ko da sliko not v text mi vse premeče .npr
Besedilo..........

Slika

Besedilo.

Hoočem pa imeti besedilo in takoj sliko zraven besedila ,kot v wordu ko daš sliko da se takoj zraven slike napiše še text. (v wordu postavitev slike)
upam da smo se razumeli.
Takole naj bi zgedalo
besedilo (takoj naj bi bla sika pa da se druga vrstica drži prve-da jo ne zamakne)
besedilo
besedillo
besedilo
besedilo

Ziga Dolhar ::

Sliki določi CSS atribut "float" z vrednostno "right" ali "left.
https://dolhar.si/

Sambrosa ::

hvala ti samo ali mi lahko bol podrobno opišeš,je neka funkcija (desna tipka miške) Css Styles pol imam pa syle napisane. samo to no nisem pa zaledil še katere druge funkcije. zato te prosim če se ti da

Ziga Dolhar ::

Sambrosa, takole se zmeniva. Najprej ti bom dal nasvet, ki ti bo nasplošno ZELO pomagal pri uporabi Dreamweaverja, vendar obstaja verjetnost, da bi me napadel kot neuporabnega prepotentneža.

Potem ti bom še direkt povedal, kaj naredi za rešitev tega konkretnega primera, okej?

--

1. Pri Dreamweaverju si dobil knjigo Using Dreamweaver MX 2004. Če je nisi, še enkrat zdownloadaj trial z MAcromediine strani, in v zip datoteki boš dobil ta pdf. Preberi. Zelo dobra navodila, jaz sem jih dejansko prebral.

2. Mnogo hitreje kot clicketi-click boš to rešil z neposrednim vnosom "html" kode (seveda, če poznaš html in css in ju znaš uporabljat; v nasprotnem primeru je kliketiklik hitrejši). Označi sliko in desno klikni nanjo: izberi "edit tag <img>" --> Style Sheet / Accessibility --> v "Style" okence napiši "float: right;". (No, tole je bila taka "mixed" rešitev :).)
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Sambrosa ::

hvala ti 1000.kako naj napadem človeka ki mi pomaga tko al drugače ,sej maš prav za knjigo ,jo bom probal čim prej dl . html code še nepoznam ,zato mi je tko lažje,sem začetnik glede tega,učimo se. hvala še enkrat.

Sambrosa ::

vem da sem tečen ampak me zanima kater ukaz in kam da morm dat da spravim sliko pred predlogo,namreč moja predloga je neka slika,zanima me kako naj dam sno sliko ali napis pred to sliko. ne rata mi. pa še ukaza ne najdem.

Tody ::

jah nevem kje točno imaš sliko samo zdej je nekako tako. Uporabiš

background: url(slike/slika.jpg) in lahko kak atribut
lahko se igraš z Z indexom tko da je rešitev kar dosti poglej si

CSS pomoč

Grajenje strani ni nekaj kar bi se naučil iz dones na jutri, žal...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Uvod v izdelavo spletnih strani (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Izdelava spletišč
274261050 (5985) nejcskorne
»

joomla (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
6513313 (9167) betmen
»

Stran z web templatami?

Oddelek: Izdelava spletišč
151160 (962) root987
»

Programi za izdelavo spletišč

Oddelek: Izdelava spletišč
171433 (1123) darh
»

več vprašanj.....

Oddelek: Izdelava spletišč
351573 (1261) cahahopie

Več podobnih tem