» »

več vprašanj.....

več vprašanj.....

sonyboy ::

Tukaj je moja spletna stran.

Vem, da spletna stran ni dobra :'(. Trudim se.
Ne znam izdelat grafičnega vmesnika.
Sam delam v Dreamweaver 4.
Stvar mi ne ratuje kakor bi rad.

Mi lahk kdo pove kak bi lahk naredil naprimer takele okvirčke kot so tule na levi in enako tukaj.
Kak naj to naredim???

Prosim da mi na čim lažji način poveste ker sem začetnik.

A naj si zrihtam kak boljši program???

Kak narediti res grafično stran???

Kak pa narediti knjigo gostov in pa števec???

the_unborn ::

mogoce takole:
- narises tak okvir v kaksen programu al paint shop pro etc.
- potem nardis v dreamweaverju tabelo z debelino roba 0 in za ozadje tisto sliko
- potem das pa noter gumbe, text, etc.
probaj ce bo delalo

sem to probla pa je potem Dreamweaver 4 ko sem hotel pisat za text al pa za gumbe pa da toliko prostora vmes ko dam enter da ni res.

darh ::

gumbki so mi všeč ;)

drgač pa... poskus kako manj ubijalsko modro za ozadnje... mogoče malo svetlejšo ali malo temnejšo, vsekakor pa ne čiste modre uporablat... ker ubija... Pa še linki se ti ne vidijo

Piše ti na vrhu "Untitled Document"...
Excuses are useless! Results are priceless!

ja vem dreamweaver dela cuda in se mnogi programi:D
uporabi beleznico in uporabi br pa bo prestavu samo za eno vrstico in ne za dve

Zgodovina sprememb…

.:joco:. ::

V uvodu imaš že dve napaki:
- Sonboy, namesto Sonyboy
- kritike ( te niso zazeljene). To je usodna napaka, saj se boš ravno na kritikah največ naučil in stran najbolj izpilil.:)

POtem zamenjaj font (verdana, helvetica, Sans Serif, Arial...) ker Times new roman je pravi odboj na internetu

Blo bi tut fino, če bi bli fonti v naslovu povsod isti.

Drugač pa, če je to res tvoja prva stran, te moram prov pohvalit, ker moje prve jaz sploh ne bom nikoli nobenmu pokazal.:8)

Kar se tiče okvirjev. To je vse narejeno s tabelami. Narediš eno tabelo, pa daš v kote majhne slikice, tako da je zaobljeno ali da se preliva z ozadjem. Potem pa v tej tabeli narediš še eno tabelo in jo nafilaš z vsebino.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Ne razumem kaj si hotel povedat z beležnico.

Kaj naj napišem v beležnici???

Hvala ker mi pomagaš xbite je tko noče :'(

Uff, sonyboy!

Internetne strani so narejene v jeziku html. Vse to, kar si naredil v Dreamwaverju, bi lahko naredil v notepadu. Vse kar narediš, je, da napišeš nek tekst in shraniš s končnico html.

Predlagam ti, da se naučiš html, ker ti ne bo nikoli škodil
"Is science true?"
You don't get it.

res ti priporocam, da se naucis vsaj osnove htmlja, da bos vedel za kaj se gre pri celi stvari, sej tudi v dreamweaverju lahko gledas kodo
tukaj si poglej osnove, res ni tezko in je zelo uporabno, se posebej ce bos kaksnje delal kaj v phpju

tisto z beleznico za zdaj pozabi, ker se ne razumes kaj sem hotel povedat, bos pa kmalu razumel

poglej si tale page, ki sem ga naredil pred enim letom izkljucno v beleznici, ena taka simpl lustna zadevca (vsebino pustmo na miru)

Zgodovina sprememb…

Ka bi lahk kje te osnove na netu staknu kje v slo jeziku???

Stran je res lepa.

govno ::

evo ti o html-ju v slo:
klikni sem in nato na HTML šolca ...
TineL Studio :: http://tinel.stjost.si
TineL Studio vici :: http://tinel-vici.stjost.si
TineL Studio wap :: http://tinel-wap.stjost.si

cahahopie ::

No kolikor še poznam DW so tisteli gumbki bili zravn priložen.
No pa ok.
V bistvu se da izdelat pejđ z dobrim izgledom tud brez večjega znanja HTMLja. Sam v takem primeru moraš v roke vzeti Front Page, ki res dela čudeže na tem področjo.....Toda! Ta program pljuva ven takšno kodo, da jo zna brat samo IE. Pač M$. Z omenjenim program se da res veliko narediti na zelo hiter in simpel način.
Toda... ker pa bi rad, da ne bi blo problema z kompatibilnostjo strani .... boš pač moral se naučit HTML.
DW ne ponuja takšne lagodnosti kot FP, ker pri DW si primoran vsaj nekaj o HTMLju vedet. Pri FP pač z svinčnikom kot v Wordu narišeš tabelo in zrediraš nepotrebne črte...itd...
Problem je spet v tem, da ko nekaj zagusti in ne dela..... ne veš kako sploh to popravit (pa čeprav je potreben le rahel sprehod po kodi) če ne znaš nič.

BTW: thnx, da si dal moj pejđ za primer.8-)
Drgač pa sem ga tud jz mau posral s to mrežo... ker background oz. mreža rada preskakuje (ko se veča celica spodaj se bg veča in konec tabele menuja se ne pokriva pravilno)...sj bote opazl.. :\
Pa boli mene.....:O

P.S. Po eni strani pa mam raje da je stran še v tajnosti... ker veliko mora še biti storjeno. Ker v bistvu pa je dizajn le ena postranksa plat strani. Pomembna je tudi vsebina. Drugače pa tudi dizajn kot vsebina...oba kažeta avtorjevo profesijo/zagnanost/delo, ki je vložil.
Takole je: Skripta še zdaj ni čisto pri koncu pa jo delam že več mesecev (sicer sem meu od začetka bolj mal pojma:D )... ko pa je bila ta glavna plat dizajna končana v enem vikendu (no o.k. za logo sem dolgo iskal inspiracijo... pa še zdaj ne vem...če je glih....:D ).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cahahopie ()

Ej Un verse

Veš kaj po moje ti tiste spletne strani nisi samo v beležnici napisal.

Če pa si že. Mi lahk opšeš kaj si naredil tak meni???

Res mi je všeč. Ampak ne vrjamem da si vse to kar iz glave napisal v beležnici.

Kak si pa frame naredu???

Ka zahajaš kdaj na irc???

okej ti bom probal razlozit, samo nekej bos mogel v beleznici delat
- najprej mam eno tabelo z robom 1 in crno barvo
- potem imam noter tabelo s crnim ozadjem in tekstom noter
- tisti linki, ki jih lahko prtisnes so cist navadni hyperlinki
do tu lahko delas v dreamweaverju
tole naprej je pa za beleznico in ne vem ce bos razumel:

tole vpises med in

pomeni pa kaksene barve in oblike bo text ko gres gor

ne, na irc ne hodim vec

cahahopie -> Oprosti, ampak FP sucks 100 na uro! Ne bom govoru zakaj, ker o tem lahko napišem knjigo...

sonyboy -> Oprosti, večino največjih in dobrih strani je narejenih v beležnici. Sej boš vidu, enkrat ko dojameš sistem, je čisto lahko. Na še en moj primer iz beležnice:klik

Večinoma se DW uporablja samo za oblikovanje prve strani, potem pa se vse dela v bležnici. Od linkov, popravkov, druge kode...
"Is science true?"
You don't get it.

.:joco:. ne govory bedarij.. samo smešiš se s tole beležnico.. prav tako vsi istali...

Ne vem kdo bo šel oblikovat 500 statičnih strani na roke. Jaz ne (ok, za kako pametno plačilo mogoče). In to se da delat tud z FPjem (jest sicer nebi, sam ok...).

Če bi pa že res rad delal vse na roke, si pa poišči kak urejevalnik teksta k ti obarva kodo (za začetek)

tak urejevalnik z barvno kodo je super, jst sem mel enga pa sem pozabu kater je bil, xbite das kaksen namig, poznas kaksnega dobrega?

za informacijo
"
Of course, if you already have Dreamweaver you're pretty much sorted! But hey, every web developer must've started with Notepad at some stage...
"
tole je kopirano s tistega linka, k sem ga dal visje gor

Un|verse nekaj mi že ratuje. Osnove html-ja sem se učil do danes zjutraj točno do 2. ure zjutraj.

Bom poiskusil narediti nekaj podobnega kot imaš ti. Mislim meni.

Mi je zelo všeč. Sam jst bi dal modrine :)

Ej fantje kje bi se pa lahk še več ne samo osnove html-ja naučil???

Un|verse: jest uporabljam UltraEdit... je še ogromno drugih.. ampak tukej vem 75% shortcutov na pamet...

SonyBoy: Tukaj imaš ogromno podatkov o vsem kar je povezani z webdesignom.. standardi ipd...

Še vedno imam pri sebi HTML 4.01, XHTML 1.0 in CSS Specifikacije ker preverim standarde ipd. Na strani boš našel tudi validator, ki preveri tvoj HTML, če ustreza standardom.

Enjoy...

p.s.: Kmalu boš ugotovil, da vsi WYSIWYG editorji (DW,FP..) delajo obupen output in da, če hočeš perfekten izdelek, moraš marsikaj popraviti na roke...

xbite: tocno, tega sem mislil, tnx

Un|verse ne vem kje Dreamweaver 4 naj naredim tist hyperlinke. Tist v beležnici kar razumem. Sam ni mi jasno glede teh hyperlinkov. Ne najdem jih v Dreamweaver 4. Mi lahk pomagaš prosim.

trenutno imam dreamweaver mx pa vseeno...probaj v meniju insert -> hyperlink, pol pa vpises text in link, nekej v tem smislu bo

Zgodovina sprememb…

v dreamweaver 4 tega ni.
Eh bom nekaj podobnega naredil. Hvala za vse! LP

jah ni ti treba podobnega, hyperlink je pac navadna povezava, nekje ze more bit za dodat
lahko pa se tole probas
- napises en tekst
- oznacis z misko
- pol pa spodej kjer so lastnosti vpises link
to pa more delat, ker to povsod dela

Hvala ampak tega hyperlinkov ni v 4.

bodom ::

zio.
najprej o DW in FP, sej sta oba OK, pac oba kdaj pa kdaj rabis. ce ne drugo vsaj takrat, ko s kodo nek pises, pa ne ves tocno kako se kej naredi, pa nardis v DW in vidis kodo:))
sam pa drgac uporabljam TextPad in HTMLkit, ki se ga dobi na netu:D
kot primer, da se da vse napisat v kodi, poglejte tale
link, pac moja malenkost in je definitivno vse delano v TextPadu:D ko bom znal pa se kak php asp al kaj so ze tisti jeziki, pol bo pa manj dela.:D
LP

bodom ::

sonyboy: pa seveda da je hyperlink. gor v vrstici z ikonami mas tud tisto za linke (mislm da je en krogla narisana pa en copic cez njo al nek tazga,nimam pojma vec:D ).
napises text, ga oznacis in pol prtisnes to ikono in vpises URL pa je.
LP

SEdaj imam pa eno težje vprašanje.

Naprimer na svoji strani bi rad imel horoskop.

Kak naj napišem kodo da se bo to redno obnavljalo vsak dan???

Vem da je možno ampak ve kdo kak???

Lejga, včeraj je spraševal za html, danes pa že za skriptne jezike...;)

Seveda se da, z ASP-jem ali PHP-jem. Ampak horoskop moraš pa vseeno vpisati noter, sam se bo bolj težko.

xbite-> 500 strani? To misliš za 500 razlličnih firm? 8-O
Ne vem, meni osebno gre hitrjre v urejevalniku teksta. Pa sej, pod notepade sem mislu vse, jst mam recimo handyhtml editor.
"Is science true?"
You don't get it.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: .:joco:. ()

najprej se nauci html, nato pa se skripte, tudi s html-jem lahko cuda delas

Horoskop? Al prav razumem? H-o-r-o-s-k-o-p?
Torej bi ga ti sam redno obnavljal? Torej rabu boš php podporo na serverju kjer boš mel pejđ, naučit se boš mogu phpja al pa nekje staknat tako skripto...ter MySQL bazo in pika -->.
Kaj velik dela ne bi blo s tem...podobno kot za dodajat novice. Pa tud nobenih cookijev ne bi blo treba zravn mešat..ko bi čist o.k. delal.
Front Page je čist kul sem reku. Reku sem tud, da pa tud ni priporočljiv zaradi grde kode...kar pa vsekakor ni nek NightMare... ker sem kar 3 pejđe v nejm "narisu". Pa so v IE zgledal čist o.k. Kar pa se tiče ostalih browserjev pa itak zmrznejo, ko naletijo na FP kodo.
In kot je X reku... da pišeš v Beležnci nisi nič druga kot navadn lamer. (Kdo bi se matru v nepregledni Beležnici, če lahko v UltraEditu delaš veliko bolje in pregledneje).

In kot je X reku... da pišeš v Beležnci nisi nič druga kot navadn lamer. (Kdo bi se matru v nepregledni Beležnici, če lahko v UltraEditu delaš veliko bolje in pregledneje).

Če ti to meni, potem še enkrat preberi moj zadnji post.
"Is science true?"
You don't get it.

alesrosina ::

sonyboy: priporocam ti da se naucis HTML, pol pa pises recimo u textpad, k ti obarva kodo ... jst osebno uporablam Homesite, k ti res lepo pobarva kodo (sej html men ni vazn za barvat, ampa to, da se hitr vid locnica med ASP in HTML)... in se en moj izdelek, k se ze vsi hvalte, hehe :D
klikni tukaj
(pejz je zaenkrat v totalno beta fazi, noben link ne dela, samo osnoven design je narjen ...)

Zgodovina sprememb…

joco...se opravičujem če je letelo nate. Sploh nism prebral tvojga posta. Letelo je nasplošno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

css menu v IE

Oddelek: Izdelava spletišč
171222 (1000) pitagora
»

Kje narediti spletno stran?

281715 (1286) MihaFirst
»

kateri program za izdelovanje spletišč je najboljši!

252855 (2127) R33D3M33R
»

table CSS problem ...

242720 (2546) darh
»

Program za izdelavo spletnih strani

Oddelek: Omrežja in internet
342341 (2049) UrMaN

Več podobnih tem