» »

Ali je Mono production ready?

Ali je Mono production ready?

Nerdor ::

Dobil sem težko nalogo. Padla je beseda, poizkusno bo treba preneseti .Net aplikacijo na Mono platformo pod (RH Ent.) Linuxom. Applikacija je tipa Asp.Net napisana v C#.
Zanima me, kako se zadevščina obnese? S malo experimentiranja sem ugotovil, da Mono potrebuje "xsp" asp.net web server, ki je napisan v C# za Mono.
Pri tem je važno poudariti, da zdeva (xsp) mora delovati skupaj s Apache 2 (zanimivo 1.3 je slabo podprt in dokumentiran) preko vmesnika mod_mono.so ali pa samostojno kot sam "xsp".
Pri tem je zanimivo, da je zadeva deluje, kot en "joke". Prebrskal sem nešteto forumov, faq-ov, pa še vedno nikjer ne piše, ali so stvari resnično production ready? ;(

Skratka, če ma kdo kakšne izkušnje ali pa ve za kakšno spletno stran pod katerim teče mono, naj sporoči! Da se bolj prepričam ..:\

Jebiveter ::

Po moje bos "production-readyness" najlazje preveru na eni "development" masini. Se pravi, tako da postavis delujoce okolje.

Potem pa, ce ni buggov ipd. in ce zadeva deluje zadovoljivo - je ready.
Ce ne pa... try later :D
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

wind ::

Trenutno je še bolj slabo vse skupaj.

Modul za apache mi sploh ni uspelo usposobiti. (nekateri primeri, ki pridejo zraven so delali, drugi ne...).

XSP se mi je pa tudi dostikrat med delovanjem sesul.

Nerdor ::

Veš Wind, same here! xsp rad odpove poslušnost. Povezat skupaj apache in xsp prek mod_mono.so, pa mi še ni uspelo, kljub par 10 tutorialom in official readme. ;((
Nekaj obeta spletna stran gotmono.net
Stran kot GotDot.Net .Dobro opisani tutotijali in primeri, sam ko bi mi delovali :O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nerdor ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PHP vs. ASP.NET vs. $OTHER (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Programiranje
16313894 (11249) Spura
»

Visual Basic, C#, C++, razlike... (strani: 1 2 3 )

12212560 (10231) 64202
»

Apache + PHP + IIS + ASP.net

71675 (1529) MasterBlaster
»

ASP.net in Visual Studio 2003 .net

202291 (1912) alesrosina
»

ASP.NET(jezik C#) vs. PHP (strani: 1 2 )

7710650 (9294) Nerdor

Več podobnih tem