» »

rami!

rami!

patriot10 ::

zdele kupu sm novo plato ABIT NF7, pred kakim mescom pa 2X512MB DDR400 rame (TwinMOS)!
pa mi že v biosu, če mam na auto, nastavi na 266MHz namesto 400MHz, poleg tega mi pa ko mam rami skupi notr en čas delajo pol se mi pa monitor ogasne in lučka od monitorja začne otripati (sm probu oba posebaj pa mi oba delata brezhibno). plata ima dual ram in zato sm rame dal v prvo in drugo režo, ki sta enake barve!
kaj naj storim?

imam:
ABIT NF7
AMD 2000+
2x 512MB DRR400
60GB disk
GeForce 4 Ti 4200

MortalL ::

Probaj nastaviti na 200MHz, pa bo vse lepo spilalo in bos imel tvoje zahtevane 400 MHz rame. Sedaj ce se ne motim ti delajo na 532MHz. Nastavitev v biosu moras mnoziti z 2.
Ocitno na 266 sistem ni vec zanesljiv.

patriot10 ::

hvala!
a misliš da sm kej sfuku ko sm dal frekvenco na 400MHz?:O

MortalL ::

Najlazje preveris s programom memtest, mislim pa da ni panike.
Javi, ce bo sistem se naprej nestabiln.

patriot10 ::

sm dal na 200MHz v biosu, pa mi je v zadjih 2 urah spet 2x sfukalo sistem (tk kot ponavadi)!
kaj mi še preostane?:'(

patriot10 ::

oj!
včeraj sm čez noč testiru en 512MB v memtestu, pa mi do jutra, v 7h in 50min, ni najdlo nobene napake (7 testov), pol sm pa dal drugih 512MB not pa mi v 6h 30min tut ni najdlo nobene napake (4 testi)!

tako kot rami, je tut plata čist nova!

kaj še sploh lahko naredim (to je sedaj vprašanje)???

a mi slučajno procesor (2000+ XP) ne podpira take frekvence (DDR400)??

DarwiN ::

ej pubec, ti vse narobe delaš, nevem zakaj ti noben ne pomaga, no ti bom jaz :\
1. avtomatsko ti jih nastavi na 266Mhz (133 pomnoženo z 2) zato ker jih nastavi v sinhrono delovanje z procesorjem, kateri ti deluje z 133Mhz. !, tako da tukaj ni nič narobe.
2. Dual se pri tvoji plošči aktivira takrat ko položiš rame v 1+3 slot ali pa v 2+3 slot, torej v slota ki sta drugačne barve !!!
3. Sistem moraš imeti v sinhronem delovanju, tako da moraš imeti rame na 266Mhz in ne 400Mhz, ker bi izgubil na hitrosti pa kljub temu da bi imel na 400Mhz (kar je kot številka veliko več kot 266) !!
4. Tvoji rami bi morali na 400FSB delati brez problema,kajšele na 266 kot jih moraš goniti ti...(kot praviš imaš tudi dokaz v zanesljivost ramov ---- Memtest)
5. Tvoj sistem seveda podpira DDR400 ,vendar lahko na to hitrost kar pozabiš, lahko se ji pa približaš z navijanjem,... o tom potom !
6. Ta točka je pa malo žalostna, in sicer ...težko ti bo kdo na podlagi teh informacij preko interneta rešil problem (pa ne pravim da si jih premalo podal). Mašino bi moral nesti nekam kjer imajo komponente da bi testirali..
Jasno je to ,da z rami ni nič narobe. Če se ti mašina nenadoma totalno vgasne (tut ventilatorji) je ponavadi napajalnik prešvoh... Mogoče bi celo nov bios rešil celotno zadevo.. probaj memtest z obema ramoma.!!

Poročaj o napredku in LP.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

OZZY ::

Rami pri tebi niso problem - kaj pa če maš dual CH aktiviran?? KAj reče memtest' . A ti mogoče v tem času kaj delaš ali ne..da ne gre kao v stendby pol se pa ne more pobrat.

Kaj ti pa pravi pregledovalnik dogodkov v win xp.. A poroča o kaki napaki?

Poglej še nekaj na plato če so kondenzatorji Ok...Sem mel en tak problem pri prijateljevi mašimi, ko so bili malo napihnjeni in je bil isti problem kotpri tebi...Ne poglej jiih površno ampak fajn..Posebej okoli agp slota. ALi pa tudi kondenzator na grafiki....
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OZZY ()

patriot10 ::

hvala, DarwiN!
- samo nekaj je: mašina mi ne ugasne, ampak dela tako kot bi bil na standby (ogasne se monitor in če poslušam mp3-je, iz zvočnikom prihaja tak zvok kot bi zmrznalo, pa tut ventilatorji delajo in vse ostalo)!
- pa plata je čist nova v ponedeljek sm jo dobu (razen če je kak star model)!
- najprej bom probu memtest z obema!

OZZY:
- v tem času skos delam na računalnik (surfam po netu, poslušam mp3, ...)
- ne javi mi nobene napake
- kk to misliš: " Kaj reče memtest" (sm prej prekinal)
- kondenzatorje grem pa takoj pogledat

Pa še nekaj je kar vam nism takoj povedal:
ko igram igrice (3D) mi po nekaj časa računalnik zabrejka isto kot mi zdej dela v windowsih pri novih ramih (ogasne e monitor in zamrzne comp). To mi je delalo že na starih ramih in stari plati, takoj ko sm kupu GeForce 4 Ti 4200. Prijatelji so mi rekli da se pregreva in takoj sm dodal dodaten ventilator in še vedno se ponavlja (zabrejka mi po kake pol ure igranja, včasih pa pozneje)

A mislite da je mogoče grafična kriva, da mi to dela tut v windowsih???
Js skorda ne verjamem, ker mi v windowsih dela čist normalno če dam not samo enega od teh dveh ramov, samo v igricah mi pa še vedno brejka!

samo OZZY, ti si omenil naj pregledam grafično, tk da
morda je pa le grafična kriva ...

EDIT: pregledal sm vse kondenzatorje in so OK, sicer pa zakaj ne bi bli, če je plata nova! (ta problem sm že mel na stari plati)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: patriot10 ()

OZZY ::

ups..sem spregledl., da si nekaj postov nižje napisal, da je nova plata.
Go with the flow.

DarwiN ::

Če ti zabrejka so pa drugačne težave v igri kot če bi se vgašalo...
Ampak TI4200 ima več kot dovolj dobro poskrbljeno za hlajenje,tako da skoraj ziher ni kriv, razen če je kaj z njegovimi rami narobe....Spusti obvezno parkrat skozi 3dMark2001Se oz. še bolje 3DMark2003 !!!...Lahko da ima tvoj procesor 60+ stopinj (preveri) , v tem primeru bi bilo seveda ziher to krivo...za test lahko probaš igrat z odprto stranico ohišja, tako bo vsem komponentam hladneje !...
Pa spet moram napajalnik omenit. Če ima zelo nekonstantni liniji 12V in 3.3V je verjetno on kriv...Kakšen napajalnik sploh imaš? Noname 300W ?...Lahko tudi testiraš njegovo zvestobo, tako da si od kolega sposodiš en kvaliteten napajalnik in doma probaš.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

patriot10 ::

- moj procesor ima v windowsih okol 42 stopinj in sistem ima 25 stopinj (program ABIT EQ), imam pa tudi stranico ves čas odprto
- napajalnik imam "Macron" 350W, napetost je bolj kot ne konstantna (ne verjamem da je napajalnik kriv)
- zdele bom takoj probu 3D mark 01 se, pa dobiš juter rezultate

hvala ti zaenkrat!

patriot10 ::

inštaliru sm "harware sensors monitor" in vse kaže da je normalno, samo nekaj me moti! Pod "votages" mi dela vse normalno, razen AUX (ne vem glih kaj pomeni), ki obarvan rdeče, njegova vrednost pa je +2,62V (v settings-ih piše pod "nominal values", da mam nastavljeno na +1,5V (default), lahk pa povečam/zmanjšam vrednost!
a je slučajno to narobe? (pomoje ni)

DarwiN ::

AUX je tisti 4 pinski napajlni kabel ki gre na plato ..obvezen pri Pentiumih, imajo pa možnost priključitve tudi nekatere AMD plošče ,kjer ga je fajn imeti priključenega ker poveča stabilnost !!...Pri tebi je vrednost obarvana rdeče zato ker ga nimaš priključenega, zatorej ga hitro priključi, verjetno ti ne bo rešilo težav, je pa vsekakor koristna zadeva...Jaz imam Enermaxa 460W, vrednost AUX pa 2.78V !
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

patriot10 ::

hvala za nasvet DarwiN!
še nekaj pomembnega:
- danes sem šel k prjatlu pa sm dal svojih 2x521MB rama v njegov comp in ugani kaj, računalnik je zabrejkal (zmrznil) še preden so se začeli winXP nalagat in to 3 do 4 krat (varni zagon pa dela)! pol sma pa dala not samo enih 512MB in je delalo?! zdej sm se že napol odloču da grem rame zamenjat, samo čakam še na tvoj nasvet!

še nekaj: še njegovo grafično (radeon 9550) sm si sposodu (v bistvu sma jih zamenjala za 2 dni) in ugani kaj, igre delujejo brez problema!!! mimogrede mi lahk svetuješ še kero grafično naj kupim od 20.000 do 25.000 SIT?
hvala ti zaenkrat!

DarwiN ::

ham ham, malo čudno zgleda vse skupaj . Po eni strani zgleda kot da se rama enostavno ne marata (kar se tudi dogaja) ,glede na to da pri kolegu tut zabrejka.
Po drugi strani pa pri tebi zgleda kot da bi bla grafična kriva...
Rame lahko greš v vsakem primeru zamenjat če se ti da, stane te nena nič..

Grafične kartice v rangu do 30k sit se ti ne splača kupit ker boš kupil le slabšo zadevo kot jo imaš sedaj.Tut sam imam TI4200 in ga bom še imel najmanj leto dni.
Hec pa je ,da ko menjaš grafično ,tvoje težave z brejkanjem izginejo,tako da nevem. Če že moraš menjat se ti splača kupit recimo 9600pro,ki je v istem rangu kot tvoj Ti4200 (zdaj se bo nekdo našel in rekel da je 9600pro dost boljši ker podpira DX9,kar je res ,ampak vseeno pasjega dreka vredno.. :D )...9600XT je že malo dražja. Najboljši in edini racionalni nakup je pa itak 256 bitna 9800SE ki se z malo sreče softwersko moda v 9800pro (je pa že v osnovi zakon),dobi se jo pa že za cca 38k sit, I think..Vsekakor pa ne kupovat keterokoli 9200 ali 9550 ali pa kakšno podobno jajco...Lahko pa zamenjaš za drugega TI-ja :))
Sicer imaš pa o grafičnih napisane že cele romane ,tako da ti nebo težko kaj izbrat.
L.P.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

patriot10 ::

še enkrat več hvala za nasvete!

Hec pa je ,da ko menjaš grafično ,tvoje težave z brejkanjem izginejo,tako da nevem.


a težave z brejkanjem izginejo samo v igri, ne pa tudi če vstavim oba rama not, torej v windowsih!
pa spet nekaj pomembnega:
- sm vstavil en 512MB DRR400 + starih 256MB DRR266 in je delalo par cajta pol pa isto zabrejka! enako sm storil z drugim 512MB in tut ne dela!

jutr grem verjetno te (zanič) rame menjat, ker jih mam že poln kufer! ;(

zdj če praviš da ne nč ne splača kupit za ta denar, a mi lahk poveš a lahko kako ugotovim kaj je sploh narobe z mojo grafično (baje se pregreva, ampak ventilator gor dela pa še dodaten ventilator gor piha)???
kolk kej stanejo rabljene TI4200, ker verjetno bom kr to kupu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: patriot10 ()

d3k0 ::

patriot10 jaz ti prodam gf4 4200.....ZS kontaktiraj...
!.....Happy new 2005.....!

DarwiN ::

Tale ventilator na TIju res več kot dovolj dobro poskrbi za hlajenje, grafično lahko tudi naviješ iz 250 na 300Mhz pa je še vedno dovolj hladna da ne brejka...Tako da ne verjamem da je to krivo....V vsakem primeru pa spusti parkrat 3dmark01 in/ali 3dmark03 skozi....Potem boš imel odgovor glede grafične.....Še vedno pa če bodo 3dmarki brejkali ni 100% da je kriva grafična, lahko je tut procesor (skoraj neverjetno, pa vseeno), lahko tut virus (nikoli se ne ve),rami itd....Tako da če boš zamenjal rame in boš moral potem še grafično ,bi bilo fajn če bi jo lahko pred nakupom testiral,namreč škoda bi bilo dati cca 14k. SIT za drugega TIja ,da bi potem ugotovil isto sranje ! Obstaja tudi možnost da tvoja plata ne mara teh dveh ramov, ali nasplošno teh čipov ki so na ramih....Igraš po sistemu izločanja, kdaj boš našel krivca pa bomo vidli :D
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

DarwiN ::

Pa Memtest z obema palčakama ramov pokaže kaj errorjev po rečmo dveh urah ?
Ta odgovor bi ti tudi marsikaj povedal !!!
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

patriot10 ::

oj! glede 3d markov sm oba probal in oba sta lepo delala:
1. 3d mark 01: 9750 točk (mel sm na default), 5245 točk (spremenil sem: antialiasing: 4 samples, frame buffer: triple, rendering pipeline: D3D Hardware T&L) lepo vse dela!!!

2. 2d mark 03: 1417 točk (na default) drugih nastavitev nisem mogu naštimat ker nimam registrirane, tudi tukaj dela vse brez problema, razen to da vse šteka ker ni dovolj močna!

memtest grem pa zdele probat, da bo lahk čez noč v miru laufal!

hvala ti zaenkrat!

LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: patriot10 ()

patriot10 ::

oj!
sm laufal memtest čez noč, pa je res zanimivo, da mi v osmih urah testiranja ner najde nobenga errora! WTF?!
zdej se pa res sprašujem kaj mi je storiti?
a maš še kako idejo? moja ideja je ta da grem rame menjat, ker še vedno verjamem da so rami krivi!
ne vem če sm ti že povedal, da so mi rami brejkali tudi na stari plati (gigabyte), kajti novo plato (abit) sm kupu pred kakim tednom, tk da nerjamem da bi bla plata kriva!

DarwiN ::

Memtest rame obremeni do konca in ker ti čez noč ni našel errorja pomeni da bi moglo bit z rami vse vredu......kaj pa zdaj? Z vsemi komponentami je vse vredu, brejka pa še vedno...hmmmm...Zdaj bi najrajši rekel da je virus kriv ...A ko si menjal ploščo si windowse na novo inštaliral ?..Ker druga zdaj skorajda ne more bit, kakšen software ali pa virus.....Instaliraj winse na novo (ker spyware adware proti virusom itak nič ne najde, v vsakem primeru pa skoraj nič ne pomaga), pa druge driverje za grafično (probaj ene malo starejše, glede na to da so novejši bolj optimizirani za nove grafične.,naloži 45.xx naprimer ), pa druge nforce2 driverje kot jih imaš sedaj....
Pa za hec lahko tudi testiraš tako da izklopiš vse PCI in vse ostale nenujne komponente, disketnik, CD-Rome ...Tut v biosu lahko disablaš mali milijon stvari ki jih ne potrebuješ,če se pa ne spoznaš v bios pa rajš pusti, itak ni bios kriv !
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

patriot10 ::

oj! še nekrat več hvala za nasvete!
glede grafične:- gor mam driverje 44.03, ker mi je že en prijatelj svetoval

glede ramov:- glih dans sm se pogovarjal s enim prijatlom, ki je mel iste rame (TwinMOS, 2x512MB DDR400) in ugani kaj, isto mu niso vredu delali! pol jih je šel pa menjat in je blo vse vredu, kupil jih je pa aprila letos!
a misliš da bi js mogu storiti isto?

za viruse bom pa takoj pogledal, samo ne verjamem da bi bli oni krivi, ker redno pregledujem z antivirusnim, mam pa na disku tut firewalla Zone Alarm in BitDefender 8 Profesional Plus!

a misliš da bi novi nForce driverji kej pomagali? to sprašujem zato, ker mi je grafična že štekala na stari plati in z starimi rami, poleg tega pa so novi rami tut začeli štekat že na stari plati (glih zaradi tega sm kupu novo plato)!

LP

DarwiN ::

nevem, lahko greš tut rame menjat, stane te nič, ampak vse skupaj meji na znanstveno fantastiko, vsi testi delajo lepo in brez napak,potem pa windowsi štekajo in igre....
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

MortalL ::

Tudi meni se pri vsej tej stvari nic ne sanja. Mogoce bi nam pomagalo, ce bi pogledal malo v Computer management. Ce slucajno ne ves kje ga iskati: Odpres windows explorer, gres na Moj racunalnik, z desnim kliknes in izberes Manage...Pol pa gres malo pogledat kaksne napake ti pise. Isci pod Event viewer ,application in pa system. Naj te opozorim, na vse napake niso zivljenske!

patriot10 ::

oj!

pod sistem imam:
- okol 100 error-ov (vir: cdrom)
- okol 15 ... (vir: W32Time)
- 1 error (vir:Service Control Manager)
- 1... (vir: NetBT)
- 2... (vir: DCOM)
- 3... (vir: System Error)

pod aplikaciji:
- 8 error-ov (vir: Application Error) piše, da je kriva "opera.exe"

- 5... (vir: LoadPerf) napiše: Nizov števcev učinkovitosti delovanja za ID jezika 024 ni mogoče brati. Win32 stanje, ki ga je vrnil klic, je prva dvojna beseda v podatkovnem odseku.

- 1... (vir: Storitev shrambe za izmenljive medije)napiše: Opisa ID dogodka ( 15 ) ni mogoče najti v viru ( Storitev shrambe za izmenljive medije ). V lokalnem računalniku morda ni potrebnih registrskih informacij oz. sporočilnih DLL datotek za prikaz sporočil iz oddaljenega računalnika. Morda boste za pridobitev tega opisa lahko uporabili zastavico /AUXSOURCE=; za podrobnosti glejte pomoč in podporo. Naslednji podatki so del dogodka: CdRom0.

- 2... (vir: MsiInstaller) zaradi inštaliranja igrice


a misliš da bi bla katera od teh kriva??

patriot10 ::

ojla!
saj ne boste verjeli! mogoče mi je pa celo začelo delat (nisem še 100% prepričan)!
naj vam povem po korakih:
- čez vikend sem imel kolegovo grafično noter (radeon 9550) v računalniku in en 512 ram, delalo je brez enega errora al pa kaj podobnega

- potem mi je DarwiN svetoval naj dam notr oba 512 rama in dam memtest in kot že veste ni najdlo nobebe napake

- zjutraj sem dal grafično ven in jo nesel nazaj k prijatelju (rame sem pustil noter)

- ko sem se vrnil iz faksa (okol 14h), sem dal mojo grafično nazaj not in sm zalaufal računalnik

- od takrat mi dela brez problema (kmalu bo 1 dan), pa mam oba rama not, res pa da še nism nobene igrice igral, ker bi verjetno zaštekalo, zaradi grafične.


sedaj bi pa vprašal, če je slučajno pa le grafična kriva tut za brejkanje, ki se mi dogaja v windowsih odkar imam nove rame???
zdajle bom še enkrat probal memtest z obema ramona in mojo grafično pa bom vidu kaj se bo zgodilo!

LP

patriot10 ::

;( rami so me začeli spet "lepo" zajebavat (po 3 dneh delovanja)!
kaj bi blo krivo da ti rami delajo 3 dni, pol te pa začnejo zajebavat v glavo!!!

DarwiN ::

Ti si boš res moral na dom naročiti izganjalca duhov :\
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

patriot10 ::

bom mal razmislu o tem!

lejga, a je to mogoče delalo ker nism mel rame na "dual ram" (3. slot+2. slot)? do sedaj sm imel rame na 1.+2. slot pa je brejkalo! dans sm si pa prebral u navodilih da je zaželjeno če sta na 3.+2. slotu in sm takoj zamenjal!

sam brejkalo mi je že na stari plati, ki nima dual rama!

EDIT: ej, DarwiN! ni se treba trudit z odgovorom! Tut na dual ram (al kaj je že) NE dela!!!;(
najbolje da kar tvoj zadnji predlog upoštevam! :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: patriot10 ()

DarwiN ::

Ma poglej, saj če rečeva suma sumarum in potegneva črto lahko na grobo ugotovima, da plata zagotovo ni kriva (ker je štekalo že prej), tut rami iz istega razloga + zarad memtesta 100% niso krivi !!...Odpisala pa sva tudi grafično ,napajalnik in software/virus, pa vendarle nekaj od teh treh je 99% krivo, preostali procent namenjam ostali periferiji (cdromi,diski,disketniki,mrežne,modemi,sound..itd)....Grafično in napajalnik si si že sposodil in če se ne motim ugotovil da z R9550 dela vse brez problemov. Tako da očitno imaš rešitev na dlani, če pa kolegu ni preveč pa si jo daj še enkrat sposodi in testiraj več dni da boš 100% in da ne boš brezveze menjaval grafične....Drugače si pa napajalnik kljub temu da zgleda da tvoj obstoječi ni kriv, sposodi......Na koncu pa še disk formatiraš....
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

patriot10 ::

oj! že dolgo nism odpisal!

fora vsega tega je, da mi je zdej začelo brejkat, če sm mel samo ene rame not, pa sm dal not druge rame pa je vse isto, samo da brejkajo vedno bolj pogosto (vsake 15 min), pa sm dal nazaj une prve rame not! zdej bom pa vidu kaj bo!

a kak disk (IBM 60GB) al pa winXP nebi mogli bit krivi?

teoo ::

a si formatiral al ne?
btw.. IBM 60GB je katastrofa

patriot10 ::

ja, sm formatiral ko sm zamenjal plato, sam to ni nč spremenilo!;(

EDIT: prej ko sm mel staro plato se spomnem, da mi je večimona resetiral računalnik, zdaj ko mam novo plato pa mi ne resetira, ampak mi zabrejka!

Zgodovina sprememb…

patriot10 ::

ojla!

el, DarwiN!
sm šel rame menjat, pa mi dela isto! povej a bi lahk to blo zaradi grafične (men se zdi da ne)?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Večina arhivov dobim CRC error!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
101865 (1865) tsatthoggua
»

težave pri navijanju amd athlon 64 3000+

Oddelek: Navijanje
462136 (1399) crazy-lemon
»

Problem z navijanjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
604937 (3643) Tilen
»

barton 2500+, pri 183FSB blokada...

Oddelek: Navijanje
251627 (1041) Sami
»

Problemi, problemi... Kaj hudica je krivo za to?!

Oddelek: Strojna oprema
161093 (873) Death Knight

Več podobnih tem