» »

Večina arhivov dobim CRC error!!

Večina arhivov dobim CRC error!!

tsatthoggua ::

Pozdravljeni,

obracam se na vas ker sem probal že vse kar se mi je zdelo smiselno vendar brez uspeha.

Problem : rari, zipi ki jih poskušam odpakirat javljajo CRC error. Nima veze ali je arhiv na disku ali na DVDju ( Joker DVD demote sprobaval). Nekateri manjši arhivi delajo, večji fileti pa imajo probleme.
Ostala stabilnost sistema zaenkrat ni problematična, se mi pa je zgodilo da se je Firefox in CoreTemp nekajkrat sesul. Blue screena zaenkrat nisem dobil.


Comp : Ga-P35-DS4 rev 1.1 (najnovejsi Bios)
E6750 default
2x SuperTalent rami
8800gt Evga
500 W Enermax Liberty napajalnik
WD 320GB disk
XP Pro Sp2 updejtani do konca

Problem se je začel pojavljat ko sem pred enim tednom nabavil nove komponente. Disk, napajalnik in ohišje so stari, plata,proc,rami,grafa pa so nove komponente. Disk mi v prejšnji konfiguraciji ni povzrocal nobenih problemov. Na novo so bili naloženi windowsi in pod Device manager ni nobenega klicaja.
Event Viewer prav tako ne pokaže nobenega errorja razen tistih ki sem zgoraj omenil ( ko se sesuje Firefox , Crysis msi install in CoreTemp) torej nič kar bi namignilo kje je napaka (npr BadBlock ali karkoli).
Poskusil sem tudi v drugo naložiti windowse vendar mi sredi inštalacije javi nek problem tako, da sem obupal in zghostal prvotno verzijo. Driverji za plato so pobrani iz interneta in pri inštalaciji ni bilo problemov.

Poskusil sem že:
Bios upgrade - iz verzije F4 sem upgradal na verzijo F8, ki je najnovejša
Kabli - zamenjal sem več Sata kablov do diska in probal razlicne porte na maticni
Check Disk - napravil check disk - brez errorjev
Mem Test - pustil laufat vec instanc memtesta (windows izvedba) vec kot 10 ur - brez enega errorja
Orthos - pustil laufat 10h - brez errorja
V BIOS dvignil vse voltaže ( CPU 1.35V, Ram 1.9V ..uglavnem vse za 0.1V) - ne pomaga nic
Programi - poskusil z WinRar, Total Commander in 7-Zip - ne igra nobene vloge - random CRC errorji
prestavil Rame iz rumenih portov v rdeče - nada
Prenos na zunanji disk in extract na drugem compu - CRC error!!!
Joker DVD in poskus inštalacije kakega demota - CRC error!!!

Domnevam, da je napaka v hardware - verjetno plata, vendar bi bil rad 100% siguren preden nesem reklamirat.

Hvala za kakršni koli nasvet.

Azrael ::

>Mem Test - pustil laufat vec instanc memtesta (windows izvedba) vec kot 10 ur - brez enega errorja

To ni dovolj. V Windows okolju RAM ne moreš stestirati, čeprav mogoče programi to obljubljajo (sistem in programje porabi precejšen del RAMa zase in tega ni moč stestirati). Uporabi MemTest+ ali MemTest86. Delata z diskete ali CDja.

Ko si flashnil matično na novejši BIOS, si napravil CMOS Clear?
In še, če imaš kaj navito, spusti na default.

Mislim pa, da je problem RAM ali matična plošča.
Nekoč je bil Slo-tech.

OZZY ::

Sam sem mel isti problem. Arhivi tipa arj, zip in podobno so dobival pri estrahiranju crc erorje. Vzrok je bil ram. test preko memtesta win izvedba je bil negativen memtest dos pa je pokazal errorje. Problem je sicver bil pri zategnjenih tajmingih a vseeno.
Azrael ti je tud dobro svetoval kaj bi lahko blo. Clear cmos doskrat pomaga. Možnost je tudi preveč navit računalnik ampak glede na ortos je ok....Samo je pa nekaj...Če uprabiš blend test pri ortosu se ram ne testira max...in blend test doskrat pokaže stabilnost če pa obremeniš samo ram je pa doskrat pesem drugačna.
Go with the flow.

neres ::

Jaz bi tudi rekel ram al pa disk. Recimo meni memtest/prime95 ni kazal napak, ampak napake so se pojavile pri F@H dokler nisem zmanjšal frekvence rama/povečal voltaže. Tako da se ne moreš zanest samo na en program.


Samo nekaj mi ne gre v račun:
Prenos na zunanji disk in extract na drugem compu - CRC error!!!

potem ni samo na enem PCju? gre tukaj za arhive narejene na prvem PCju?

tsatthoggua ::

Evo sem se dokopal do enega laptopa za silo. Najprej hvala za hitre odgovore.

Sem začel testirati s memtest86+, zaenkrat nič vendar bom poročal ob spremembi.

To se mi je dogajalo že pred upgrade Biosa, vendar res nisem napravil Cmos Clear, samo po flashu sem dal na optimal nastvitve.
Navito nimam nič, vendar sem za foro vseeno povečal napetosti rama (1.9V).

Timingi na ramih so deklarirani 4.4.3.8 (800Mhz) ampak mi po defaultu v Bios laufajo na 5.5.5.15, pa tudi ko sem jih dal na 4.4.4.12 mi testi v windowsih niti najmanj niso zajokali.

Napajalnik Enermax je prej poganjal žival Pentium D in 7800gt zato ga ne sumim.

Glede arhivov.Inštalacije shranjene na disku, ki so prej na starem kompu delale zdaj ne delajo več. Zato sem ponovno zdownloadal demo Crysis (iz 2h zaličnih strani) - tudi če mi ga uspe odzipat ( včasih rata), mi potem setup.exe ko dearhivira javi spet CRC errorje. Probal še nov Unreal in ista zgodba.
Zato sem probal iz DVD kjer je nemogoče da je kaj z rari narobe in napake so iste. Torej da je to kaj z diskom povezano skoraj ne verjamem. NEC DVD je z mano tudi že lep čas in ni niti 1x kaj pobluzil, poleg tega pa inštalacije iz neta prav tako ne delajo torej tudi ni kriv.
Če skopiram demo iz neta na zunanji disk in ga potem probam odrarat na drugem računalniku je tam demo prav tako pokvarjen....

Iz tega nekako sklepam, da se problem skriva nekje med diskom, cdjem, ramom in mrežno....torej matična plošča. Mogoče kontroler za Sata kaj pobluzi.

Čeprav vse skupaj potem spet nekam pade, če rečem da sem Counter Strike Source včeraj igral 2h brez problemov (200+ frejmov na full..uglavnem res čudovito). Prav tako je lepo delal Guild Wars. Torej dela to kar sem imel že prej inštalirano na disku. Oziroma je delalo.....

Popoldne sem namreč hotel ponovno naložiti windowse, pa mi sedaj niti inštalacije ne konča. Random errorji. Uglavnem sranje... Memtest pa nič.

Isto mislite, da je plata??

Azrael ::

Lahko je matičma ali pa nezdružljivost RAM modulov s to ploščo. Imaš mogoče kakšen Live Linux CD (Ubuntu, DSL ali kaj podobnega, kar dela brez inštalacije na disk) pri roki?

Če bi to delalo brez zmrzovanja, je narobe nekaj na matični okoli SATA kontrolerja.
Nekoč je bil Slo-tech.

tsatthoggua ::

Ok po 1h Memtest ni zajamral, zato sem ga prekinil po tvojem postu in ga bom poganjal čez noč naprej.

Vstavil sem Mandriva One live pa mi kmalu po štartu zajamra.. Na kratko : unable to read superblock, mount error 22 ..... cant write to log on /dev/vc/5 če komu to kaj več pove. Meni je jasno samo to da ne dela.

ender ::

Če ti memtest zajamra, in če sistema nimaš navitega, poizkusi za začetek zamenjati slote na matični plošči, nato pa pusti memtest86+ čez noč. Če ti spet zajamra, uveljavljaj garancijo (če imaš 2 RAMa, in ju nisi kupil v paru, boš moral najprej ugotoviti, kateri je pokvarjen - delaš memtest s samo enim RAMom; če si RAM kupil v paru, zamenjaš oba hkrati).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

tsatthoggua ::

Ne sej Memtest mi ne javlja napak, poleg tega so timingi veliko pod default in sicer 5.5.5.15 namesto 4.4.3.8 in kjub temu ne dela (live cd zabrejka kmalu po startu).

Sedajle sem ponovno zalaufal Memtest86+ in bo laufal čez noč, drugega dela tako ali tako računalnik ni zmožen ta trenutek.

dzinks63 ::

:)) Prestavi disk v popolnoma zdrav računalnik in še tam sprobaj. Če bo še tam isto, so šle datoteke rakom žvižgat in ne verjamem, da bi jih lahko kako popravil. Kaj je vzrok , pa vprašanje, okvarjen disk , kaki virusi ali kaj drugega ?

tsatthoggua ::

Disk in DVD sta z mano že nekaj časa in jima kar zaupam - verjetno tudi nista oba istočasno crknila. Rami zaenkrat švicajo v Memtest ampak ne verjamem, da bo kaj.

Mi zna kdo povedat koliko je Memtest odvisen od procesorja? Hlajenje imam sicer dobro in CoreTemp Beta mi je kazal 40 stopinj vendar vseeno - ali je možno, da bi ga procesor kaj sral?

Zanimivo je to, da sem v prvo brez problemov instaliral windowse in jih nato cel dan uporabljal, zraven pa testiral za stabilnost z Orthos in Memtest. Igral sem Css in GW, potem pa čez noč teli problemi.

Zato sklepam da je to hardwareski problem, vendar bi rad vedel s katero komponento - da ne bom na koncu nove plate dobil, pa še vedno isti problemi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 7 64bit

Oddelek: Pomoč in nasveti
322651 (1883) Duhec
»

Ugašanje računalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
13817 (701) s1m0n
»

CPU, RAM torture test - iskanje napake

Oddelek: Pomoč in nasveti
111553 (1364) X-Jumper
»

Pri odraranju problem CRC error

Oddelek: Pomoč in nasveti
10893 (788) Tr0n
»

En cuden problem z rar in iso fajli

Oddelek: Pomoč in nasveti
131243 (994) uros678

Več podobnih tem