Forum » Pomoč in nasveti » Frekvence radeona 9600 xt 128
Frekvence radeona 9600 xt 128
Tac20 ::
Imam mogoče zelo neumno vprašanje vendar mi ni čist jasno
zdej pa piše mi v navodilih da ima moja kartica
Memory clock 600MHz
Core speed 500Mhz
A tisto ko piše 300 mhz, je to kaj drugega, al ta graficna bluzi, al mi program bluzi, al to sploh ni to:))
Al imam premajhno frekvecn, v bistvu če je to kaj narobe ali normalno?
Se opravicujem ce sprasujem kozlarije pomagajte
zdej pa piše mi v navodilih da ima moja kartica
Memory clock 600MHz
Core speed 500Mhz
A tisto ko piše 300 mhz, je to kaj drugega, al ta graficna bluzi, al mi program bluzi, al to sploh ni to:))
Al imam premajhno frekvecn, v bistvu če je to kaj narobe ali normalno?
Se opravicujem ce sprasujem kozlarije pomagajte
Radeon 9600 xt celestica 128 mb
Imam doticno kartico, 9600 xt 128 m, poglejte kasn crap ventilator je bil gor :)))
Imam doticno kartico, 9600 xt 128 m, poglejte kasn crap ventilator je bil gor :)))
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tac20 ()
Jackal ::
Frekvence so čisto vredu. Na grafični kartici imaš namreč DDR ram, ki dejansko deluje na frekvenci 300MHz, vendar prenaša podatke na začetku urine fronte in na koncu urine fronte - za razliko od navadnega SDR rama, ki prenaša samo na začetku. Zato se potem frekvenca navidezno praktično podvoji.
Original hladilnika pa res zgleda nekam švoh, čeprav se 9600-tke niti ne grejejo kaj posebno, tako da dokler ne delaš kakšnega v-moda bi moral kar lepo zadostovat.
Original hladilnika pa res zgleda nekam švoh, čeprav se 9600-tke niti ne grejejo kaj posebno, tako da dokler ne delaš kakšnega v-moda bi moral kar lepo zadostovat.
Jackal ::
V-mod (voltmod ali modifikacija napetosti) je postopek s katerim regulacijski čip, ki kontrolira napajalne tranzistorje kartice, nekako prelisičiš tako, da misli, da daje kartici prenizko napetost (čeprav daje normalno napetost). Posledično se zaradi tega dvigne napetost napajanja za par desetink volta ali več.
S takim postopkom lahko pridobiš še kar nekaj MHz.
Sicer pa če te zanima, kako to izgleda, lahko prebereš sticky temo Preberi me v oddelku Navijanje, kjer je zbrana velika zbirka v-modov za grafične kartice in tudi druge stvari.
S takim postopkom lahko pridobiš še kar nekaj MHz.
Sicer pa če te zanima, kako to izgleda, lahko prebereš sticky temo Preberi me v oddelku Navijanje, kjer je zbrana velika zbirka v-modov za grafične kartice in tudi druge stvari.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | X800GTO~2 prihaja... (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Navijanje | 41976 (19961) | Dragon14 |
» | Kera grafa za dvajst čukof? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 7393 (5619) | ross|e20 |
» | Resetiranje racunalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1341 (1005) | boss-tech |
» | Problem z Volt modom na GF4 TI4200 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7129 (5637) | _Dejan_ |
» | sapphire 9600 non proOddelek: Navijanje | 1147 (975) | Shark-357 |