Forum » Pomoč in nasveti » abit nf-7s in maxtor 160bg sata (help!!!)
abit nf-7s in maxtor 160bg sata (help!!!)
rh^ ::
ok naslov pove kaj imam. problem imam z inštaliranjem winsow. probal sem vse možne kombinacije. gremo od začetka. užgem pc, preden mi napiše boot from cdrom mi napiše še moj disk (maxtor 160gb) in kao da naj pritisnem F4 za RAID options, tle ne pritisnem nič. potem pride v win inštalacijo (aja winxp+sp2) in pritisnem F6, vstavim disketo in gre naprej, vmes naloada en file isnevemkaj.sys iz diskete in potem pride do konca in namesto da bi me vprašalo, da naloadam controler iz disketnika me vrže takoj tam ko moram kao al dat enter za nadaljevat setup, al r za repair al pa F3 za quit. probal sem vse možne kombinacije, dat takoj disketo, ugasnit sata raid, zamenjat sata1 in sata2, menjat napajanje, zamenjat disketnik, itd... disk se vrti in se čez čas segreje, tko da disk dela pa tudi tam ga zazna ko me za raid vpraša. problem je da noče driverjev naloadat oz. me sploh tega ne vpraša. na enem drugem pcju sem to čisto enostavno instaliral in je vse lepo delalo!
zdaj imam možnost probat disk na enem drugem pcju.. a mislite da bo delalo, če ga tle formatiram (če mi uspe) in ga potem samo tam povežem noter?
prosim za pomoč!!!
zdaj imam možnost probat disk na enem drugem pcju.. a mislite da bo delalo, če ga tle formatiram (če mi uspe) in ga potem samo tam povežem noter?
prosim za pomoč!!!
- spremenil: rh^ ()
rh^ ::
hjao zdaj res nevem. bom probal danes formatirat disk na eni drugi mašini pa bomo videli.
se komu še kaj drugega sanja?
se komu še kaj drugega sanja?
fictionel ::
jz imam tole kombinacijo in mi je do nedavnega delalo super! (zj en crkot računalnika -glej bodočo mojo temo ;))
poskusi dobiti najnovejše driverje- mal je6e, ampak se da :P
če ne pa piši ZS in jih poskusim poiskati..
LP
added:
še bolš je pa če daš disketo že takoj v disketnik(ko vklopiš rač.) in te potem niti ne vpraša za dodatne raid naprave ampak jih namesti kar sam!
poskusi dobiti najnovejše driverje- mal je6e, ampak se da :P
če ne pa piši ZS in jih poskusim poiskati..
LP
added:
še bolš je pa če daš disketo že takoj v disketnik(ko vklopiš rač.) in te potem niti ne vpraša za dodatne raid naprave ampak jih namesti kar sam!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fictionel ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Inštalacija win xp na SIS chipsetOddelek: Pomoč in nasveti | 998 (883) | kikibeck |
» | Bios ne zazna sata diskaOddelek: Strojna oprema | 3656 (3162) | amigo_no1 |
» | ne zazna sata diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1759 (1599) | BladE_ |
» | Resen problem?Oddelek: Strojna oprema | 1288 (1088) | mohha53 |
» | 2x MAXTOR SATA V RAID0 in problem z inštalacijo XPOddelek: Pomoč in nasveti | 1269 (1174) | morphling1 |