Forum » Programska oprema » Ghost slike na različne platforme???
Ghost slike na različne platforme???
TriSiX ::
Pozdravljeni,
sem nekje slišal, da obstaja takšna verzija Ghosta, da ti dovoli zamnejavo gonilnikov v sliki.gho, tako da potem lahko preneseš sliko na drug sistem (z drugačno strojno opremo) in samo zamenjaš gonilnike!?
V službi imam namreč veliko različnih računalnikov in je zelo zamudno, ker moram na vsakega nameščati OS in vse ostalo. Predhodnjik mi namreč ni zapustil slik, oz. jih sloh ni imel .
Baje bi to naj omogočal Ghost 7.0, a sam tega nisem opazil? Ali kdo pozna takšno verzijo?
Hvala.
sem nekje slišal, da obstaja takšna verzija Ghosta, da ti dovoli zamnejavo gonilnikov v sliki.gho, tako da potem lahko preneseš sliko na drug sistem (z drugačno strojno opremo) in samo zamenjaš gonilnike!?
V službi imam namreč veliko različnih računalnikov in je zelo zamudno, ker moram na vsakega nameščati OS in vse ostalo. Predhodnjik mi namreč ni zapustil slik, oz. jih sloh ni imel .
Baje bi to naj omogočal Ghost 7.0, a sam tega nisem opazil? Ali kdo pozna takšno verzijo?
Hvala.
Caligula ::
Sicer odgovora na tvoje vprasanje ne poznam, mogoce pa bi delalo, ce bi naredil image na sistemu, ki nima nalozenih nobenih driverjev in pol pac na vsakem sistemu na katerega bi ga nalozil nalozis primerne driverje.
Tiger ::
Za Win98 ni problem narediš en image pa ga imaš za vse, ker gonilnike želi namestiti ob zagonu. Pri WinXP pa je zaradi HAL-a problematično, namreč moraš narediti image skoraj za vsak HAL -> različni chipset
TribesMan ::
Mogoče misliš System prepare? Ali Automated inastalation...
To se da narediti z Winsi da se sami instalirajo... sam CD vtakneš v kišto in pozabiš... sicer je nekaj dela preden to pripraviš, sam pol maš pa dejansko 0 dela... Jest sem že razmišljal da bi naredil en tak CD v službi sam se mi ne splača, ker vse kar rabim za postavitev sistema je Win XP... Service Pack, Office, ter SAP... skratka efektivno vseskupaj ene 20minut dela... vmes pa zabušavaš...
Malo pogooglaj pa boš našel marsikaj zanimivega :D
LP
TribesMan
To se da narediti z Winsi da se sami instalirajo... sam CD vtakneš v kišto in pozabiš... sicer je nekaj dela preden to pripraviš, sam pol maš pa dejansko 0 dela... Jest sem že razmišljal da bi naredil en tak CD v službi sam se mi ne splača, ker vse kar rabim za postavitev sistema je Win XP... Service Pack, Office, ter SAP... skratka efektivno vseskupaj ene 20minut dela... vmes pa zabušavaš...
Malo pogooglaj pa boš našel marsikaj zanimivega :D
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
TriSiX ::
Na žalost meni automated install ne koristi kaj dosti, ker delam v šoli in mora vsak mašin imeti nameščene cel kup didaktične opreme. Polek tega morajo biti start meniji identični , da otroci niso preveč zmedeni, dodajnaje v domeno, ... To je cel kup dela.
Še vedno mislim, da obstaja taka rešitev kot sem napisla zgoraj, čene bi pa kateri od vas lahko napisla kak takšen software! Ziher bi šel za med.
LP!
Še vedno mislim, da obstaja taka rešitev kot sem napisla zgoraj, čene bi pa kateri od vas lahko napisla kak takšen software! Ziher bi šel za med.
LP!
TribesMan ::
Če so mašine identične, potem bi se dalo ghostat... če pa so različne konfiguracije, pol je pa kriza...
Drgač se mi pa zdi da lahko narediš System prepare tudi tako, da na eno mašino instaliras vse programe kar potrebuješ, potem nekako "predelaš" to instalacijo v kvazi system prepare, potem to zghostaš, in ko ghost file namestiš na drugo mašino in jo zalaufaš, se ti ponovno instalirajo glavni sistemski filei, tako da je instalacija prilagojena konfiguraciji, na koncu pa te vpraša samo še za omrežno ime računalnika in geslo za dodajanje v domeno...
Sicer nevem kako to narediš, sam vem da obstaja, ker je to naredil moj sodelavec...
LP
TribesMan
Drgač se mi pa zdi da lahko narediš System prepare tudi tako, da na eno mašino instaliras vse programe kar potrebuješ, potem nekako "predelaš" to instalacijo v kvazi system prepare, potem to zghostaš, in ko ghost file namestiš na drugo mašino in jo zalaufaš, se ti ponovno instalirajo glavni sistemski filei, tako da je instalacija prilagojena konfiguraciji, na koncu pa te vpraša samo še za omrežno ime računalnika in geslo za dodajanje v domeno...
Sicer nevem kako to narediš, sam vem da obstaja, ker je to naredil moj sodelavec...
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
SasoS ::
Ne bo šlo. Za vsak tip mašine moraš pripraviti svoj image. Sicer pa to v šoli ne bi smel bit tak problem ker ponavadi dobivajo računalnike v paketih, tako da niso vsi različni...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | OSX na x86 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programska oprema | 10797 (6338) | bluefish |
» | OS X Tiger x86 edition (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 9290 (5692) | borchi |
» | Ghost image in SATA diskOddelek: Pomoč in nasveti | 1745 (1498) | alex32 |
» | Maxtor 80 GB (2 MB bufferja) bere max 30 MB/sOddelek: Pomoč in nasveti | 1755 (1462) | @ljash |
» | Na disk WD120JB kloniral Maxtor 60Gb in stvar je pocasnejsa (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4626 (3980) | Boky |