Forum » Programska oprema » Paging file[XP] ali virual memory
Paging file[XP] ali virual memory
Bojevnik ::
Uporabljam winXP in imam 1Gb RAMa. Zanima me koliko je lahko najmanjši paging file, tako bodo winsi delali normalno brez kakršnihkoli problemov.
LP & LD
LP & LD
SasoS ::
Spremljaj porabo page fajla v task managerju. Od oka pa ponavadi daš page file 1.5-2x velikost rama...
Shaman ::
Ko ti je bilo že povedano paging file naj bi bil vsaj 1,5 x RAM. K boljšemu delovanju pripomore tudi to, da paging file premaknes iz sistemske.
Caligula ::
512 Mb je povsem dovolj za delovanje sistema.
Ce mas 512 Mb fizicnega pomnilnika das page fila 750 Mb, ce mas pa 1 giga RAMa das pa 1.5 giga page file. Najboljse da na drugo particijo-na tisto kjer nimas nalozenih windowsov.
Ce mas 512 Mb fizicnega pomnilnika das page fila 750 Mb, ce mas pa 1 giga RAMa das pa 1.5 giga page file. Najboljse da na drugo particijo-na tisto kjer nimas nalozenih windowsov.
neres ::
A ni bolj logično da če imaš več (fizičnega) rama potem ne rabiš toliko virtualnega?
Pa glede dajanja na drugo particijo: prvič tukaj berem, da je boljše na drugi particiji (istega diska). Sam nisem tega testiral, ampak baje da če je na drugi particiji se samo glava od diska bolj muči.
Je pa baje najboljše če imaš page file na povsem drugem disku, namenjenemu samo za to.
Pa glede dajanja na drugo particijo: prvič tukaj berem, da je boljše na drugi particiji (istega diska). Sam nisem tega testiral, ampak baje da če je na drugi particiji se samo glava od diska bolj muči.
Je pa baje najboljše če imaš page file na povsem drugem disku, namenjenemu samo za to.
EMET ::
V cajtih "malih" ramov je veljalo, da naj bi bil swap enak 2,5-kratni številki fizičnega rama in to min in max na enaki cifri.
Jaz sem pri 1 GB rama probal swap izklopiti, pa vseeno ni glih vse delalo kot bi moralo, ker so nekateri stari programi bedasto napisani in pod mus hočejo ta blesavi virtual ram.
Jaz sem pri 1 GB rama probal swap izklopiti, pa vseeno ni glih vse delalo kot bi moralo, ker so nekateri stari programi bedasto napisani in pod mus hočejo ta blesavi virtual ram.
EMET is the truth ...
Dajanje na drugo particijo se mi zdi neumnost. S tem ne pridobiš nič. Tako ali tako je pagefile boljalimanj stalen (lahko naštimaš) tako da tudi ne pride do fragmentacije. Če je pa fizično na drugem disku pa lahko nekaj pridobiš ker lahko sistem bere iz obeh diskov hkrati (praktično isto lahko pridobiš če zahteven špil/aplikacijo inštaliraš na drug disk). Kar se pa tiče izklapljanja, ja 1GB rama je precej overkill za povprečnega uporabnika ker ga winsi ne bodo nikoli zapolnili, dočim če pa poženeš kak doom3 ti začne hitro swapat ven ostale aplikacije ki še tečejo v ozadju
Kar hočem narediti je to: imam 1Gb RAMa. iz tega naredim
512Mb velik virtual disk. Tako da ostane 512 XP-jem, 512 pa naj bi tudi bil velik PF (v virtual disku).
Rezultat naj bi bil da bi imel PF v RAMu, ker potem špili in podobne stvari zeloooo vredu delajo.
LP & LD
512Mb velik virtual disk. Tako da ostane 512 XP-jem, 512 pa naj bi tudi bil velik PF (v virtual disku).
Rezultat naj bi bil da bi imel PF v RAMu, ker potem špili in podobne stvari zeloooo vredu delajo.
LP & LD
BigWhale ::
> ker so nekateri stari programi bedasto napisani in pod
> mus hočejo ta blesavi virtual ram.
Operacijski sistem, operacijski sistem. Ne programi.
Vsaj zdi se mi da je tako.
Swap particija oziroma swap file je se vedno dobra stvar. Zato da se lahko odswappa svar na disk in je v ramu kaj pametnejsega...
> mus hočejo ta blesavi virtual ram.
Operacijski sistem, operacijski sistem. Ne programi.
Vsaj zdi se mi da je tako.
Swap particija oziroma swap file je se vedno dobra stvar. Zato da se lahko odswappa svar na disk in je v ramu kaj pametnejsega...
Sicer, kar sm hotu sm glih naredu.
Kar se pa tiče swapa v RAMu V XP-jih sm ugotovu da je res čist vseen al je swap na disku al v RAMu (mogoče bi bolš delal če bi lahko naredu 1Gb RAMswapa).
V win98 je pa zelo velika razlika. Birdy je tud napisu članek o tem. Bil sem zraven ko je to testiru fps-ji v Q2 so mu poskočil it 100 na 400 (zeloo velika razlika).
LP & LD
Kar se pa tiče swapa v RAMu V XP-jih sm ugotovu da je res čist vseen al je swap na disku al v RAMu (mogoče bi bolš delal če bi lahko naredu 1Gb RAMswapa).
V win98 je pa zelo velika razlika. Birdy je tud napisu članek o tem. Bil sem zraven ko je to testiru fps-ji v Q2 so mu poskočil it 100 na 400 (zeloo velika razlika).
LP & LD
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bojevnik ()
Swap v ramu je bedarija ker bo operacijski sistem bolje znal izkoristit prazen ram kot pa da skos premetava sem pa tja iz rama (seveda to ne velja za predpotopne OSe ki ne znajo delat z veliko količino rama)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odstranjevalna datotekaOddelek: Programska oprema | 4535 (4113) | Boomer1911 |
» | Swap ali pagefile?Oddelek: Operacijski sistemi | 3474 (2276) | MrStein |
» | Potrebe po več kot 4GB rama!? (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 6615 (4349) | Crimson_Shadow |
» | Kako razdeliti 250GB disk? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6068 (5181) | bajsibajsi |
» | Pomen odstranjevalne datoteke - swap filea? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6982 (5956) | andrej |