» »

Powerbook G4

Powerbook G4

sairid ::

Živjo,

a mi zna kdo tako po žensko razložit, zakaj je boljši MAC od PCa ali kje se splača šparat keš?

Meni je po žensko že od zunaj bolj všeč Powerbook G4 12 inčni z DVD RW in firewire.
Prenosnika rabim, ker bi rada s kamerco par stvari posnela pa še spodobno zmontirala za povrhu.

A ja, če imate še kako mnenje o kamercah z optičnim stabilizatorjem slike za malo keša, kar na dan z besedo.

:\

poweroff ::

Prenosnika rabim, ker bi rada s kamerco par stvari posnela pa še spodobno zmontirala za povrhu.
S prenosnikom? Veliko sreče želim.

Digitalna montaža filmov je zamudno opravilo.
sudo poweroff

Gandalfar ::

S kakšnim luštnim powerbookom bi se kar dalo lepo to naredit :)

Mercier ::

...a mi zna kdo tako po žensko razložit, zakaj je boljši MAC od PCa ali kje se splača šparat keš?

Pa kaj še?! MAC vs PC je obvezno debata, kjer se rabijo najmanj noži z obojestranskim rezilom. >:D

moj_nick ::

A ja, če imate še kako mnenje o kamercah z optičnim stabilizatorjem slike za malo keša, kar na dan z besedo.

Stabilizirajo sliko, ampak ob tem se zmanjša kvaliteta posnetka. Mirna roka veliko bolje opravi delo ;)
110111001001010001010000

IceIceBaby ::

Že dopoldne sem napisal post, pa ga iz neznanega razloga nisem poslal :)

1. Mac VS PC debate so dokaj nesmiselne in večinoma se vlečejo v nedogled. Razlog je preprost. Maci so zelo dobri računalniki, ki naredijo velik vtis na veliko večino uporabnikov. Zato pač na veliko hvalijo svoje mašine, in se čudijo, kako to, da ostali še niso odkrili vseh dobrih lastnosti Macov. Na drugi strani pa so PC userji, ki se jim zdi čudno, kako nekdo lahko zapravi 350k sit za mašino, če dobiš popolnoma spodoben računalnik že za dobrih 100k sit.
Večinoma imajo največ čez Mace za povedati ljudje, ki so jih videli samo v reklamah, in jih nasplošno zelo slabo poznajo. Tistim, ki ga nekaj časa uporablja pa ponavadi zleze pod kožo.

2. Kar se PowerBooka tiče. Zelo dober prenosnik. 12" je res majhen in dovolj zmogljiv za video obdelavo in še kaj. Če iščeš res majhen prenosnik je to prava izbira, podobno zmogljivi in kvalitetni PC notebooki lahko stanejo precej več. Če ne potrebuješ vseh featurov powerbooka lahko pogledaš tudi za iBookom, zadnji modeli z G4 procesorjem so precej hitri in dosti cenejši od Powerbookov.
Je pa majhnost obenem tudi slabost. Ekran ima resolucijo 1024x768, ki je sicer dovolj, vendar večji ekran pride zelo prav pri tem kar nameravaš počet. Poglej še 15" powerbooka, če ti ni predrag.

3. Zakaj je Mac boljši ? Računalniki so narejeni zelo kvalitetno. Cene prenosnikov so ugodne, v primerjavi s podobno kakovostnimi in opremljenimi PCji. Na njih teče operacijski sistem OSX (zelo pomembno), ki je enostavno boljši od XPjev v skoraj vseh pogledih. Bolj enostaven, bolj stabilen, ni virusov, spywara in ostale navlake, je hiter... Maci so lepi za pogledat.

Imajo pa tudi slabe lastnonsti. Najcenejši modeli se začnejo tam kjer se začnejo cene srednje dobrih PCjev, cheap varjant ni, kar je verjetno tudi eden od razlogov zakaj niso tako razširjeni. Podpora igram je omejena. Obstaja veliko iger za Mace, vendar jih je za Windowse zelo veliko, pa tudi veliko več FPSjev dobiš za svoj denar pri PCju. Podpora slovenščini je še vedno slaba. Baje bo to v naslednji verziji OSXa (drugo leto) veliko boljše, ampak zaenkrat je to področje veliko bolje urejeno v winsih. Servisov in prodajaln ni ravno ogromno. Če se kaj pokvari je verjetno edina varjanta, da pelješ v LJ. Mogoče je še kje kak servis za katerega ne vem, ampak veliko jih sigurno ni.

Jaz sam uporabljam trenutno eMaca 1,25 v katerega sem dal 512mb rama in dodatno DVD pekač in zaenkrat sem zelo zadovoljen. Računalnik je dovolj hiter, povprečen uptime je cca 1 mesec, pa še drag ni bil. cca 200k sit.
Poleg tega imam tudi iBooka 1GHz prav tako s 512mb rama in tudi ta je dovolj hiter za moje potrebe. Všeč mi je to, da je zelo majhen in lahek, da baterija zdrži tudi 5 ur (realno, ne na papirju) in da je neslišen.
Če imaš denar za Maca ti ga priporočam, ne boš razočarana. Lahko prideš tudi na www.epl.si/forum in povprašaš še druge mac userje o njihovih izkušnjah.

Aja še to. Na iBooku imam trenutno uptime 90 dni. To pomeni, da ga že 90 dni nisem ugasnil ali ponovno zagnal, kar dela in dela, enako hitro kot takrat ko je prišel iz trgovine. Sicer vem da pretiravam, ker bi moral vmes naložit par popravkov, ampak je tolk kul videt tek uptime na prenosniku :)

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenovljeni Powerbooki

Oddelek: Novice / Grafične kartice
453476 (2457) darkolord
»

iBook

Oddelek: Kaj kupiti
151628 (1447) jype
»

Apple zastopnik za SLO? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
747225 (6555) Gandalfar
»

Nakup Mac-a

Oddelek: Kaj kupiti
231703 (1353) nojus
»

kupiti iBook v tujini?

Oddelek: Kaj kupiti
61202 (1147) IceIceBaby

Več podobnih tem