» »

gps + autoroute2005 = ?

gps + autoroute2005 = ?

Nantes ::

pozdravljeni!

sem voznik kamijona in veliko potujem po evropi imam eno vprasanje glede gpsa imam prenosni racunalnik na njemu imam namesceno avtokarto microsoft autoroute 2005 ki ima podporo za gps http://www.microsoft.com/uk/homepc/auto...
zdaj me znaima katero gps napravo bi jaz mogu kupt da bi bla kompatibilna z tem programom in da ima podporo z (National Marine Electronic Association (NMEA) 0183 version 2.0) da ko bi jaz naprimer izbral zeljeno destinacijo da bi mi tocno pokazal tocko v tem programu kje se nahajam ?

prosim ce mi lahko kdo pove tocen model te gps naprave ki bo kompatibilen z tem programom

hvala za vas nasvet !

lep pozdrav!

Yohan del Sud ::

Hojla.

Za povsem natančne podatke bi se pozanimal pri prodajalcih (priporočam Autronic, pojdi guglaj da ne delam preveč reklame), ampak se mi zdi da okvirno lahko pomagam (imam izkušnje z GPS dlančniki).

Ker je GPS kljub vsemu standard, se mi zdi da se morajo razvijalci softwera držat določenih pravil in bi ti zadeva morala delati vsaj na vseh novejših napravicah. Za prenosnike so najbolj pogoste rešitve bluetooth GPS, CF ali pcmcia GPS kartice, odvisno, kaj ti podpira prenosnik. Cene so pa zdaj tam od oka okrog 30000 sit.
www.strancar.com

Nantes ::

hvala za tvoj izcrpan odgovor Yohan del Sud !

sem ze nasel ta je prava stvar za mene ! :) http://www.remotetracker.com/GPS_spreje...

Lep pozdrav !

McNato ::

Jaz sem pred dnevi preizkušal PC v navezi z GPSom (samo prejemna antena povezana z notebookom). In sem bil razočaran. Sicer ti na zemljevidu pokaže lokacijo kje si, to je pa tudi vse. Je zelo nerodno ker potem potrebuješ sopotnika da upravlja z kompjuterjem, ti govori kam moraš zaviti itd. Pričakoval sem zvočno navigacijo (čez 100m zavil v križiču levo itd). Treba bo najti kak boljši programček.>:D

Yohan del Sud ::

Mja. Tovornjakar je hotel prvič nekaj drugega, drugič ti nekaj trejega. Tvoja rešitev bi bila lepo obešen ali pritrjen dlančnik nekam pri vozni konzoli s primernim softwerom. Zvočna navigacija je pa še kako leto ZF.
www.strancar.com

krneki ::

Tisto z zvočno navigacijo je odvisno kater software imaš. Jaz imam trenutno Navmana 4410 + ipaq 5550 (OziExplorerCE ali SmartST). Če rabim it nekam bogu za leđima si prej narišem pot potem pa postavim ipaqa na stojalo pri volanu in skos vidim kje peljem.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia OVI maps in težave pri uporabi

Oddelek: Mobilne tehnologije
244686 (4278) PaJo
»

Navigacija na prenosniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
174607 (4096) cesy
»

Kaj je dobro vedeti pred nakupom GPS naprave? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5412418 (9108) AtaStrumf
»

GPS navigacija na Nokia N95 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5517493 (13220) AtKo
»

GPS navigacija

Oddelek: Kaj kupiti
427419 (5928) Fl[A]sH

Več podobnih tem