» »

Nokia OVI maps in težave pri uporabi

Nokia OVI maps in težave pri uporabi

Jethro ::

Pozdravljeni,
Imam Nokio E71 in ker je Nokia objavila to zelo lepo storitev, uporabo GPS brezplačnom, sem naložil in posodibil programsko opremo in GPS seveda takoj preizkusil. Zadeva je lepo delovala, vendar le po minuti. Zakaj? Ker se pojavi vprašanje, "Za vstop v trgovino je potrebna spletna povezava. Povežem zdaj?".
Zadevo sem seveda tako potrdil kot zavrnil, rezultat pa je bil prekinitev prikazovanja določene poti do cilja, ostal je le prikaz položaja, torej delovanje GPSja, ki ga imate ob zagonu.
Sprašujem se torej, kaj storiti, da bo GPS deloval normalno, brez nekih vprašanj o vzpostavitvi spletne povezave, saj je storitev brezplačna.
Za vsak odgovor se vam zahvaljujem, saj ne vem več kje bi se dalo kaj nastaviti.

Lep dan vsem.

WaterBoy ::

Pač še že ni za tvoj telefon. Počakaj. Mislim da bodo počasi dodali vse.

Jethro ::

WaterBoy:
Aha, torej je problem v temu, ker ni pač na tistem jasnem seznamu telefonov, meče ven to vprašanje o trgovini?
Ker če se preveri recimo licence, teh ni več. Hvala.

js osebno ::

preveri na posodobitvi aplikacij oziroma programske opreme. Na mobitelu. Ker je program potrebno nanovo naložiti. Je pa na voljo za download tudi v ovi storu. =)

Jethro ::

Hm, samo kaj ko sem posodibl že vse kar se je dalo...edino, da probam še enkrat naložiti Maps 3.0...

Bor H ::

Poglej kolk maš točno verzijo, če je 3.03 je brezplačna, če je 3.01 je stara.

WaterBoy ::

JE pa tudi res da sem moral na 5800 čisto zbrisati navigaciji in na novo naložiti, ker drugače mi je še kar ponujalo trgovino. Tudo to mogoče probaj

Jethro ::

Hvala za nasvete, bom probal ;)
Lep dan še naprej

Jethro ::

WaterBoy:
Še eno vprašanje: Kako pa odstranim navigacijo, če je v nadzorniku aplikacij ni? A se to reši s povezavo preko računalnika?
Hvala in LP

bauci ::

Si bom malo sposodil temo. Meni navigacija na E52 dela v redu samo ne dela mi zvočna navigacija. Inštaliran imam slovenski jezik ampak zvoka ni. Sem bral nekaj o problemih v povezavi z avtomobilskim bluetooth ampak meni ne dela tudi če bluetooth na telefonu izklopim. Kakšna ideja?

WaterBoy ::

Jethro:
Tako je. Z Pc suitu odstrani vse kar te spominja na navigacijo in na novo naoži navigacijo in karte. :)

Jethro ::

WaterBoy:
OK, hvala ti za pomoč...vendar sem naletel še na eno težavo...ker imam sedaj inštaliran OVI suite, sem iskal to rešitev na tem programu, pa je nisem našel...a na PC suite pa bi to moralo delovati?
p.s. kakšen cirkus za to navigacijo :P
LP

Tea Time ::

Tudi jaz bi si sposodil tole temo... Imam tudi E52. Zanima me (bauci in ostali), a ni zvočna navigacija izključno "za nakup"? A je možno tudi brezplačno naložiti?

Meni recimo naloži mapo in položaj kje se trenutno nahajam in seveda ta položaj spremlja, vendar ne morem naložiti destinacij in vodenja (to bi naj dokupil?).

Hvala,
lp.
Have a break!

Bor H ::

Torej še nisi inštaliral najnovejših Ovi Maps, pred kratkim so ratali brezplačni. Poišči nekje aplikacijo software update, pojma nimam kam so jo zakopal na E52. Pol ko boš inštaliral boš imel pa zastonj.

Tea Time ::

Instaliral. Novi vmesnik, lep. Ko bom zunaj, bom poskusil...
Have a break!

bauci ::

Tea Time, prosim sporoči ali ti glasovna navigacija deluje.

Tea Time ::

Bauci, poskusil bom lahko šele zvečer... Sporočim danes ali najkasneje jutri (sicer mi prosim pošlji ZS, da ne pozabim). Imam malo poln dan.
Have a break!

Tea Time ::

Hja... Danes zjutraj sem poskusil. Torej, zvok deluje. Levo, desno, prekoračili ste hitrost (čeprav je nisem). Sem pa zelo nezadovoljen z navigacijo. Peljat hoče po 3x daljši poti, ne najde pravih naslovov...
Have a break!

Jethro ::

Meni pa še zmeraj ponuja to trgovino. Inštaliral sem zadevo tudi preko PC Suite, ne samo OVI suite, pa nadgradil cem cel software telefona, poizkusil odstraniti programsko opremo Zemljevidi, pa ne gre...skratka...bom očitno moral počakati, da bo podpora za E71 uradna, kajti OVI maps verzije 3.03 sploh ne morem inštalirati. Če pa ima še kdo kak predlog, na dan z njim ;)
Lep pozdrav vsem

Tea Time ::

Glede na moje izkušnje - se ne splača ubadati s tem. Raje Garmin...
Have a break!

PaJo ::

OVI mape si čisto spodobne, glede na to da ima Nokia in Garmin Navteq(ki itak od Nokie) mape, bi zadeva morala biti zelo podobna. Jaz še nisem imel težav na E71, kjer imam še do aprila plačano licenco za navigacijo. Drugače bodo pa vse starejše Nokia telefone z navigacijo dali v bazo do konca marca, tako da bo treba še malo počakat.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Tea Time ::

Saj... Samo vodenje je sicer ok (govor in to). Iskanje poti mi ni bilo ok. Garmin najde bližjo, Nokia 3x daljšo. Prikaz puščice je bil, kot da se vozim pravokotno na cesto... Ni našel prave številke naslova (Garmin jo je). Nekaterih ulic mesta ni v mapi (bi se moral povezati na internet). No, to so moje izkušnje. Bom še malo poskusil. Poročam kako in kaj.
Have a break!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tea Time ()

Jethro ::

PaJo:
Torej je problem res samo ta, da pač ni še polne podpore za E71.

Tea Time:
Pa si probal z nastavitvami, kjer določanje poti zbiraš me najhitrejšo ali optimalno?

Bor H ::

Pri meni je pa kontra, ko me je Garmin pošiljal naokol je Ovi našel pravo pot. Sicer je pa računica simpl, zakaj plačevat (ali se ubadat s travniki) za nekaj kar imaš več kot solidno lahko zastonj.

PaJo ::

Problem je samo v tem da še E71 ni uradno podprta, bo ko bo, slej ko prej bodo vsi smartfoni z vgrajenim GPS, tako je Nokia obljubila. Kar se pa vodenja tiče pa vsekakor vzameš napravo ki je free, zakaj bi se sekiral, itak pa nobena navigacija ni perfektna, včasih je dobro uporabit lastno pamet in se malo kako drugače orientirat, sploh ne škodi:)
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
37481949 (39964) mailer
»

Navigacija za Nokio 5230

Oddelek: Mobilne tehnologije
324541 (4331) Mehmed
»

Nokia 5230-Zemljevidi OVI

Oddelek: Mobilne tehnologije
111172 (1081) majorka
»

Ovi maps download kart preko telefona

Oddelek: Mobilne tehnologije
183643 (3051) mojsterleo
»

Nokia Maps Zstonj!

Oddelek: Mobilne tehnologije
293757 (3084) Bor H

Več podobnih tem