» »

Nadzor administratorjev in nadtornikov omrežja

Nadzor administratorjev in nadtornikov omrežja

crvek ::

Že nekaj časa me daje preganjavica, da me nadzorniki omrežja nadzorujejo oziroma gledajo vsebino mojega kompa. Zaposlen sem v državni upravi, katera za tak nadzor uporablja program TIVOLI. S tem programomo bi se naj dalo gledat po disku, kaj je na njem. Pred kratkim pa sem se pogovarjal z lokalnim administratorjem, ki ima občutek, da nas nadzorujejo še drugače, v realnem času, to pomeni, da lahko spremljajo, kaj v tistem trenutku počneš na svojem računalniku, vendar se mu še sanja ne, kako. On sam uporablja firewall (mislim da ZoneAlarm) vendar ima občutek, da so ga zaobišli in ga kljub temu nadzorujejo. Ali je to mogoče?

Sedaj pa vprašanje:
Kako se naj zašćitim, da me ne bodo mogli spremljati? Kateri program si naj inštaliram, da bom varen? Pred časom sem uporabljal WIN 98 in sem lahko recimo TIVOLI izključil v zagonu, sedaj pa v XP tega ne morem, saj če grem v opcijo zagona v MSCONFIG, ni navedenega programa TIVOLI.

Upam, da sem bil dovolj natančen s vprašanjem, če pa še rabite kakšne podatke pa povejte. Hvala že v naprej.:D

Mercier ::

Lepo, potem ni treba, da država od ST zahteva tvoje podatke, da zvedo, kdo se tu pritožuje. >:D

iro ::

kaj ti laufa na task managerju? slikca zazeljena

crvek ::

iro, prosim postopek. Hvala.

crvek ::

Saša, ali se je to že dogajalo?

poweroff ::

crvek: crtl-alt-delete, pritisni Task Manager in naredi screenschoot "processes".
sudo poweroff

crvek ::

Še nekaj. Kako pripnem sliko k odgovoru na forumu. Screenshot sem naredil, vendar ga ne znam pripeti k odgovoru. Se opravičujem, če sprašujem takšne osnovne stvari, vendar učimo se celo življenje.

Mercier ::

>Saša, ali se je to že dogajalo?

To se Saša samo šali. ;) Je možno, da bi se zgodilo, ampak jaz nimam teh informacij. Bi pa bil začuden, če bi se res.

poweroff ::

crvek - sliko moras uploadati na nek strežnik, tukaj pa objavi link. Če ga nimaš, si naredi account pri Volji in sliko uplodaj tja.

Sicer pa bi Slo-Tech dal podatke samo, če bi dobil sodni nalog. Kolikor vem do sedaj ni bilo nobenega sodnega naloga.
sudo poweroff

crvek ::

Matthai, prosim postopek, kako se to naredi (spet se učim že celo življenje). Imam tudi e-mail na Siol-u, ali lahko uploadam sliko tja in kako. Prosim za opis podrobnega postopka.
Hvala.

Daedalus ::

Za nadzor zaposlenih ne rabiš kaj dosti - preko Exchange serverja itak vidiš kaj gre od e-maila, za internet se uporablja proxy z real-time beleženjem prometa, tak da vidiš, kje kdo surfa. Za dostop do diska pa itak ni problema, sploh v domeni ne. Itak majo domain admins in workstation admini popoln dostop do vsake mašine, uporabniki pa premalo pravic, da bi lahko karkoli spreminjali. Firewalla pa vsaj pri nas ne dovoljujemo, ker so pol sami problemi pri remote administraciji mašin.

Poleg tega, če so tvoji nadrejeni dovolj pametni, te bojo nadzorovali, pa jim tega ne boš mogel preprečiti. Itak pa morš v službi delat za kar si zadolžen, ostale bedarije v obliki pr0n strani pa lahko obiskuješ/gledaš/downloadaš doma.

crvek - pritisneš ctrl+alt+del, izbereš zavihek processes, pritisneš print scrn tipko, odpreš en picture editor ala likar v winskih, pol pa izbereš z menija edit --> paste in ti bo pripopal sliko zaslona not. Iz slike izreži samo task manager in copy/paste v novo datoteko. To shrani kot jpeg, da ne bo prevelika in jo pol uploadaj nekam na internet. Če maš odprt račun pri Siolu, pol maš itak 10Mb prostora na njihovem serverju. Za dostop in upload si preberi malo na siolovi strani, so ziher kje kaka navodila...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spy programi ali kaj drugega?

Oddelek: Pomoč in nasveti
101435 (1129) Gutjerez
»

Policija v Italiji skrivaj zaplenila šifrirne ključe (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
1079987 (8339) poweroff
»

počasnejše delovanje pcja

Oddelek: Pomoč in nasveti
341966 (1591) jastreb
»

Veliki Brat na internetu: tudi v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
8811932 (11932) GBX
»

Kako ugotoviti, kdaj se je prižgal računalnik?

Oddelek: Pomoč in nasveti
121328 (1085) iskra

Več podobnih tem