» »

Na pomoč! Podatki na disku!

Na pomoč! Podatki na disku!

iso2000 ::

Na računalniku nas je več uporabnikov in imamo vsak svoj disk in v bios-u nastavljamo zagon s poljubnega diska. Sedaj se je na enem izmed diskov zgodila katastrofa! Na disku so sicer še podatki, vendar je vse zmešano, imena datotek so popolnoma zmešana in vsebujejo čudne znake. Boot z diska ni mogoč. Ali obstaja še kakšna možnost za rešitev podatkov. Če zaženem Partition Magic in izberem fix errors mi vrže ven sporočilo, da je napak preveč in sicer najde tole napako: An invalid cluster was found in deirectory entry.
Še slikca kako izgleda ena izmed map:
(Kapaciteta je napačna - v resnici je podatkov nekaj 100MB).
Če ima kdo kakršnokoli idejo kako rešiti podatke, ali pozna kakšno podjetje ali posameznika, ki bi lahko rešil/o podatke, naj prosim napiše.
LP

Malner ::

Probi Easy Recovery Professional al pa kaj podobnega iz Googla.

danielka84 ::

kako pa je prislo do tega?
koliko je velika particija? in ali ti je na zacetku ob zagonu check disk nekaj popravljal?
kateri OS in service pack imas na masini na katero je priklopljen disk?

meni se je enkrat zgodilo isto ker sem installal xpje brez service packa in ker taksni winsi ne podpirajo particije vecje od 128GB mi je check disk ki je verjetno zaznal neko napako da mu velikost ni ustrezala (dejansko je bila particija 200gb)in ni prepoznal vecje od 128gb in mi je zacel popravljat neke indexe fajlov). posledica je bila da sem mel vse zmesano, npr sem zagnal en film in je zacel en mp3 predvajat... krneki. pomagal ni noben program zato sem se lahko poslovil od podatkov.

mogoce je pri tebi kaj podobnega
ni-da-ni

Zgodovina sprememb…

iso2000 ::

Tega diska sploh nisem uporabljal iz svojega sistema in je bil odklopljen v BIOS-u in v windows. Na njem je bil nameščen win98, star je bil že kar precej (1gb kapacitete). Ko sem v biou-u priklopil ta disk, je ob startu mašina zamrznila in potem sem ga priklopil v svojem sistemu in pogledal kaj se dogaja, zagledal pa sem tole! Do sedaj ni disk kazal nobenih znakov prihajajočih težav, bil je brez slabih sektorjev. Ja tudi jaz se bojim, da je šlo indeksiranje k vragu.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SSD vgrajen, kaj pa zdaj? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
10622329 (15038) MrStein
»

Menjava maticne, procesorja in rama (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
605301 (4205) creed
»

Napačna velikost diska

101042 (754) DeeCoy
»

windows xp

201684 (1331) ferguson
»

Disk 200GB je v winsih samo 128GB?