Forum » Pomoč in nasveti » Voltaža dovoljena prek Voltage moda!!
Voltaža dovoljena prek Voltage moda!!
minimetro ::
Zanimam me do kolk lahko spravim voltažo da se proc ne bo stopu. Mam Durona 650@1002 , volcano II, Abit KT7A in Voltage mode. Zdej mam 2.12 V. Kolk je max.
Gone whit the wind
ChiefThunder ::
Tukaj moraš predvsem paziti na temperaturo procesorja. Kakšno hlajenje pa imaš, pa kolikšna je zdajšnja temp. procesorja? Še erraserjev članek na tej strani si preber.
... po liniji najmanjšega odpora. ;)
Dobr da uprašaš, proc je hlajen z volcanom II temp pa je prav smešna. Trenutno mi kaže 34 stopin.
Gone whit the wind
Huey P ::
To, da je temperatura 32C je nemogoče z Volcanojem.
Si ti to temperaturo gledal v BIOSu???
Si ti to temperaturo gledal v BIOSu???
..::DOOM III: The Legacy::..
Na voltaži 2.12 in frekvenci 1002 je to zeeelo malo... sumljivo malo. Poglej v bios, da slučajno ne gledaš temperaturo ohišja?!
krucymucy ::
Se bolj smesno je to, da mu je pokazal pri odprtem ohisju temperaturo ohisja visjo kot temp. proca
Temp. je res mal sumljiva
Aja se to. Jest mam temp z corbom 38˙C pri mirovanju D700@943 voltaza 1,81 (BIOS podatki) pri setiju mi pa naraste na 42˙C ni velik a ne?
Temp. je res mal sumljiva
Aja se to. Jest mam temp z corbom 38˙C pri mirovanju D700@943 voltaza 1,81 (BIOS podatki) pri setiju mi pa naraste na 42˙C ni velik a ne?
Sploh ne. Drugače je lahko nekaj resno narobe s takšno temperaturo.Da ne bo enkrat sam nehal delat vse skup...
Hvala za opozorilo. Ni kej . Obstaja en člouk, ki mi je naštimou te senzorje (on že ve kdo je) sam sumlivo se mi pa zdi, ka sem mel temp ohišja skoz večjo kot temp proc.
No kasneje sm pogruntal, da se je ta človek zmotil in nastavil narobne senzorje. Zdej mi kaže normaln. Upam od 39-43 stopin pri mirovanju, quake pa še nisem probu, k me mal skrbi kaj bo s temp. A je to realna temperatura.
No kasneje sm pogruntal, da se je ta človek zmotil in nastavil narobne senzorje. Zdej mi kaže normaln. Upam od 39-43 stopin pri mirovanju, quake pa še nisem probu, k me mal skrbi kaj bo s temp. A je to realna temperatura.
Gone whit the wind
ja, ta temperatura je napetosti/frekvenci primerna, se pravi da je visoka. Ko boš zagnal kakšen intenzivni program se bo pomoje zelo dvignila. Dol si potegni stability test, ga zaženi in glej do kam se bo dvignila temperatura, potem pa sporoči rezultate.
R@C@ ::
Pri mojem TB1000@1333, se dvigne temperatura iz 36 na 68 stopinj, recimo pri igranju Colina! Tko da si nabavi MBM5, seveda prej senzor taprav, pol boš pa dobil približno prave rezultate.
No testi so taki, da se je pri programu Burn-in Wizard v SiSoft Sandri na 30x abremenitev proca temperatrura dvignila na 56 stopin. No vsaj tko je MBM5 pokazu, temp ohišja je bla pa 28 na začetku na koncu pa 30 stopin. Zanima me še, do kere temperature grejo ti procesorji preden ga skur; Duron 650@1002.
Gone whit the wind
terotična meja teh procesorjev naj bi bila 90 stopinj, vendar se probaj držat okol 50. 56 stopinj bi moralo bit še sprejemljivo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Čudne temperature?! (Epox8rda+ & MBM)Oddelek: Navijanje | 1288 (1114) | OwcA |
» | a je možn? axp2000+,as3,v9=>53°C idle!!!!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1049 (894) | <I[dave]I> |
» | AMD XP 1800 na ga-7VRXP - 65°trenutno.. ??Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1594 (905) | Malecky |
» | Msi K7t turbo voltage modOddelek: Navijanje | 1077 (850) | franci |
» | ABIT KT7/KT7A Voltage Mod (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4039 (3509) | morphling1 |