Forum » Zvok in slika » razlike med (mp3) VBR metodami
razlike med (mp3) VBR metodami
NiggerBob ::
hmm, imaš rahlo zamešane pojme, abr nikakor ni "vbr metoda"
Ker je nedelja zjutraj in sem bolj lene sorte, samo na kratko
CBR = Constant BitRate, encoder bo uporabljal konstanten bitrate za celotno zvočno datoteko
ABR = Average BitRate, encoder poskuša obdržati bolj ali manj enakomerni bitrate, po potrebi dvigne bitrate za bolj kompleksni del zvočne datoteke
VBR = Variable BitRate, encoder se trudi obdržati nastavljeno kvaliteto skozi celotno zvočno datoteko in nonstop prilagaja bitrate glede na zahtevnost le-te
za več info se potrudi na Hydrogenaudio forum , sem ti pripel zanimiv post, ker domnevam, da imaš v mislih Lame encoder
Ker je nedelja zjutraj in sem bolj lene sorte, samo na kratko
CBR = Constant BitRate, encoder bo uporabljal konstanten bitrate za celotno zvočno datoteko
ABR = Average BitRate, encoder poskuša obdržati bolj ali manj enakomerni bitrate, po potrebi dvigne bitrate za bolj kompleksni del zvočne datoteke
VBR = Variable BitRate, encoder se trudi obdržati nastavljeno kvaliteto skozi celotno zvočno datoteko in nonstop prilagaja bitrate glede na zahtevnost le-te
za več info se potrudi na Hydrogenaudio forum , sem ti pripel zanimiv post, ker domnevam, da imaš v mislih Lame encoder
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"
pivmik ::
ABR = Encoder poskuša spreminjati bitrate tako, da bo končni povprečni bitrate čim bolj enak ABR-ju ki ga navede uporabnik. To je da se da iz ABRja čim bolj natančno določit velikost končne datoteke.
LP, Gregor GRE^
M4TECH ::
navaden mp3 (npr. 128 kb) ima konstantnih 128kb, vbr pa je finta da se to spreminja iz npr 30-320 itd.to pa zato da ko je pesem mirna in je tišina ne rabi toliko tega shita pa ga zmanjša. rezultat je dobra kakovost pri odličnem bitrate-u.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M4TECH ()
pulsar ::
ok zdej mi je malo bol jasno. vidim pa da so na netu različna mnanja o tem katera metoda je najbolša za ripanje. katera metoda vam je najljubša za ripanje mp3, rabim jih predvsem za prenosni mp3 player..
marS ::
za slušalke ti je dovolj 128 CBR, če pa boš vklapljal v kak avto alpa v ojačevalec potem čim večji cbr npr 320 alpa VBR 320.
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/
pulsar ::
kakšne pa so razlike me posameznimi motodami, recimo med
preset extreme, preset standard,....
preset extreme, preset standard,....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri program za ripanje cd-jev?Oddelek: Zvok in slika | 4034 (3496) | BaRtMaN |
» | AC3 -> MP3 problemOddelek: Zvok in slika | 1655 (1448) | log2 |
» | Kaj je bolše: *.MP3 ali *.WMA?Oddelek: Zvok in slika | 2761 (2330) | San |
» | MP3 problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1203 (1061) | gumby |
» | MP3 komresorOddelek: Programska oprema | 1388 (1264) | alien-w |