Forum » Pomoč in nasveti » Win 2k server
Win 2k server
l0wc4 ::
Zanima me sledeče: v Win 2k Server se mi ne naredi power off, kje naj bi to vklopil. V Win 2k pro mi je to delovalo brez problema. Ne najdem nikakršne opcije. Do pred nekaj časa sem imel opcijo za Hibernate, sedaj pa je nekam izginila, igral pa sem se samo z routing itd.. Kje naj najdem te nastavitve? Pa še to, ali je normalno da mi Win 2k server deluje hitreje od Win 2k pro na enaki mašini? Te verzije Windows so tiste evaluation, ki jih dava MS na svojih seminarjih.
Loki ::
definiraj hitrejse delovanje.
Mal se igrej z ACPI nastavitvami v Winsih in v BIOSU (men se zdi, da je treba nastavt v Winsih ON, v BIOSU pa OFF).
Mal se igrej z ACPI nastavitvami v Winsih in v BIOSU (men se zdi, da je treba nastavt v Winsih ON, v BIOSU pa OFF).
I left my wallet in El Segundo
iBojan ::
Za hibernate maš v Settings / Control Panel / Power Options pa tam pod Hibernate vklopiš ;)
lp, _GeS_
lp, _GeS_
Saj ravno v tem je problem, da je to izginilo ven. Vem kako to izgleda v win 2k pro, tukaj v Server različici pa tega ni.
JLP ::
A si kake druge drajverje uporablov. Ker če Winsi ugotovijo da kak drajver tgea ne podpira pol ugasnejo izbiro.
Mal poglej po disku za en fajl kjer tud piše zakaj je hibernacija ugasnjena. Zej se lih ne spomnm imena pa lokacije.
Mal poglej po disku za en fajl kjer tud piše zakaj je hibernacija ugasnjena. Zej se lih ne spomnm imena pa lokacije.
Live long and prosper!
Bom pogledal, samo kot pravim včeraj je še delalo. Potem sem se nekaj igral z Routing in Incomming connections in danes pogleda pa ga več ni. Zakaj pa tisto, da se mi mašina ne vgasne?
JLP ::
A si slučajn enejblov Terminal Services. Kukr vem tud to disejbla hibernacijo.
Live long and prosper!
andrej ::
yup, ce mas TS ne mores met hibernacije. Ce pa mas Offline folderje pa ne mores met TS...
kak to mislis hitreje? kaj ti deluje hitreje? za dolocene zadeve je to normalno, ker je server optimiziran za stvari, ki se dogajajo v ozadnju. pro je optimiziran za interaktivno delo...
kak to mislis hitreje? kaj ti deluje hitreje? za dolocene zadeve je to normalno, ker je server optimiziran za stvari, ki se dogajajo v ozadnju. pro je optimiziran za interaktivno delo...
iBojan ::
Najboljše je da v windows direktoriju ( ponavadi c:\winnt) pogledaš datoteko nohiber.txt pa ti tam točno piše zaradi česa ne gre ;)
lp, _GeS_
lp, _GeS_
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povezava dveh računalnikovOddelek: Pomoč in nasveti | 1455 (1198) | Fantom |
» | skrivanje programaOddelek: Programiranje | 1544 (1195) | poweroff |
» | 5Mb bo dovolj za prvo particijo?Oddelek: Programska oprema | 1717 (1546) | andrej |
» | Win 95Oddelek: Operacijski sistemi | 1016 (944) | Huey P |
» | digitalna budilkaOddelek: Programska oprema | 1216 (1054) | abcde7 |