» »

Hlajenje notrhbridga - da ali ne?

Hlajenje notrhbridga - da ali ne?

krucymucy ::

Vceraj sem snel dol hladilnik z ventom z notrhbridga. Spodaj je blo ful prevec paste zato sem jo odstranil in se spoliral (z 2000 brusnim paprijem) ter zopet namazal in dal nazaj!
Posledica tega je, da imam manj problemov pri bootanju in toplem resetu (novica izpred nekaj dni - tezave via cipovij)

Ali ima to lahko kaj veze, saj se mi zdi da se to cipovje ne greje glih velik?

Binji ::

Itak da ima veze! To ma veze s FSBjem tako da po moje ga lahko malo bolj navijes kot do zdaj. Greje se pa cist zadosti da ne dela brez hlajenja.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

ChiefThunder ::

Hladilnik pripomore k boljšem navitju preko FSB- ja,tko da je fajn met eno zadevco gor...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

krucymucy ::

No ga bomo pa se mal spoliral pa eno boljso pasto gor pa ... mimogrede a splaca blue orba kupit za northbrigde al pa za graficno?

Tud enkrat se nisem prav napisal NORTHBRIDGE:D:D:D

Huey P ::

Za grafično se ga splača, za čip northbridge pa ne. Jaz man na čipu en hladilnik od Pentium enke in opravlja svoje delo 1A. FSB se, lahko navil do 146 MHz. Sevda je čip zbrušen in s termalno pasto.

..::DOOM III: The Legacy::..

Binji ::

huey: kasno plato mas? Kaj na KT7RAID tudi ce bi spoliral cip pa dal boljsi hladilnik ne bi sel FSB nad ene 115?
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Huey P ::

Man plato Soltek SL-75KAV-X, to je na KT133A čipu. Za KT7 pa mislim, da kaj fejst ne bi pomagalo... Mogoče bi šlo do kakšnih 120-125 MHz, dalje pa mislim, da ne.

..::DOOM III: The Legacy::..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje AMD1800XP-na QDI KT266A

Oddelek: Navijanje
331324 (972) schurda
»

Morgan na Abit KT7E??

Oddelek: Pomoč in nasveti
191373 (1188) jamiroq