Forum » Operacijski sistemi » Majhen problem pri nadgraditvi KDEja
Majhen problem pri nadgraditvi KDEja
fefko-the-bulldog ::
Spravil sem se nadgrajevati KDE z verzije 3.2.2 na 3.2.3. To sem delal kot root.
Sedaj imam, če se prijavim kot root, novo verzijo, če pa se kot kdorkoli drug pa staro. Kaj naj naredim, da bodo imeli vsi uporabniki novo verzijo? Imam Fedoro 2.
Hvala!
Sedaj imam, če se prijavim kot root, novo verzijo, če pa se kot kdorkoli drug pa staro. Kaj naj naredim, da bodo imeli vsi uporabniki novo verzijo? Imam Fedoro 2.
Hvala!
Skrat ::
Kako (na kaksen nacin) si ga "nadgradil"?
Kako ves oz. zakaj mislis da imas kot navaden uporabnik staro verzijo? Upam, da ne zato, ker je ostal bootsplash nespremenjen
P.S. toplo odsvetujem da uporabljas Xe kot root!
Kako ves oz. zakaj mislis da imas kot navaden uporabnik staro verzijo? Upam, da ne zato, ker je ostal bootsplash nespremenjen
P.S. toplo odsvetujem da uporabljas Xe kot root!
Free software is a matter of liberty, not price.
Nadgradil sem ga z RPMji. Vem, da ima root novejšo verzijo, zato, ker se novi KDE že na prvi videz razlikuje od starega !
Mislim, da tudi če bi KDE inštalliral kot drug uporabnik, bi imeli vsi ostali še vedno staro verzijo!
A ni tako, da bi moral popraviti kakšen fajl? Npr. /home/*/.Xclients-default, ampak ta je za vse uporabnike enak, tako da to ni...
Mislim, da tudi če bi KDE inštalliral kot drug uporabnik, bi imeli vsi ostali še vedno staro verzijo!
A ni tako, da bi moral popraviti kakšen fajl? Npr. /home/*/.Xclients-default, ampak ta je za vse uporabnike enak, tako da to ni...
BIgWhale: v bistvu te nisem popolnoma razumel, sem pa .kde roota skopiral vsem ostalim uporabnikom in spremenil pravice. In dela.
Hvala!
Hvala!
Skrat ::
Octno je bila res problem barva in ne vsebina
Free software is a matter of liberty, not price.
Skrat: Če te prav razumem, ti povem, da sem KDE nadgrajeval zaradi Konquerorja, ki se mi je neprenehoma sesuval, in nadgraditev je pomagala. Ker pa me nič ni stalo, da sem mimogrede namestil še ostale dele KDEja, sem pač jih...
Toliko o barvah.
Toliko o barvah.
Sci-Fi ::
Skrat je govoril čisto o drugi stvari.
Ti ko si rekel, da se nov kde že na pogled razlikuje od starega, s tem sploh nisi mogel sklepati da maš še starega. S tem ko si povozil mapo .kde si samo povozil nastavitve, in s tem vso grefično podobo (videz). Novo verzijo pa si imel že prej, le nastavitve si imel od stare in s tem tudi izgled.
Da ne bomo tople vode odkrival :)
Ti ko si rekel, da se nov kde že na pogled razlikuje od starega, s tem sploh nisi mogel sklepati da maš še starega. S tem ko si povozil mapo .kde si samo povozil nastavitve, in s tem vso grefično podobo (videz). Novo verzijo pa si imel že prej, le nastavitve si imel od stare in s tem tudi izgled.
Da ne bomo tople vode odkrival :)
Sci-Fi is the best way to dream
BigWhale ::
> sem pa .kde roota skopiral vsem ostalim uporabnikom in spremenil pravice. In
> dela.
Dela vse dokler ne bo crknilo... pobrisi .kde* direktorije oziroma jih preimenuj v nekaj drugega.
Sicer je pa .kde ponavadi le link. To kar si storil ni prava resitev. Dasiravno mogoce dela...
> dela.
Dela vse dokler ne bo crknilo... pobrisi .kde* direktorije oziroma jih preimenuj v nekaj drugega.
Sicer je pa .kde ponavadi le link. To kar si storil ni prava resitev. Dasiravno mogoce dela...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mintovci delajo svojo različico Gnome Shella (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 19506 (16391) | BigWhale |
» | Pipin odprti termin: Bližnje srečanje 4. vrste - KDE4Oddelek: Novice / Kiberpipa | 4656 (3510) | Phoebus |
» | Vprasanja glede linuxa (suse linux) (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5482 (4574) | kriko1 |
» | Dodajanje uporabnikov v linuxuOddelek: Operacijski sistemi | 1198 (1116) | mile |
» | Linux v Ms pisarni - pomoč pri izbiri!Oddelek: Programska oprema | 1138 (994) | MI_KO |