» »

Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd

Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd

SkIDiver ::

So se dobro naučili o varnosti sedaj;)

RockyS ::

Delaš za njih?

SkIDiver ::

Ne, za nikogar. Je bil zgolj pomislek, da se na napakah največ naučiš. Sicer pa samo najemam hosting:) in v planu je bil trenutno neo-serv za dva projekta. Bomo probal pa bomo vidl kaj se pokaže. Cenovno je res top.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

Gandalfar ::

Eh, http://www.webfaction.com po novem zmaga. Dajo ti shell dostop in serverje na nizozemskem. Za 100 evrov na leto.

Tody ::

Glede na to da so tudi dreamhost shekal pač kaže na to da poceni gostovanja so pač to poceni :)

Lion29 ::

maja, glede na to, da so DH shekali lahko zakljucis, da nobeno gostovanje ni varno... DH investira veliko dnarja v varnost in infrastrukturo...
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

jugostyle ::

Kaj pa gostovanje na www.e-comp.si ? A ima kdo kakšne izkušnje s tem gostovanjem?

Bug ::

Še en glas za webfactional!
It's a basic truth of the human condition that everybody lies.
The only variable is about what.

DC- ::

@Rokys

Sedaj ima žabec.net popust za člane slo-tech.
Ob naročilu shared hostinga vpiši pod kodo slotech in boš dobil 50% popust namesto običajnega.
Velja pa do konec februarja

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DC- ()

Gandalfar ::

popust za koliko casa?

DC- ::

Prvi zakup.
Lahko je to 1 mesec ali pa 1 leto.

Če bo interes lahko kodo podaljšam za nedoločen čas

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DC- ()

neoserv ::

@RockyS: jaz delam pri Neo-Serv :)

Pri deljenem gostovanju je potrebno razumeti, da si uporabniki delijo strežnik.
To pomeni, da na strežniku nisi sam ampak še nekaj 100 uporabnikov, od profesionalcev (kot si ti) do novincev, ki namestijo (staro) Joomlo ali WordPress in potem pustijo zadevo pri miru, da se nanjo začnejo lepiti spammerji in exploiti. Tako lahko postane tudi najbolj varen strežnik "pohekan", ne glede na to kje je in kdo je administrator. Taki in podobni incidenti se dogajajajo povsod in v 10 letih sem te situacije opazil pri vseh ponudnikih, skozi pa smo to dali tudi mi.

Torej, kvaliteten ponudnik ni tisti, ki nima nikoli težav ampak tisti, ki ima je na težave pripravljen in takoj urgira, da zadeve vzpostavi nazaj v delujoče stanje in odpravi napako. Mi smo vse ogrožene pakete restavrirali v nekaj urah (ni bil ogrožen celoten strežnik ampak samo določeni paketi), tako da 70% uporabnikov sploh ni opazilo kakršnekoli napake. Tistim 30%, ki so naleteli na težavo, smo bili ves čas na voljo preko telefona in e-pošte za pomoč in razlago.

To je, po mojem mnenju, odraz kvalitete. Še en odraz pristopa, ki ga imamo do strank, si lahko ogledaš tukaj: http://www.neo-serv.net/gostovanje-zaka...

Kljub temu, da smo cenovno med najcenejšimi ponudniki, se vseeno trudimo biti čim boljši.
Dosegljivi smo na telefonu, odpisujemo na e-pošto tudi v nočnih urah in pomagamo uporabnikom tudi med prazniki in vikendi.

Tody ::

Samo pol leta potrebujete za odgovor! Pohvalno!

neoserv ::

Upam, da to, kako hitro odgovarjamo na raznih forumih, ni vaše merilo za našo kvaliteto (:

Vabim te (in vse ostale), da preizkusite naš odzivni čas na info@neo-serv.net in naši GSM številki (vidno na www.neo-serv.net). Je bistveno krajši od pol leta.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neoserv ()

Gandalfar ::

Mah, danes se mi zdi ssh shell ze osnova za hosting, da se da kvalitetno delat.

neoserv ::

Izraz "kvalitetno delat" ima veliko pomenov. Se strinjam, da je SSH dostop zelo uporaben, ampak 98% naših uporabnikov ga ne potrebuje.
Pa je med njimi kar precej webmasterjev, ki vedo kako se stvarem streže in jim uspe vse urediti tudi brez SSH. Veliko se da postoriti preko cPanel-a.

Na shared hostingu SSH po mojem mnenju ne pride do izraza, za to pač potrebuješ VPS ali lastni strežnik. Pri projektih, kjer nujno potrebuješ SSH se verjetno potrebuje še marsikaj, česar na deljenem gostovanju "shared shosting" ni omogočenega.

Gandalfar ::

neo-serv: kako potem iz gita deployas svoje projekte? Si pises posebne puppet skripte ali ftp mounte hecas?

neoserv ::

Idealen primer si podal. 98% ali celo 99% naših userjev ne uporablja version control-a, verjetno zato ker niti ne ve kaj to je.
V naši ekipi sicer uporabljamo SVN, ampak testiramo lokalno in ko določena koda deluje, jo preprosto FTP-jamo na strežnik (FTP odjemalec ignorira ".svn" mape). Se obnese kar lepo.

Zahtevka po git-u še nismo imeli, vprašanje če podpiramo SVN se pa pojavi 1 do 2x letno; se pravi ni ravno visoko na TO-DO seznamu.

Tody ::

Jah mi mamo težavo ane :) Oz jo ma naš programer, ker pač razvija na drugem strežniku, do katerega ima ssh dostop, zaradi načina programiranja in šele potem prenese datoteke na naš strežnik. Ga pa to zjebe ko more kaj popravit in kak bug odstranit. Ne rabiš imeti visokoletečo stran za to da rabiš SSH.

Sicer pa a je to velih strošek dodat še SSH dostop?

neoserv ::

Lahko je nepredstavljiv. SSH dostop deliti naokrog ni tako zelo enostavno, sploh pa ne nekomu, ki ti plačuje 4€-8€ mesečno.

Že s tem, da lahko vsak namesti Joomlo/Wordpress in ostale skripte in jih potem neha posodabljati, je ranljivost strežnika kar konkretno večja. Če pa zraven dodamo še možnost SSH in izvajanja ukazov, je potrebno najti samo še majhno varnostno luknjo v CentOS/LAMP/cPanel kombinaciji in smo tam kjer ni muh, ampak samo velika poslovna škoda.

Ne gre se za tehnično omejitev, saj cPanel že omogoča jailed SSH za posameznega uporabnika. Je pa nabor ukazov, ki jih podpira, precej omejen AFAIK. Tako da bi na ta način hitro prišli do situacije, ko bi programerju prav prišel tudi root dostop, samo za kakšno urico toliko da poštima par stvari. To pa na shared hostingu nikoli ni in nikoli ne bo mogoče.

Potem je tukaj toliko večja obremenitev na ekipi za support, ki se bo morala ukvarjati s tem zakaj nekomu nek SSH ukaz ne dela in podobno.

Gandalfar ::

neo-serv: no ja, ze nekaj let ti webfaction in dreamhost za tak denar ponujat tudi, da si skompajlas in namestis kar lasten mysql ce zelis. Cisto mirno mimo roota. Ni to vec neka fantastika.

neoserv ::

Pri milijon strankah to res ni nič posebnega. :) Slovenija != USA

Se pa ne upiramo temu in bi z veseljem ponudili vse to in še marsikaj, vendar trenutno delamo na drugih stvareh, kot so lastno DNS gostovanje in naročniška nadzorna plošča za stranke.

BorutF ::

Kje je kakšen zastonj web hosting z joomla installerjem?

BlueBerry ::

Rad bi se malo špilu z magentom kater free webhosting priporočate?

Kakor gledam je še najboljši domač (localhost) saj vse dela BP?

Zgodovina sprememb…

BlueBerry ::

Na winsih mi ne dela:

PHP extension "curl" must be loaded.
PHP extension "gd" must be loaded.

Pozna kdo kak Free webhosting, ki omogoča Magento?

BlueBerry ::

Sem odkomentiru v php.ini gd2 in curl ampak slednji še vedno ne dela:

curl.dll je v /ext kaj bi še lahko bilo?

Fatal error: Call to undefined function curl_init() in C:\Server\www\index.php on line 2

Zgodovina sprememb…

zuz3k ::

ker se ne spoznam Vas bom tu prašal


rabim en free server, na katerega bi naložil joomlo, katerga priporočate? :9

lp
Life is a psychological game.

RockyS ::

Se da dobit kak popust za zabec.net ? :)

neoserv ::

RockyS: Mi imamo trenutno zimsko akcijo kar -67% glede na mesečno ceno.

@georgi: Free server za Joomlo ni najbolj priporočljiv. Brezplačni strežniki so namreč že tako malo bolj nezanesljivi, gostujejo na kakšni starejši in počasnejši opremi, itd. Joomla pa potrebuje konkreten strežnik, da normalno deluje.
NEOSERV.SI = Prijazno & hitro SSD gostovanje že 15. leto.
900+ domenskih končnic po noro nizkih cenah!
Brezplačna selitev od starega ponudnika.

RockyS ::

Da bi pri belem paketu bila vsaj ena baza :D

neoserv ::

:) Verjamem, da bi bil Beli paket kar aktualen. :P

Ampak potem ne bi bilo dovolj EUR za strežnike z dual CPU, 32 jedri, 48GB+ rama in 600GB SCSI diski v RAID10, kar pomeni da bi bile strani manj odzivne. Ali pa za 24/7 support :)

Z MySQL imamo tudi veliko več podpore, ker zraven pride Softaculous z vsemi aplikacijami na klik.
To pomeni, da je na podpori ogromno vprašanj in je potrebno vsem svetovati kako in kaj je s trgovinami, blogi, CMS-ji, itd. S prihodkom od Belega paketa je pa to neizvedljivo.

Če bi imeli tak support (kot nekateri ponudniki), da bi na vse odgovarjali z "Strežnik deluje, težava je pri vas.", potem bi mogoče šlo... ampak gremo raje korak dlje in ponudimo res kvaliteten servis z vso možno podporo.
NEOSERV.SI = Prijazno & hitro SSD gostovanje že 15. leto.
900+ domenskih končnic po noro nizkih cenah!
Brezplačna selitev od starega ponudnika.

guruman ::

@RockyS zato pa mi ponujamo enako kakor neo-serv, ampak z MySQL bazo ;)

@neo-serv dobro, da so naše izkušnje drugačne, saj lahko s prihodki osnovnega paketa nudimo popolno 24/7 podporo ne glede na to, da omogočamo kreacijo baze.

RockyS ::

guruman kdo mi garantira, da dobim vse podatke oz. da dobim obvestilo če podjetje propade? Glede nato da gostovanje ponujate zelo kratek čas in da pišete o prihodkih osnovnega paketa kot da z njim obračate velike denarje.

neoserv ::

@guruman: Me veseli. V direktno debato o poslovnih odločitvah se pa z vami, predvsem pa na javnih komunikacijskih kanalih, iz očitnih razlogov, ne bi spuščal.

@RockyS: Velikih denarjev pa tudi mi ne obracamo in tudi z vsemi moznimi paketi, tak je ta posel v Sloveniji (malo nas je).
Bi se dalo, ampak samo na kratki rok in se potem bi uporabniki potegnili kratko (slabsi strezniki, brez backupov, nekvaliteten support).
Nam je bolj vazno, da prejemamo pohvale, povabila na pizze in kaksno pivo :), in da mirno spimo.
NEOSERV.SI = Prijazno & hitro SSD gostovanje že 15. leto.
900+ domenskih končnic po noro nizkih cenah!
Brezplačna selitev od starega ponudnika.

kpales ::

Zdravo,
tukaj se tudi sam pridružujem neo-serv u, kjer bi povedal da mi ni žal da sem njih izbral.Na katerokoli napako naletim, je njihova odzivnost zelo pohvalna. Karkoli,kadarkoli jim pišem, pa naj bodo to osnovna vprašanja ali pa že naprednejša, vedno ti odgovorijo tako ,da na koncu celo razumeš kaj je bilo narobe, kaj si sam naredil narobe itd :)

Glede paketov pa sem sam za začetek začel z zelenim paketom, kateri se mi zdi cenovno ugoden. Ponuja mi vse kar "trenutno" rabim:)

tako da, samo tako naprej ;)8-)

neoserv ::

Hvala! Se trudimo in zaradi takih uporabnikov se bomo se bolj :)
NEOSERV.SI = Prijazno & hitro SSD gostovanje že 15. leto.
900+ domenskih končnic po noro nizkih cenah!
Brezplačna selitev od starega ponudnika.

5er--> ::

neoserv ::

@5er-->: verjetno si hotel s tem povedati, da je to pohvalo oddal član naše ekipe.
No, ni tako. :)

Vsekakor si ne bi delali težav s tem, kot nekateri ostali ponudniki, ki jih sicer ne bom poimensko našteval.
Imamo dovolj resničnih pohval (300+): http://www.neo-serv.net/gostovanje-zaka...
NEOSERV.SI = Prijazno & hitro SSD gostovanje že 15. leto.
900+ domenskih končnic po noro nizkih cenah!
Brezplačna selitev od starega ponudnika.

Miran0 ::

Evo, jaz zagotovo nisem zaposlen v neo-serv.net in dajem še eno resnično pohvalo.
Sprva sem bil tudi sam nezaupljiv do številnih pohval, saj to kar ni v navadi Slovencev. Sedaj pa imam pri njih že drugo spletno stran: http://www.tangens.si, ker imam s prvo (beri z Matejem Gričarjem) odlično izkušnjo. Ne vem sicer, kdo od njih objavlja na tem forumu, vendar on zagotovo odgovarja strankam. Dela hitro in si vzame čas.
Pozdrav,
Miran Morano

zuz3k ::

neoserv je izjavil:

@georgi: Free server za Joomlo ni najbolj priporočljiv. Brezplačni strežniki so namreč že tako malo bolj nezanesljivi, gostujejo na kakšni starejši in počasnejši opremi, itd. Joomla pa potrebuje konkreten strežnik, da normalno deluje.


vseeno za met Joomlo gor, kateri free server bi bil ok?

lp
Life is a psychological game.

faca5 ::

spletno gostovanje Super-Server:
- veliko prostora za malo denarja
- zanesljivost
- neomejeno prometa

Več na www.super-server.eu

P.S. Poceni tudi domene!
Ugodno spletno gostovanje in registracija domen
www.super-server.eu

Zgodovina sprememb…

gslo ::

hmm, sej ne vem kam naj te pomisleke delim, pa bom kar sem butnu. neo-serv ima na spletni strani nadzorno ploščo za uporabnike. ko klikneš "pozabil sem geslo", odreagirajo z instant mailom, kjer ti sporočijo tvoje trenutno geslo v plaintext obliki in čao. ko prideš v nadzorno ploščo, lahko brez starega gesla nastaviš novo za cpanel. in hopla, evo ti dostop do vsega.

a ni dandanes mal absurdno passworde v plain-textu shranjevat? to je blo to, kar sem opazu takoj. sem njihov nov naročnik in bodo vrjetn hitr ugotovil kdo je potarnal, pa vendar.. kaj pa varnost? 0_o

manjši problem je še omejitev gesel na max 16 in alphanumeric only, ampak to ponavad še spregledam (zadnje čase sem se pač s password managerjem navadu notr butat gesla dolžine 32+ in s posebnimi znaki)

sicer sem pa prepričan, da bom zadovoljen. reference so odlične, odzivnost pa po dosedanjih izkušnjah tudi. :-D

neoserv ::

Vsekakor forum ni idealno odlozisce za take pomisleke, ampak naša uporabniška podpora. Ampak mislim, da to že veš. :)

Sicer pa:
1. Geslo pride na tvoj e-mail, do katerega imaš verjetno samo ti dostop. Če temu ni tako, imaš večje težave z varnostjo kot plain-text geslo za cPanel.

2. Res je, geslo ni idealno shranjevati v plain-text, vendar imamo lastno in-house spisano aplikacijo za nadzor nad uporabniškimi podatki, tako da se exploitov (kot so napisani za Wordpress, Joomlo in tudi WHMCS) ne bojimo. V 10 letih nismo imeli niti 1 same težave glede tega.
Poleg tega nadzorna plošča teče preko HTTPS, kakšnih plačilnih podatkov (PayPal in kreditne kartice) pa sploh ne shranjujemo.

3. Omejitev gesel na alphanumeric in 16 znakov je zaradi tehnične omejitve cPanel sistema za 'single-click login'.

Zaključek:
Teoretično imaš prav, vendar bi s spremembo stvari, ki jih omenjaš, podeseterili količino uporabniško podpore in uporabnikom otežili uporabo storitev.
To pomeni, da bi morali dvigniti cene, da bi lahko nemoteno poslovali naprej.
To ti pa verjetno ne bi bilo všeč :)

Na prvem mestu je torej enostavnost in prijaznost do uporabnikov (tudi do tistih, ki komaj znajo priti na internet).

Za pohvale se ti pa lepo zahvaljujemo.
NEOSERV.SI = Prijazno & hitro SSD gostovanje že 15. leto.
900+ domenskih končnic po noro nizkih cenah!
Brezplačna selitev od starega ponudnika.

pegasus ::

> 1. Geslo pride na tvoj e-mail, do katerega imaš verjetno samo ti dostop.

Ah, še en mlad in naiven :) En sam stavek, ki pove dovolj, da se takemu hosting providerju lahko samo na daleč izogibaš.

> 2. imamo lastno in-house spisano aplikacijo za nadzor nad uporabniškimi podatki,

Uh oh. Drugi razlog za izogibanje. Dvomim, da pri nas v hostingu dela kak programer, ki zna spisat kvalitetno kodo za hendlanje občutljivih podatkov. Dovolim pa vam, da me presenetite.

> Na prvem mestu je torej enostavnost in prijaznost do uporabnikov (tudi do tistih, ki komaj znajo priti na internet).

Taki rabijo šolanje in izpit, da znajo uporabljat računalnik. Prijazno ponujanje orodij neukim in neveščim ljudem, ki se potem z njimi zakoljejo ter tako povzročijo škodo ne samo sebi, pač pa tudi gostitelju, je zanesljiv, a počasen in boleč način samoumora. Ampak ker smo Slovenci znani kot precej sadomazo narod ... no, ne bom vam kratil veselja, če v tem uživate.

neoserv ::

@pegasus: Za (ne)argumentirano mnenje se ti zahvaljujem.
NEOSERV.SI = Prijazno & hitro SSD gostovanje že 15. leto.
900+ domenskih končnic po noro nizkih cenah!
Brezplačna selitev od starega ponudnika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neoserv ()

Nikonja ::

Počakajmo na pegasusovo reklamo na njegov web hosting :)

@neo-serv - vama samo pohvale kot sam že večkrat povedal in mi res ni žal da sam se odločil za slo web-hosting

pegasus ::

pegasus je že pred leti postavil "najboljši hosting pod alpami" in se zaradi izkušnje odločil umakniti iz vseh internetnih aktivnosti, kjer ti userji direktno serjejo po glavi. Že tako je preveč šalabajzerjev med web "programerji" in ko to kombiniraš z ugotovitvijo, da je količina pameti na svetu konstantna, le število ljudi se povečuje, je možen rezultat le en. Na srečo se mi je uspelo vrniti v čase, ko so računalničarji hodili okrog v belih haljah in ko kot "računalnik" ni bilo razumljeno ničesar, čemur nisi mogel odpreti vrat in vstopit vanj ;)

neoserv ::

@Nikonja: Hvala! Za vsakega uporabnika se potrudimo 100%, če je le mogoče in smo veseli, ko kdo to opazi :)
NEOSERV.SI = Prijazno & hitro SSD gostovanje že 15. leto.
900+ domenskih končnic po noro nizkih cenah!
Brezplačna selitev od starega ponudnika.

Tody ::

Pegasus, zarad takih kot ste vi smo pol vsi na slabem glasu :) Samo pizdakajo naredijo pa zelo malo, ko jih user kaj vpraša pa doživijo skor živčni zlom, in gledajo kako neumni uporabniki ne znajo čisto nič. Če bi bilo po tvoje bi jim kar vzel vse kar je digitalno :)

neoserv ::

@Tody: tako je. Ker naše storitve uporabljajo tudi uporabniki, ki niso vešči ali celo ne marajo računalnikov, jim je potrebno storitev čim bolj približati in poenostaviti.
In hočeš nočeš, dandanes vsi operiramo s toliko gesli, da si jih redki zapomnijo.

Verjetno je vsem tehnično podkovanim (@pegasus,@gslo) jasno, da nam ni problem zakodirati gesel, ampak na podlagi naših 10-letnih izkušenj to pomeni več dodatnega dela za našo podporo in veliko več slabe volje iz strani uporabnikov.

@pegasus: Po lastnih besedah si na lastni koži občutil, kako lahko reagirajo uporabniki. Zato žal ne razumemo, kje izvirajo te pikre in posmehljive pripombe.

Če bi bil Neo-Serv resnično slab ponudnik gostovanja, potem bi nas kritizirali vsi po vrsti - pa je zaenkrat ravno obratno, uporabniki nas radi pohvalijo in priporočijo naprej, ker z veseljem naredimo kakšen dodaten korak zanje.
NEOSERV.SI = Prijazno & hitro SSD gostovanje že 15. leto.
900+ domenskih končnic po noro nizkih cenah!
Brezplačna selitev od starega ponudnika.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

gostovanje spletne strani - kateri ponudnik? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8623473 (2290) Lonsarg
»

Gostovanje spletne strani

Oddelek: Omrežja in internet
233856 (1153) starfotr
»

izdelava spletne strani, nasveti (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8014482 (8298) Netrunner
»

Spletno Gostovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8516517 (7437) next3steps
»

Spletno gostovanje

Oddelek: Omrežja in internet
426645 (5751) techfreak :)

Več podobnih tem